بررسی نقاط قوت و ضعف خواستگاری سنتی و مدرن | خواستگاری به سبک دیروز یا امروز؟ جان باختن پیرمرد ۷۰ ساله اراکی در برخورد با قطار (۳ دی ۱۴۰۳) تعیین تکلیف بیش از یک تن پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای در گمرک تهران آیا مدارس مشهد فردا سه شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) تعطیل شد؟ یلدای خونین | قتل خاله و شوهرخاله در شب یلدا فوت ۲۴ بیمار در کشور به علت نبودِ داروی هموفیلی ۹۸۵۲ نفر در آزمون وکالت امسال کانون وکلای دادگستری قبول شدند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و تنفسی پیشگیری کنید رئیس کل نظام پرستاری کشور: خدمات پرستاری در منزل تحت پوشش بیمه قرار بگیرد سامانه‌های بیماریابی علیه تب‌دنگی در کرمان فعال است برداشتن تخمدان احتمال آلزایمر را در زنان افزایش می‌دهد تخلف محرز در یکی از مدارس مشهد | نظافت اجباری مدرسه توسط ولی دانش‌آموز تصادف اتوبوس با تانکر حامل سوخت، جان ۹ نفر را در زاهدان گرفت (۳ دی ۱۴۰۳) سقط عمدی جنین سبب نارسایی دهانه رحم می‌شود افزایش تولید شیرخشک رژیمی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه‌هایی به بیماران کلیوی ناشی از دیابت پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۳ دی ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ و صنعتی مشهد، سکونتگاه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حاشیه‌نشین | ۸۵ درصد اراضی بازآفرینی مشهد، موقوفه هستند + فیلم کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد مقابل کلانتری + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت
سرخط خبرها

بحران کرونا و امنیت غذایی زنان جهان

  • کد خبر: ۴۷۲۰۷
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
بحران کرونا و امنیت غذایی زنان جهان
همه‌گیری ویروس کرونا در جهانی رخ داده است که پیش از این نیز از بحران گرسنگی رنج می‌برد و از هر ۴ نفر در دنیا، یک نفر به تغذیه کافی دسترسی نداشت و از امنیت غذایی برخوردار نبود.
هدی جاودانی | به گزارش شهرآرانیوز؛ همه‌گیری ویروس کرونا در جهانی رخ داده است که پیش از این نیز از بحران گرسنگی رنج می‌برد و از هر ۴ نفر در دنیا، یک نفر به تغذیه کافی دسترسی نداشت و از امنیت غذایی برخوردار نبود. ابتدای سال ۲۰۲۰ میلادی، ۶۹۰ میلیون نفر دچار سوءتغذیه بودند و از گرسنگی مزمن رنج می‌بردند. آژانس‌های سازمان ملل پیش‌بینی کرده‌اند این میزان با شیوع ویروس کرونا تا بیش از ۱۳۰ میلیون نفر نیز افزایش یابد.
 
نبود امنیت غذایی طیف متنوعی از جوامع را تحت تأثیر قرار داده است. در آفریقای جنوبی، میزان جمعیتی که از امنیت غذایی برخوردار نیستند تا حدود ۹۰ درصد افزایش پیدا کرده است. ۸۵ درصد از افراد تحت نظارت آژانس‌بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه CARE در لبنان نیز اعلام کرده‌اند از پیش از انفجار بیروت نیز مجبور به حذف یکی از وعده‌های غذایی روزانه خود شده بودند، اما کشور‌های ثروتمند نیز در برابر بحران غذا ایمن نیستند. دست‌کم ۶ میلیون نفر در آمریکا، از هنگام شیوع کرونا، برای دریافت یارانه‌های غذایی ثبت‌نام کرده‌اند و در بریتانیا از هر ۴ بزرگ‌سال، یک نفر در تلاش برای دستیابی به غذای کافی است.
 
تبعات کووید ۱۹ هم‌چنین شکاف‌هایی را در نظام‌های غذایی نمایان کرده است که بسیاری از آن‌ها برخاسته از نابرابری‌های جنسیتی هستند. زنان و دختران که تأمین‌کنندگان اصلی زنجیره غذایی در خانواده‌ها هستند، عمدتا به میزان و دفعات کمتری غذا می‌خورند. به گزارش CARE، تا پیش از انفجار بیروت، ۸۵ درصد از زنان لبنانی، در مقایسه با ۵۷ درصد از مردان این کشور، سهم کمتری از مواد غذایی مصرف می‌کردند. در افغانستان نیز هر ۲ گروه زنان و مردان با کمبود مواد غذایی مواجه‌اند، اما زنان در مقایسه با مردان، در هفته یک وعده غذایی بیشتر از دست می‌دهند.
 
زنان و دختران از نداشتن اطلاعات و منابع مالی کافی برای مقابله با نبود امنیت غذایی و سوءتغذیه رنج می‌برند. در کشور مالی، در بازه همه‌گیری کرونا، قوانینی به تصویب رسیده است که به واسطه آن، از ساعات کاری زنان کاسته شده، اما ساعات کاری مردان تغییری نکرده است. به همین دلیل، زنان به میزان نابرابری به دنبال تهیه غذا برای اعضای خانواده خود هستند. در شمال شرقی نیجریه، زنان دیگر به پول کافی برای خرید بذر و کاشت و پرورش محصولات کشاورزی دسترسی ندارند و در مراکش زنان تنها در صورتی می‌توانند تحت پوشش برنامه‌های کمک‌رسانی قرار بگیرند که بیوه باشند.
 
افزایش گرسنگی و قحطی غذا هم‌چنین به تحمیل باری مضاعف بر دوش زنان، از تهدید سلامت روان آنان گرفته تا خشونت‌های مبتنی بر جنسیت، منجر شده است. زنان و دختران با اینکه با موانع بسیاری روبه‌رو هستند، نقشی مؤثر در نظام غذایی ایفا می‌کنند و همین حالا نیز مسئولیت مواجهه با چالش‌های کووید‌۱۹ را برعهده گرفته‌اند. توجه به زنان به‌عنوان تأمین‌کنندگان زنجیره غذایی، درنظرگرفتن زنان سرپرست خانوار و هم‌چنین اتخاذ رویکردی برابر هنگام تصمیم‌گیری‌های اقتصادی، از راه‌های برطرف‌کردن موانع پیش‌روی زنان و افزایش بهره‌وری و تغذیه مناسب برای آنان است. در صورتی که این نتایج تحقق پیدا کنند، آثار مثبت آن نه‌تن‌ها برای زنان و دختران، بلکه به سود جوامع آن‌ها خواهد بود.

منبع: گزارش Left Out and Left Behind منتشرشده از سوی آژانس بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه CARE
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->