ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ هرچند ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مصوب گوشت گرم مرغ را کیلویی ۱۵ هزارو ۵۰۰ تومان اعلام کرده است، دیروز قیمت مرغ در بازار مشهد به مرز ۲۰ هزار تومان رسید. حتما شما هم متوجه شدهاید که مرغ به قیمت مصوب در بازار پیدا نمیشود و اگر هم باشد، محدود به فروشگاههای خاص است.
بر اساس مشاهدات خبرنگار شهرآرانیوز، دیروز قیمت مرغ در میدان استقلال مشهد به ۱۹ هزارو ۷۰۰ تومان و در مرکز شهر به ۱۹ هزارو ۹۰۰ تومان رسید. البته بسیاری از کسبه، خود را در فروش این محصول به قیمت بیشتر از نرخ مصوب، بیتقصیر میدانند و علت آن را افزایش قیمت مرغ زنده و رسیدن قیمت آن به کیلویی ۱۴ هزار تومان بیان میکنند، این درحالی است که ستاد تنظیم بازار قیمت مرغ زنده را برای هرکیلوگرم، ۱۰ هزارو ۵۰۰ تومان اعلام کرده است.
افزایش قیمت مرغ ادامه دارد
در این راستا، ولی ا... کاشکی، یکی از تولیدکنندگان مرغ گوشتی در خراسانرضوی، به شهرآرا میگوید: اگر وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، قیمتها در هفتههای آینده به بیشتر از ۲۰ هزار و حتی ۲۵ هزار تومان خواهد رسید؛ چون در ۵۰ روز گذشته قیمت سویایی که به دست تولیدکننده رسیده، بیش از ۱۴ هزارتومان بوده است.
او ادامه میدهد: دولت از اول مهر تاکنون به ازای هرمرغ، ۱۰۰ گرم سویا به تولیدکنندگان داده است، درصورتیکه تولیدکننده به امید دریافت دان دولتی جوجهریزی میکند، اما وقتی نهادهای دریافت نمیکند، به خرید دان از بازار آزاد مجبور میشود و طبیعی است که در چنین شرایطی، قیمتها افزایش بیابد.
کاشکی میافزاید: خیلی از تولیدکنندهها از ترس نبود دان دولتی و افزایش قیمت تمامشده با خرید دان آزاد، از جوجهریزی منصرف شدهاند و آنهایی هم که جوجهریزی کردهاند، باتوجهبه هزینهها نمیتوانند با نرخ مصوب، مرغ را به بازار عرضه کنند و همین مسئله باعث شده است که امروز قیمت مرغ زنده به کیلویی ۱۴ هزار تومان برسد.
احمد بوروغنی، رئیس هیئتمدیره اتحادیه مرغ گوشتی استان، نیز از احتمال افزایش قیمت مرغ در روزهای آینده خبر میدهد و در اینباره به شهرآرا میگوید: عرضه مرغ بهدلیل کاهش جوجهریزیها در ۵۰ روز گذشته، کم شده و همین موضوع باعث افزایش قیمت مرغ زنده و بهدنبال آن گوشت گرم مرغ شده است.
او تاکید میکند: علت کاهش جوجهریزی از اوایل شهریور، نبود دان دولتی و افزایش قیمت نهاده طیور بوده است.
۱۰ درصد بیشتر از فاکتور
غلامرضا جاجرمی، رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ، ماهی و تخممرغ مشهد، نیز حاضر نمیشود درباره فروش مرغ به قیمت ۲۵ درصد بیشتر از نرخ مصوب توسط همکارانش مصاحبه کند و به گفتن این جمله که «ما قیمتگذار نیستیم و ۱۰ درصد بیشتر از فاکتور خرید خود مرغ را میفروشیم»، بسنده میکند.
موضوعی که امیر دلداری، مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مشهد، آن را رد میکند و میگوید: باتوجهبه اینکه گوشت مرغ دارای نرخ مصوب است، کسی نمیتواند بیشتر از آن نرخ بفروشد و ما نیز درصورت مشاهده چنین مواردی با آن برخورد خواهیم کرد. مشکل کمبود نهادهها به نرخ مصوب و وفور آنها به قیمت آزاد در بازار، همانطور که در گزارشهای مربوط به محصولات دامی ازجمله لبنیات و گوشت قرمز به آن اشاره کردیم، بازار مرغ و طیور را نیز تحتتأثیر قرار داده و باعث بیثباتی قیمت این محصولات شده است. ستاد تنظیم بازار، قیمتگذاری مرغ را براساس تامین ۱۰۰ درصدی نهادهها به قیمت دولتی انجام میدهد، درحالیکه بهگفته فعالان این حوزه، کمتر از ۳۰ درصد نیاز تولیدکنندهها با نرخ دولتی تامین میشود.