واکسیناسیون هاری امسال نیز بدون محدودیت در خراسان رضوی انجام می‌شود ۸۷ تن برنج و روغن خوراکی احتکارشده در مشهد کشف شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۵۰درصد ظرفیت شهرک‌های صنعتی به علت قطع برق تعطیل شده است بررسی وضعیت تسهیلات دهی بانک‌های خراسان رضوی | نسبت مصارف به منابع بانکی افزایش می‌یابد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هلو و زردآلو به بازار آمد مقایسه قیمت گوشت در ایران و سایر کشورهای دنیا | آیا گوشت در ایران واقعا از همه کشور‌های دنیا گران‌تر است؟ گران‌فروشی نان، در صدر شکایات مردم طرح تعویض کولر‌های گازی برای عبور از بحران کمبود برق از سوی دولت | عملی خواهد بود؟ پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن | برای ۶۱۳ هزار واحد، پروانه صادر شد قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارزش بازار فرابورس از ۳ هزار همت فراتر رفت ارائه تخفیف در خدمات نمایشگاهی به واحد‌های تولیدی مشهدی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نرخ دلار چند؟ پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ | نبود تقاضا هم ترمز بازار را نکشید شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها
سرخط خبرها

سیاست‌های بی‌نتیجه برای تثبیت نرخ زعفران

  • کد خبر: ۴۷۵۰۱
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
سیاست‌های بی‌نتیجه برای تثبیت نرخ زعفران
درواقع قراربود تسهیلات به‌عنوان ابزاری برای بازارگردانی استفاده شود تا کف قیمت زعفران با نرخ‌های یادشده در بازار رعایت شود. اما اکنون نه‌تنها این اتفاق رخ نداده، بلکه شیب قیمت زعفران در بازار هم‌زمان با فصل برداشت، نزولی هم شده است.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ دهم مهر امسال بود که شورای ملی زعفران در نشستی با نمایندگان ۳ استان زعفران‌خیز یعنی خراسان‌جنوبی، رضوی و شمالی، در مجلس کف قیمت خرید زعفران را تعیین کردند. در این نشست قرار شد با توجه به سیاست‌های حمایتی به‌کارگرفته‌شده ازسوی جهادکشاورزی حداقل قیمت خرید هرکیلوگرم گل زعفران ۱۵۰ هزار تومان، هرکیلوگرم زعفران پوشال، ۱۶ میلیون تومان و هرکیلوگرم زعفران نگین، ۲۰ میلیون تومان باشد.

ازسوی دیگر جهادکشاورزی تعهد اختصاص تسهیلات هزارمیلیارد تومانی به صادرکنندگان زعفران را داد. درواقع این تسهیلات قرار بود به‌عنوان ابزاری برای بازارگردانی استفاده شود تا کف قیمت زعفران با نرخ‌های یادشده در بازار رعایت شود.
 
اما اکنون نه‌تن‌ها این اتفاق رخ نداده، بلکه شیب قیمت زعفران در بازار هم‌زمان با فصل برداشت، نزولی هم شده است. سلیمان گلی، کشاورز و مزرعه‌دار زعفران، در این‌باره به شهرآرانیوز گفت: اکنون قیمت هرکیلوگرم گل زعفران در بازار ۸۰ هزار تومان، هرکیلوگرم زعفران پوشال زیر ۱۰ میلیون تومان و هرکیلوگرم زعفران نگین صادراتی حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: تسهیلات هزارمیلیارد تومانی وعده‌داده‌شده ازسوی جهادکشاورزی قرار است به دست خریداران کلی زعفران و صادرکنندگان برسد تا نرخ‌های تعیین‌شده در جلسه میز زعفران رعایت شود، اما اکنون این هدف محقق نشده است. به نظر می‌رسد همان سازوکار خرید زعفران ازسوی سازمان تعاون روستایی برای حفظ نرخ زعفران، کارآمد‌تر بوده است.

این شرایط درحالی بر بازار زعفران حاکم است که روز گذشته در جلسه شورای ملی زعفران نه‌تن‌ها هیچ اشاره‌ای به شکسته شدن قیمت‌ها نشد، بلکه اعضای حاضر در این نشست، در میانه فصل برداشت زعفران درباره چگونگی مصرف اعتبار هزارمیلیارد تومانی سخن می‌گفتند.


اعتبار هزارمیلیاردی برای خرید ۷۰ تن زعفران

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهادکشاورزی خراسان‌رضوی در این نشست گفت: کلید حل مشکلات بخش کشاورزی در دست تولیدکنندگان است و خدمات دولت در این حوزه، می‌تواند به خرید‌های تضمینی یا حمایتی ختم شود، همان‌طور که سال گذشته خرید تضمینی زعفران انجام گرفت.

سیدجعفر حاجی‌مجتهد افزود: امسال با توجه به پیشنهاد‌هایی که شورای ملی زعفران مطرح کرد، ۱۰هزار میلیارد ریال به خرید زعفران در سه استان خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی و خراسان‌شمالی اختصاص یافت تا در قالب تسهیلات، سه بانک کشاورزی، ملت و توسعه صادرات با سود ۱۵درصد و دوره بازپرداخت یک‌ساله آن را پرداخت کنند.

او گفت: فهرست افرادی که به تشخیص شورای ملی زعفران باید این تسهیلات را بگیرند، اعم از صادرکننده، خریدار و فردی که محصول را فرآوری می‌کند، در سیستم وزارت جهادکشاورزی ثبت می‌شود که درصورت واگذاری اختیار این اقدام به استان‌ها، عملیات ثبت مشخصات افراد را سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه با ۱۰هزار میلیارد ریال حداکثر ۷۰تن زعفران خریداری خواهد شد، افزود: اگر خرید زعفران از طریق بورس انجام شود، مطمئن‌تر و اعتبارات هم از انحراف به دور خواهد بود.
با این حال غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، در این نشست گفت: ۱۰هزار میلیارد ریال برای انبوه محصول زعفرانی که از مزارع برداشت شده، بسیار اندک است. باید ۱۰روز قبل از برداشت زعفران، برنامه‌ریزی‌های لازم برای خرید آن انجام می‌گرفت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->