افزایش قیمت ارز اربعین در بانک مرکزی | دینار بازار آزاد مشهد چند؟ (۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد صعود کرد بلاتکلیفی ۴ ساله تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی | فشار پیمانکاران بر کارگران بهره‌گیری از تجربه جهانی برای مقابله با رکود اقتصادی تولید محصول آب‌بر در استان بی‌آب خراسان رضوی! طلای جهانی به پایین‌ترین حد در دو هفته اخیر رسید (۶ مرداد ۱۴۰۴) رشد حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) ضرورت ساماندهی و اصلاح یارانه نان با رویکرد کارت ملی سرمایه گذاری ۲.۳ میلیاردلاری برای تولید ۷ هزار مگاوات برق خورشیدی واکاوی گرانی برنج | فشار برخی نمایندگان برای توقف واردات تاثیر واردات تدریجی خودرو بر قیمت‌ها چگونه است؟ ویدئو | رئیس سازمان بورس: حمایت از بازار ادامه دارد، اما با منطق! قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۶ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت معامله ۱۶۷ کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله اعتبار کالابرگ دهک‌های ششم و هفتم درآمدی از امروز شارژ می‌شود (۶ مرداد ۱۴۰۴) نیروگاه خورشیدی، ظرفیتی مغفول در کشور آفتاب‌خیز ایران | نصب و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی پشت‌بامی چقدر هزینه دارد؟ از «آب باریکه» تا درآمد سرشار| گزارش شهرآرانیوز از وضعیت مهارت‌آموزی در خراسان رضوی گزارش رسانه آمریکایی از پیش بینی بازار طلای جهانی در هفته جاری کمبود ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای سفر‌های اربعین ۱۴۰۴ مصرف سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزارتن آفت کش در کشور قیمت امروز انواع گوشی‌های موبایل چند؟ (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد قیمت آریزو ۸ به نیمه کانال ۲.۹ میلیارد تومان قیمت‌ امروز خودرو‌های داخلی (۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ میلیونی شاهین G آیا ادارات و بانک‌های تهران روز (چهارشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل می‌شود؟ تورم خدمات به ۴۰ درصد رسید | خدمات فنی صدرنشین تورم خردادماه رشد ۶۳ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سه‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ بازار موبایل ایران زیر و رو شد قیمت رمزارز‌های دیجیتال در بازار امروز در جهان (۵ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین دوباره صعود کرد بررسی قیمت امروز دینار در بازار آزاد مشهد | اختلاف بیش از یک میلیونی بازار آزاد و نرخ رسمی (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟

  • کد خبر: ۴۵۵۴۲
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
شاخص بورس به روند صعودی رسیده است؟
اگر بخواهیم اظهارنظر‌های تحلیلگران بازار سرمایه را مرور کنیم، خواهیم دید که کمتر از ۵۰ درصد کارشناسان بورس اعتقاد داشتند روند بازار در روز شنبه صعودی خواهد شد. اما همان تعداد اندک نیز باور داشتند که درصورت حرکت صعودی بازار می‌توان امیدواربود که روند بازار به‌طورکلی از حالت نزولی خارج شده و صعودی شده است.
مسعود سلطانی/شهرآرانیوز، روند نزولی در بازار سرمایه از ۱۹ مرداد آغاز شد و تا سه‌شنبه ۹ مهر ادامه داشت. بدون تردید هنوز نمی‌توان به شکل قاطع گفت که بازار به روند صعودی بازگشته است، اما می‌توان خوش‌بین بود که درصورت تقویت جبهه خریداران در بورس و فعال شدن بازارگردانان، روند معاملات حداقل به تعادل برسد و از این به بعد، شاهد صف‌های فروش هنگفت و خرید‌های ناچیز نباشیم.

شاخص کل بورس شنبه ۱۲ مهرماه صعود ۴۲ هزارو ۷۱۹ پله‌ای، معادل ۸۴/۲ درصد را تجربه کرد و به سطح یک‌میلیون و ۵۴۶ هزار واحد رسید. اتفاق مهم در بازار معاملات، اما رشد شاخص کل نبود. حتی ارزش معاملات در بورس نیز رشد معناداری نداشت و در انتهای معاملات به ۷ هزار میلیارد تومان رسید که تقریبا یک‌سوم روز‌های طلایی بازار بورس بود.

نکته مهم درباره بازارمعاملات بورس در شنبه، تعادل بیشتر معاملات نسبت‌به روز‌های کاری قبل بود. امروز بازهم شاهد بودیم که ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید است. اما این تفاوت وجود داشت که ارزش صف‌های فروش نسبت‌به ۱۰ مهر کمتر شده و ارزش صف‌های خرید نسبت‌به آن روز بیشتر شده است. این یعنی بازار متعادل‌تر از روز‌های معاملاتی پیشین بود.

صف‌های خریدوفروش متعادل شد

باوجود رشد تمام شاخص‌های بورسی در روز گذشته برای ۲۱۸ نماد، صف فروشی به ارزش ۳ هزار و ۴۶۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد صف فروش در ۲۹۳ نماد به ارزش ۴ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان بودیم. از این نظر شنبه ۱۲ مهر ارزش صف‌های فروش، هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت که این رقم بسیار معنادار است و حکایت از کاهش عرضه‌ها در بازار سرمایه دارد.

همچنین روز شنبه برای ۱۵۴ نماد در بازار سرمایه صف خریدی به ارزش ۲ هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان تشکیل شد. این درحالی است که چهارشنبه هفته گذشته تنها ۸۳ نماد صف خرید داشتند و ارزش صف‌های خرید نیز ۲ هزار و ۳۵۶ میلیارد تومان بود. این آمار نشان می‌دهد که اگرچه ارزش صف‌های خرید در معاملات بازار سرمایه تنها ۲۰ درصد رشد کرده، تعداد نماد‌هایی که تقاضا در آن‌ها به حداکثر رسیده، رشد ۸۵ درصدی داشته است.  

کاهش صف‌های فروش از نظر تعداد و ارزش، حکایت از کاهش عرضه سهام در بازار دارد و از سوی دیگر افزایش تعداد و ارزش نماد‌هایی که صف خرید دارند، نیز حکایت از تقویت جانب تقاضا در بازار است و تداوم این اتفاق و سربه‌سر شدن این دو شاخص در ادامه می‌تواند به تعادل در بازار و رشد بورس منجر شود.

با این حال نباید تنها به این آمار‌های دلگرم‌کننده بسنده کرد. شنبه ۱۲ مهر باز هم شاهد بودیم که آخرین قیمت معاملاتی در ۲۲۵ نماد بیش از ۲ درصد کمتر از قیمت پایانی (میانگین قیمت معاملات روز) بود. این درحالی است که در سوی مقابل، آخرین قیمت معاملاتی تنها در ۸۱ نماد بیش از ۲ درصد بیشتر از قیمت پایانی بوده است.

از این‌رو می‌توان پیش‌بینی کرد که در جریان معاملات امروز (یکشنبه) نیز بازار سرمایه به رشد خود ادامه دهد، اما همچون ۲ روز معاملاتی گذشته، نقشه بازار نقاط قرمز کم نخواهد داشت و رشد شاخص کل، مرهون رشد نماد‌های بزرگ شاخص‌ساز خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->