عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

خانواده شاد همان خانواده ساکت است

  • کد خبر: ۴۵۶۹۸
  • ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵
خانواده شاد همان خانواده ساکت است
تکتم جاوید - کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی
تا دلتان بخواهد خاطرات خوب و روز‌های شاد دارند، از مهمانی و جشن‌های خانگی بگیرید تا گردش‌های بیرون شهر و سفر. تعداد دوستان خانوادگی‌شان از تعداد فامیل بیشتر است. می‌گوید: «تفریح دست‌جمعی لذت‌بیشتری دارد. اصلا تنهایی به آدم خوش نمی‌گذرد.» برای هر جمعه و تعطیلات چندروزه در ایام سال یکی از دوستان را خبر می‌کنند، بار و بندیل می‌بندند و می‌روند تفریح.
 
خانواده‌های زیادی چنین برنامه‌ای دارند. درنگاه اول و از دید دیگرانی که به قول معروف چنین دوستان پایه‌ای ندارند، شاید خیلی اجتماعی و خون‌گرم به نظر برسند، خوش‌سفر و اهل گردش باشند و صمیمی. نه اینکه خانواده‌های این‌چنین وجود نداشته باشند، اما می‌خواهیم از زاویه دیگری به ماجرای برخی زوج‌ها نگاهی بیندازیم.
بخشی از زن و شوهر‌هایی که همواره در جمع دوستان و فامیل هستند و برای هر گردش و سفری باید یک یا چند خانواده دیگر را با خود همراه کنند در واقع اصلا نمی‌توانند با هم تفریح کنند. اغلب وقتی با هم در خانه می‌مانند، هر کس به کارخودش مشغول است و صحبت یا فعالیت مشترکی با هم ندارند. مدت زیادی نمی‌توانند کنار هم دوام بیاورند و بیشتر لحظات آنان در سکوت، پای تماشای تلویزیون یا سرگرم شدن با تلفن همراه می‌گذرد. صحبتی هم اگر باشد، باز درباره دیگران است، نه خودشان. تفاوتی هم ندارد که زوجی یک‌ساله باشند یا والدین چند فرزند نوجوان و جوان. همان‌ها که در جمع دوستان و نزدیکان لحظه‌ای آرام و قرار ندارند، نمی‌توانند گرمابخش خانه خود باشند. آن‌ها هرگز روزی را بدون تفریح با دیگران تصور نمی‌کردند، اما این روز‌ها با وجود کرونا روز‌های سختی را درخانه سپری می‌کنند. ولی چرا؟
 
علت را باید در همان محیط خانوادگی جست‌وجو کرد. از دیدگاه روان‌شناسان، خانواده‌ای سالم است که اعضای آن بتوانند در کنار هم اوقات مشترکی را سپری کنند، بتوانند درباره مشکلات خود حرف بزند و برای آن‌ها راه‌حلی پیدا کنند. برخی از همسران در ابتدای زندگی مشترک که زمان بروز تعارضات زیاد است، پس از اینکه از جروبحث‌ها و دعوا‌ها ناامیدمی‌شوند، راه دیگری برای خاتمه مشکلات درپیش می‌گیرند و آن سکوت‌کردن است.
وقتی یک یا هردوی همسران متوجه می‌شوند که طرف مقابل فرسنگ‌ها از افکار و نظرات آن‌ها دور است، به دلایل مختلف تصمیم می‌گیرند با اختیارکردن سکوت، دست‌کم محیط خانه را آرام نگه‌دارند و این رویه با اضافه‌شدن فرزندان شدت بیشتری پیدا می‌کند، زیرا به طور طبیعی با وجود فرزند، زن و شوهر زمان کمتری برای سپری کردن با هم خواهدداشت و این اتفاقا شرایط ایده‌آل آنان است. گاهی یکی از زوجین آن‌قدر از طرف مقابل گریزان است که هرچه کمتر با او روبه‌رو شود، زندگی بهتری را تجربه خواهدکرد.
همین است که رفت‌وآمد با اعضای فامیل و دوستان برای چنین زوجی لذت‌بخش‌تر است. وضعیت این خانواده‌ها اگرچه بحرانی به نظر نمی‌رسد و حتی از نگاه دیگران ممکن است زوج موفقی به نظر بیایند، باید برای بالابردن کیفیت زندگی‌شان تغییری ایجاد کنند، زیرا قرار گرفتن در موقعیت‌های خاصی مانند روز‌های شیوع کرونا یا دوران سالمندی که خانه از حضور فرزندان خالی است، می‌تواند آتش مشکلات را از زیر خاکستر شعله‌ور کند و سر هر موضوع کوچکی بحث و درگیری اتفاق بیفتد. همان اندازه که جدال و دعوا‌های لفظی به ساختار خانواده آسیب می‌زند، سکوت هم می‌تواند اختلاف را دفن کند تا روزی سر باز کند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->