پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

سیاست‌های بی‌نتیجه برای تثبیت نرخ زعفران

  • کد خبر: ۴۷۵۰۱
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۷
سیاست‌های بی‌نتیجه برای تثبیت نرخ زعفران
درواقع قراربود تسهیلات به‌عنوان ابزاری برای بازارگردانی استفاده شود تا کف قیمت زعفران با نرخ‌های یادشده در بازار رعایت شود. اما اکنون نه‌تنها این اتفاق رخ نداده، بلکه شیب قیمت زعفران در بازار هم‌زمان با فصل برداشت، نزولی هم شده است.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ دهم مهر امسال بود که شورای ملی زعفران در نشستی با نمایندگان ۳ استان زعفران‌خیز یعنی خراسان‌جنوبی، رضوی و شمالی، در مجلس کف قیمت خرید زعفران را تعیین کردند. در این نشست قرار شد با توجه به سیاست‌های حمایتی به‌کارگرفته‌شده ازسوی جهادکشاورزی حداقل قیمت خرید هرکیلوگرم گل زعفران ۱۵۰ هزار تومان، هرکیلوگرم زعفران پوشال، ۱۶ میلیون تومان و هرکیلوگرم زعفران نگین، ۲۰ میلیون تومان باشد.

ازسوی دیگر جهادکشاورزی تعهد اختصاص تسهیلات هزارمیلیارد تومانی به صادرکنندگان زعفران را داد. درواقع این تسهیلات قرار بود به‌عنوان ابزاری برای بازارگردانی استفاده شود تا کف قیمت زعفران با نرخ‌های یادشده در بازار رعایت شود.
 
اما اکنون نه‌تن‌ها این اتفاق رخ نداده، بلکه شیب قیمت زعفران در بازار هم‌زمان با فصل برداشت، نزولی هم شده است. سلیمان گلی، کشاورز و مزرعه‌دار زعفران، در این‌باره به شهرآرانیوز گفت: اکنون قیمت هرکیلوگرم گل زعفران در بازار ۸۰ هزار تومان، هرکیلوگرم زعفران پوشال زیر ۱۰ میلیون تومان و هرکیلوگرم زعفران نگین صادراتی حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: تسهیلات هزارمیلیارد تومانی وعده‌داده‌شده ازسوی جهادکشاورزی قرار است به دست خریداران کلی زعفران و صادرکنندگان برسد تا نرخ‌های تعیین‌شده در جلسه میز زعفران رعایت شود، اما اکنون این هدف محقق نشده است. به نظر می‌رسد همان سازوکار خرید زعفران ازسوی سازمان تعاون روستایی برای حفظ نرخ زعفران، کارآمد‌تر بوده است.

این شرایط درحالی بر بازار زعفران حاکم است که روز گذشته در جلسه شورای ملی زعفران نه‌تن‌ها هیچ اشاره‌ای به شکسته شدن قیمت‌ها نشد، بلکه اعضای حاضر در این نشست، در میانه فصل برداشت زعفران درباره چگونگی مصرف اعتبار هزارمیلیارد تومانی سخن می‌گفتند.


اعتبار هزارمیلیاردی برای خرید ۷۰ تن زعفران

معاون برنامه‌ریزی سازمان جهادکشاورزی خراسان‌رضوی در این نشست گفت: کلید حل مشکلات بخش کشاورزی در دست تولیدکنندگان است و خدمات دولت در این حوزه، می‌تواند به خرید‌های تضمینی یا حمایتی ختم شود، همان‌طور که سال گذشته خرید تضمینی زعفران انجام گرفت.

سیدجعفر حاجی‌مجتهد افزود: امسال با توجه به پیشنهاد‌هایی که شورای ملی زعفران مطرح کرد، ۱۰هزار میلیارد ریال به خرید زعفران در سه استان خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی و خراسان‌شمالی اختصاص یافت تا در قالب تسهیلات، سه بانک کشاورزی، ملت و توسعه صادرات با سود ۱۵درصد و دوره بازپرداخت یک‌ساله آن را پرداخت کنند.

او گفت: فهرست افرادی که به تشخیص شورای ملی زعفران باید این تسهیلات را بگیرند، اعم از صادرکننده، خریدار و فردی که محصول را فرآوری می‌کند، در سیستم وزارت جهادکشاورزی ثبت می‌شود که درصورت واگذاری اختیار این اقدام به استان‌ها، عملیات ثبت مشخصات افراد را سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی انجام خواهد داد.

وی با بیان اینکه با ۱۰هزار میلیارد ریال حداکثر ۷۰تن زعفران خریداری خواهد شد، افزود: اگر خرید زعفران از طریق بورس انجام شود، مطمئن‌تر و اعتبارات هم از انحراف به دور خواهد بود.
با این حال غلامرضا میری، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران، در این نشست گفت: ۱۰هزار میلیارد ریال برای انبوه محصول زعفرانی که از مزارع برداشت شده، بسیار اندک است. باید ۱۰روز قبل از برداشت زعفران، برنامه‌ریزی‌های لازم برای خرید آن انجام می‌گرفت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->