اعلام نرخ طلا فعلا متوقف شد + علت توزیع بموقع تمام کالا‌های موردنیاز در سراسر کشور | مردم از خرید‌های هیجانی بپرهیزند سخنگوی دولت: پرداخت حقوق خردادماه ۱۴۰۴ کارمندان، مطابق اردیبهشت بوده و مابه‌التفاوت در تیرماه واریز می‌شود + فیلم تحویل فرآورده‌های نفتی در جایگا‌ه‌های سوخت به صورت مظروف ممنوع است قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | افت ۳۰۰ هزار تومانی نرخ طلا دلار ریزش کرد | عدم اعلام نرخ طلا و سکه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) رفتار‌های هیجانی در  بازار‌های مالی، منجر به  زیان می‌شود  واکنش بازار‌های جهانی، منطقه‌ای و داخلی به حمله اسرائیل به ایران تأمین مستمر کالا‌های اساسی و سوخت در استان خراسان رضوی در شرایط اضطراری ادامه دارد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) شبکه بانکی ریز آمار وام پرداختی بانک‌ها به مردم و واحد‌های اقتصادی را اعلام کرد آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد گمرک: همه مرز‌های زمینی و دریایی باز است قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | انگور به بازار مشهد آمد افزایش قیمت نان فعلاً منتفی شد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | نان مورد نیاز مردم تأمین است؛ جای نگرانی نیست قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی دوباره افزایش نرخ یافت وزیر پیشنهادی اقتصاد: همواره خود را پاسخ‌گوی مردم و نمایندگان می‌دانم پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری تیرماه از امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شد آماده‌سازی نرم افزار تعیین نرخ اجاره بهای مسکن در مشهد ظرف یک ماه پیش‌رو یارانه خردادماه ۱۴۰۴ دهک‌های اول تا سوم واریز شد توصیه صنف جایگاه‌داران به مردم برای مدیریت مصرف سوخت (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف فعالیت بورس‌ها در روز‌های ۲۶ و ۲۷ خرداد ١۴۰۴ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | افت قیمت خودرو‌ها قیمت خودرو‌های داخلی پس از حمله اسرائیل به ایران چقدر شد؟ (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) توقف معاملات طلا و ارز با قیمت‌های عجیب درپی تنش‌های امنیتی (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) زمان پیش‌فروش بلیت قطار تیرماه ۱۴۰۴ اعلام شد کمبودی در تأمین مواد غذایی وجود ندارد | تولیدکنندگان دوشیفته مشغول‌اند ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید لغو پرواز‌های داخلی و خارجی تا ساعت ۲ بامداد دوشنبه (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) حفظ پایداری تولید برق با تمام توان
سرخط خبرها

شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟

  • کد خبر: ۴۵۵۴۲
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟
اگر بخواهیم اظهارنظر‌های تحلیلگران بازار سرمایه را مرور کنیم، خواهیم دید که کمتر از ۵۰ درصد کارشناسان بورس اعتقاد داشتند روند بازار در روز شنبه صعودی خواهد شد. اما همان تعداد اندک نیز باور داشتند که درصورت حرکت صعودی بازار می‌توان امیدواربود که روند بازار به‌طورکلی از حالت نزولی خارج شده و صعودی شده است.
مسعود سلطانی/شهرآرانیوز، روند نزولی در بازار سرمایه از ۱۹ مرداد آغاز شد و تا سه‌شنبه ۹ مهر ادامه داشت. بدون تردید هنوز نمی‌توان به شکل قاطع گفت که بازار به روند صعودی بازگشته است، اما می‌توان خوش‌بین بود که درصورت تقویت جبهه خریداران در بورس و فعال شدن بازارگردانان، روند معاملات حداقل به تعادل برسد و از این به بعد، شاهد صف‌های فروش هنگفت و خرید‌های ناچیز نباشیم.

شاخص کل بورس شنبه ۱۲ مهرماه صعود ۴۲ هزارو ۷۱۹ پله‌ای، معادل ۸۴/۲ درصد را تجربه کرد و به سطح یک‌میلیون و ۵۴۶ هزار واحد رسید. اتفاق مهم در بازار معاملات، اما رشد شاخص کل نبود. حتی ارزش معاملات در بورس نیز رشد معناداری نداشت و در انتهای معاملات به ۷ هزار میلیارد تومان رسید که تقریبا یک‌سوم روز‌های طلایی بازار بورس بود.

نکته مهم درباره بازارمعاملات بورس در شنبه، تعادل بیشتر معاملات نسبت‌به روز‌های کاری قبل بود. امروز بازهم شاهد بودیم که ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید است. اما این تفاوت وجود داشت که ارزش صف‌های فروش نسبت‌به ۱۰ مهر کمتر شده و ارزش صف‌های خرید نسبت‌به آن روز بیشتر شده است. این یعنی بازار متعادل‌تر از روز‌های معاملاتی پیشین بود.

صف‌های خریدوفروش متعادل شد

باوجود رشد تمام شاخص‌های بورسی در روز گذشته برای ۲۱۸ نماد، صف فروشی به ارزش ۳ هزار و ۴۶۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد صف فروش در ۲۹۳ نماد به ارزش ۴ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان بودیم. از این نظر شنبه ۱۲ مهر ارزش صف‌های فروش، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت که این رقم بسیار معنادار است و حکایت از کاهش عرضه‌ها در بازار سرمایه دارد.

همچنین روز شنبه برای ۱۵۴ نماد در بازار سرمایه صف خریدی به ارزش ۲ هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که چهارشنبه هفته گذشته تنها ۸۳ نماد صف خرید داشتند و ارزش صف‌های خرید نیز ۲ هزار و ۳۵۶ میلیارد تومان بود. این آمار نشان می‌دهد که اگرچه ارزش صف‌های خرید در معاملات بازار سرمایه تنها ۲۰ درصد رشد کرده، تعداد نماد‌هایی که تقاضا در آن‌ها به حداکثر رسیده، رشد ۸۵ درصدی داشته است.  

کاهش صف‌های فروش از نظر تعداد و ارزش، حکایت از کاهش عرضه سهام در بازار دارد و از سوی دیگر افزایش تعداد و ارزش نماد‌هایی که صف خرید دارند، نیز حکایت از تقویت جانب تقاضا در بازار است و تداوم این اتفاق و سربه‌سر شدن این دو شاخص در ادامه می‌تواند به تعادل در بازار و رشد بورس منجر شود.

با این حال نباید تنها به این آمار‌های دلگرم‌کننده بسنده کرد. شنبه ۱۲ مهر باز هم شاهد بودیم که آخرین قیمت معاملاتی در ۲۲۵ نماد بیش از ۲ درصد کمتر از قیمت پایانی (میانگین قیمت معاملات روز) بود. این درحالی است که در سوی مقابل، آخرین قیمت معاملاتی تنها در ۸۱ نماد بیش از ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی بوده است.

از این‌رو می‌توان پیش‌بینی کرد که در جریان معاملات امروز (یکشنبه) نیز بازار سرمایه به رشد خود ادامه دهد، اما همچون ۲ روز معاملاتی گذشته، نقشه بازار نقاط قرمز کم نخواهد داشت و رشد شاخص کل، مرهون رشد نماد‌های بزرگ شاخص‌ساز خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->