طنین همتی|شهرآرانیوز، موسوینژاد دراینباره اظهار کرد: ما در کشور مازاد تولید داریم، یعنی میانگین سرانه مصرف هر ایرانی براساس آمارهایی که در کشور داریم، سالانه ۱۱/۵کیلوگرم تخممرغ است. درحالیکه تولیدمان ۱۲/۹کیلو گرم است، یعنی حدود ۱/۴کیلوگرم تخممرغ مازاد بر مصرف در کشور داریم.
وی در ادامه بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی یا دولت صادرات تخممرغ را به بهانه تنظیم بازار داخل ممنوع کرد. این مازاد تولید در کشور، طبق قاعده نتیجهاش کاهش تقاضا نسبت به تولید شد که به کاهش قیمت تخممرغ منجر شد.
موسوینژاد یادآور شد:ما همه همکاریهای لازم را در استان در زمانی که قیمت تخممرغ زیاد بود با ستاد تنظیم بازار انجام دادیم، اما متأسفانه دولت ذرهای به فکر ادامه تولید نیست.
رئیس اتحادیه مرغداران مرغ تخمگذار خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: با ممنوعیت صادرات، قیمت تخممرغ به مرز نرخ مصوب ۱۲هزار تومان رسید که باتوجهبه مشکلات و افزایش هزینههای مرغدار، مقبول ما نیست. اعلام کردیم قیمت تمامشده ما امروز بیش از ۱۵ هزار تومان است، ولی بازهم قیمت تخممرغ بر روی ۱۲ هزار تومانی قرار گرفت که دولت اعلام کرد. امروز قیمت تخممرغ حتی زیر قیمت مصوب است و هیچ نهاد حمایتیای به این مسئله وارد نشده است. پشتیبانی امور دام دستکم باید به این موضوع وارد شود و همان قیمت مصوب دولت را از ما بخرد.
بهگفته موسوینژاد، با وجود اینهمه مشکلات، بیشتر از این دیگر نمیتوانیم به تولید ادامه دهیم. دولت با ابزاری که در دستش بود، ممنوعیت صادرات را رقم زد و باعث شد ما درعمل بازارهای صادراتی خود را از دست بدهیم که در نتیجه آن، اعتماد کشورهایی که از ما تخممرغ میخریدند از بین خواهد رفت.
وی با بیان اینکه به دولتیها هم اعلام کردیم با شرایط موجود مجبوریم گلههای طیور را معدوم کنیم، در ادامه گفت: مشکلات بخش تأمین نهادهها پس از گذشت اینهمه مدت فرقی نکرده، بلکه بدتر شده و بهتر نشده است. ممنوعیت صادرات تخممرغ شاید در مقطعی برای کاهش قیمت و تنظیم بازار مفید باشد، ولی بارها این را گفتم که در بلندمدت دودش به چشم مصرفکننده میرود.
به گفته وی مرغدار چند ماه این شرایط را تحمل میکند و در آخر مجبور میشود گله طیورش را معدوم کند و دولت هم مجبور میشود تخممرغ وارد کند. شاید منفعت دولت هم در واردات است که به رفع مشکلات تولیدکننده تمایلی نشان نمیدهد.