تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟

  • کد خبر: ۴۵۵۴۲
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟
اگر بخواهیم اظهارنظر‌های تحلیلگران بازار سرمایه را مرور کنیم، خواهیم دید که کمتر از ۵۰ درصد کارشناسان بورس اعتقاد داشتند روند بازار در روز شنبه صعودی خواهد شد. اما همان تعداد اندک نیز باور داشتند که درصورت حرکت صعودی بازار می‌توان امیدواربود که روند بازار به‌طورکلی از حالت نزولی خارج شده و صعودی شده است.
مسعود سلطانی/شهرآرانیوز، روند نزولی در بازار سرمایه از ۱۹ مرداد آغاز شد و تا سه‌شنبه ۹ مهر ادامه داشت. بدون تردید هنوز نمی‌توان به شکل قاطع گفت که بازار به روند صعودی بازگشته است، اما می‌توان خوش‌بین بود که درصورت تقویت جبهه خریداران در بورس و فعال شدن بازارگردانان، روند معاملات حداقل به تعادل برسد و از این به بعد، شاهد صف‌های فروش هنگفت و خرید‌های ناچیز نباشیم.

شاخص کل بورس شنبه ۱۲ مهرماه صعود ۴۲ هزارو ۷۱۹ پله‌ای، معادل ۸۴/۲ درصد را تجربه کرد و به سطح یک‌میلیون و ۵۴۶ هزار واحد رسید. اتفاق مهم در بازار معاملات، اما رشد شاخص کل نبود. حتی ارزش معاملات در بورس نیز رشد معناداری نداشت و در انتهای معاملات به ۷ هزار میلیارد تومان رسید که تقریبا یک‌سوم روز‌های طلایی بازار بورس بود.

نکته مهم درباره بازارمعاملات بورس در شنبه، تعادل بیشتر معاملات نسبت‌به روز‌های کاری قبل بود. امروز بازهم شاهد بودیم که ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید است. اما این تفاوت وجود داشت که ارزش صف‌های فروش نسبت‌به ۱۰ مهر کمتر شده و ارزش صف‌های خرید نسبت‌به آن روز بیشتر شده است. این یعنی بازار متعادل‌تر از روز‌های معاملاتی پیشین بود.

صف‌های خریدوفروش متعادل شد

باوجود رشد تمام شاخص‌های بورسی در روز گذشته برای ۲۱۸ نماد، صف فروشی به ارزش ۳ هزار و ۴۶۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد صف فروش در ۲۹۳ نماد به ارزش ۴ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان بودیم. از این نظر شنبه ۱۲ مهر ارزش صف‌های فروش، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت که این رقم بسیار معنادار است و حکایت از کاهش عرضه‌ها در بازار سرمایه دارد.

همچنین روز شنبه برای ۱۵۴ نماد در بازار سرمایه صف خریدی به ارزش ۲ هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که چهارشنبه هفته گذشته تنها ۸۳ نماد صف خرید داشتند و ارزش صف‌های خرید نیز ۲ هزار و ۳۵۶ میلیارد تومان بود. این آمار نشان می‌دهد که اگرچه ارزش صف‌های خرید در معاملات بازار سرمایه تنها ۲۰ درصد رشد کرده، تعداد نماد‌هایی که تقاضا در آن‌ها به حداکثر رسیده، رشد ۸۵ درصدی داشته است.  

کاهش صف‌های فروش از نظر تعداد و ارزش، حکایت از کاهش عرضه سهام در بازار دارد و از سوی دیگر افزایش تعداد و ارزش نماد‌هایی که صف خرید دارند، نیز حکایت از تقویت جانب تقاضا در بازار است و تداوم این اتفاق و سربه‌سر شدن این دو شاخص در ادامه می‌تواند به تعادل در بازار و رشد بورس منجر شود.

با این حال نباید تنها به این آمار‌های دلگرم‌کننده بسنده کرد. شنبه ۱۲ مهر باز هم شاهد بودیم که آخرین قیمت معاملاتی در ۲۲۵ نماد بیش از ۲ درصد کمتر از قیمت پایانی (میانگین قیمت معاملات روز) بود. این درحالی است که در سوی مقابل، آخرین قیمت معاملاتی تنها در ۸۱ نماد بیش از ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی بوده است.

از این‌رو می‌توان پیش‌بینی کرد که در جریان معاملات امروز (یکشنبه) نیز بازار سرمایه به رشد خود ادامه دهد، اما همچون ۲ روز معاملاتی گذشته، نقشه بازار نقاط قرمز کم نخواهد داشت و رشد شاخص کل، مرهون رشد نماد‌های بزرگ شاخص‌ساز خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->