به گزارش شهرآرانیوز ، محمد جواد ساعدی روز یکشنبه در نشست کارگروه آرد و نان و تنظیم بازار استان افزود: متوسط کاهش قیمت ۱۵ قلم کالا در گروه مواد غذایی در مدت زمانی یاد شده در خراسان رضوی ۸.۶ درصد بوده که در این گروه پیاز زرد با ۴۴.۷ درصد افزایش قیمت، بیشترین و لوبیا چیتی با ۴.۲ درصد افزایش، کمترین رشد قیمتی را داشته است.
وی اظهار کرد: در مقابل، موز و عدس بدون تغییر قیمت و سیب زمینی با کاهش ۸.۶ درصدی در قیمت مواجه بوده است.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی همچنین گفت: ۱۵ قلم کالا نیز در گروه مواد غذایی از ۱۹ شهریورماه تا ۱۹ مهرماه در این استان به طور میانگین بیش از ۱۶.۲ درصد گران شده است.
ساعدی افزود: متوسط افزایش قیمت پنج قلم نهاده دامی هم در بازه زمانی ۱۹ شهریور ماه تا ۱۹ مهرماه امسال در استان ۳۳.۷ درصد بوده که بیشترین افزایش قیمت مربوط به گندم آزاد با ۷۳.۹ درصد است.
وی ادامه داد: در همین بازه زمانی متوسط افزایش قیمت هفت قلم مواد پروتئینی در استان ۶۹.۳ درصد بوده که در این بین جوجه یکروزه گوشتی ۱۹۴.۷ درصد گرانتر شده و بیشترین افزایش قیمت را در بین اقلام این گروه داشته است.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در این مدت گوشت گوساله و بره نرینه تغییر قیمتی در بازار خراسان رضوی نداشته، اما گوشت گوسفندی لاشه و گوشت گوسفندی معمولی بین پنج تا هشت درصد ارزان شده است.
ساعدی افزود: در این مدت متوسط افزایش قیمت ۱۳ قلم کالا در گروه آهن آلات در استان ۱۲.۲ درصد و افزایش قیمت این کالاها بین سه تا ۲۳ درصد بوده است.
وی نرخ گوشت گوساله و گوسفند، گوشت گوسفندی لاشه و گوشت مرغ در خراسان رضوی را در دوره یک ماهه یاد شده کمتر از قیمت میانگین کشوری آنها و بهای برنج پاکستانی، لوبیا قرمز، شکر و تخم مرغ در استان را بیشتر از میانگین کشوری آنها ذکر کرد.
او درباره وضعیت نظارت و بازرسی بر کالاها نیز گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۲۲۸ هزار و ۶۰۴ مورد بازرسی از شبکه تامین، تولید و توزیع کالا در خراسان رضوی انجام گرفته که منجر به تشکیل ۱۳ هزار و ۷۵۲ پرونده به ارزش سه هزار و ۸۴۳ میلیارد ریال شده است.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: تعداد شکایات رسیده به سازمان صنعت، معدن و تجارت در ۶ ماهه نخست امسال ۱۱ هزار و ۶۰۲ مورد بوده که منجر به بازگشت ۲۰ میلیارد ریال به شاکی و ۶۱۷ مورد مصالحه با شاکیان شده است.
به گفته ساعدی در مقایسه با ۶ ماهه نخست سال قبل بازرسیها پنج درصد، پروندههای تنظیم شده ۱۵ درصد و ارزش ریالی پروندهها ۱۴ درصد کاهش داشته، اما تعداد شکایتها سه درصد، مبالغ بازگردانده به شاکیان ۳۷۲ درصد و پروندههای منجر به مصالحه با شاکیان ۴۹ درصد افزایش یافته است.
وی یادآور شد: بیشترین تخلفات در بازرسیهای ۶ ماهه نخست امسال به ترتیب مربوط به آرد و نان، مواد پروتئینی، میوه و ترهبار، برنج و روغن، قند و شکر، لاستیک و روغن موتور بوده است.
منبع:ایرنا