صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) مرگ و میر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی استان برچیده خواهند شد رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) مصدوم‌شدن ۶ نفر در تهران بر اثر طوفان (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش تعداد فوتی‌های حادثه انفجار در بندر شهید رجایی به ۴۰ نفر باد شدید و گردوخاک رانندگی در جاده‌های خراسان رضوی را مشکل کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک

  • کد خبر: ۴۵۱۱۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک
دکتر حسین باغگلی - استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی
تئوری انتخاب، شاید مهم‌ترین مسئله در ابتدای تشکیل زندگی‌های مشترک باشد و به‌دنبال آن، رفتار‌های تربیتی و تبعیت از الگو‌های ذهنی و در‌عین‌حال تاثیر شرایط جامعه. در این میان، یکی از ضرورت‌ها در جامعه امروزی با توجه‌به افزایش آسیب‌های اجتماعی ازجمله طلاق، بازاندیشی در سرمایه معرفتی و تربیتی و بازیابی عناصر هویت‌ساز است. ما نیازمند بازسازی و الگوسازی در زندگی هستیم. برای حفظ زندگی‌های مشترک در شرایطی که فشار‌های بیرونی جامعه ازجمله مشکلات اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، قطعا بدون تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و تربیتی نمی‌توان از چالش‌ها عبور کرد.

امروزه باید توجه شود که آن اندیشه‌های اصلی و مبنایی که از سبک زندگی جامعه خودمان داریم و رویکرد اصیل ما را تشکیل می‌دهد و می‌تواند ما را راهگشا باشد، در مقام عمل دقیقا چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را در زندگی روزمره خود و در مواجهه با مشکلات و فراز و فرود‌های زندگی اجرا کرد. برای این‌ها باید دستگاه‌های متولی اقدام کنند و از نوجوانی سبک زندگی، الگوسازی و تئوری انتخاب‌های درست را برای نسل جوان تبیین کنند تا در آینده با این حجم از نارضایتی افراد از هم و جداشدن آن‌ها به سادگی مواجه نباشیم.

بالاخره هویت‌یابی در جامعه امروز ما با شرایط و مشکلات و آسیب‌های موجود، ضروری است؛ همچنین اگر به‌سمت الگو‌سازی برویم حتما موفق خواهیم شد. متاسفانه برای نسل جوان و کسانی که می‌خواهند زن و مرد آینده این جامعه و پدر یا مادر شوند، ما همیشه الگو‌ها را آن‌قدر بالا می‌بریم و در سطح کمال درنظر می‌گیریم که رسیدن به آن غیرممکن و افراد از رسیدن به آن ناامید می‌شوند. الگو‌های زندگی باید از نظر افراد دردسترس باشد یعنی اگر نمی‌تواند صد‌در‌صد مثل آن‌ها شود حداقل مسیر را به او نشان دهد.

اگر امروز می‌بینیم آمار طلاق حتی در شرایط خاص جامعه با درنظر گرفتن ویروس کرونا، مثل روال همیشگی در جریان است و زوج‌ها حاضر نیستند در هیچ شرایطی جدایی را به تاخیر بیندازند، نشان‌دهنده یک بن‌بست است و اینکه افراد راه دیگری به‌جز جدایی متصور نیستند. درصورتی‌که اگر خیلی از این افراد در مسیر زندگی به فاکتور‌های مختلف تکیه می‌کردند، شاید نتیجه آن جدایی نمی‌شد.

در عین حال باید بپذیریم که کرونا از جنبه‌های مختلف، فرصت‌ها و تهدید‌های خاصی را برای زندگی‌های مشترک به‌دنبال داشته است. شاید بازتاب‌های اجتماعی آن از انزوای خانواده‌ها، زندگی در سطح عاطفی پایین و مشکلات شدید اقتصادی در آینده بیشتر رخ نشان دهد.
با این حال آنچه در تحکیم کانون خانواده و کاهش آمار‌های طلاق موثر خواهد بود، بخشی نقش متولیان است و بخش پُررنگ‌تر آن نقش افراد در نوع انتخاب، نگاه، تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و اجتماعی و تبعیت از سبک زندگی و الگو‌های درست است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->