چند هواپیمای حامل نیرو‌های متخصص به دستور پوتین عازم ایران شد پزشکیان عازم بندرعباس شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع پاکستان تنش میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد را زخم باز استعمار دانست سخنگوی وزارت دفاع: هیچ محموله‌ای با کاربرد نظامی در بندر رجایی وجود نداشته است + فیلم پیام‌های جداگانه پادشاه و ولیعهد عربستان به پزشکیان، درپی وقوع حادثه در بندرعباس عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: بانک مرکزی مسیر هدایت سرمایه‌ها را تغییر داده است ابلاغ قانون اصلاح قانون مجازات اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز از سوی قالیباف به پزشکیان پیام تسلیت رئیس‌جمهور روسیه به رهبر معظم انقلاب درپی حادثه انفجار اسکله شهید رجایی بندرعباس آیت الله علم الهدی: قطارشهری مشهد، مصداق عینی خدمت به مردم است | گره گشایی از ترافیک، پارکینگ و اسکان زائران، سه دستاورد خط ۳ متروی مشهد رئیس‌جمهور: گسترش روابط همه‌جانبه با آفریقا را در دستورکار دولت قرار می‌دهیم ابراز هم‌دردی مقامات کشور‌های منطقه با مردم و دولت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس تأکید عارف بر درمان هرچه سریع‌تر مصدومان حادثه انفجار در بندر رجایی | ائتلاف جنوبِ جهانی، ائتلافی برای طراحی نظمی نو وزیر کشور از مهار ۸۰ درصدی حریق بندر شهید رجایی خبر داد ۱۵ خبرنگار فلسطینی در سه‌ماهه نخست ۲۰۲۵ به شهادت رسیدند ارتش یمن مجدداً پایگاه نظامی در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالاری: تاکنون درخشش قابل‌قبولی را از تیم مذاکره‌کننده ایرانی شاهد بوده‌ایم نمایندگان حماس قاهره را ترک کردند وزیر دفاع پاکستان: ما آغازگر جنگ با هند نخواهیم بود قالیباف: مجلس گزارشی دقیق درباره حادثه انفجار بندر شهید رجایی به مردم ارائه می‌دهد تلاش هواپیمای ایلوشین سپاه برای اطفای حریق در بندر شهید رجایی سخنگوی دولت از کنترل شرایط در بندر شهید رجایی خبر داد شعاری که دارد به صاحبانش برمی‌گردد مجروح شدن ۸ غیرنظامی در پی حملات آمریکا به یک منطقه مسکونی در پایتخت یمن (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف از اعلام آمادگی ایران برای کمک به تنش‌زدایی میان پاکستان و هند استقبال کرد پیام تسلیت و همدردی امیر قطر با رئیس جمهور در پی انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم پزشکیان: صلح و اعتماد، گم‌شده‌های امروز بشر هستند قتل نمازگزاری در فرانسه با ده‌ها ضربه چاقو
سرخط خبرها

عبدالله عبدالله از سفر به تهران چه اهدافی را پیگیری کرد؟

  • کد خبر: ۴۷۵۳۳
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
عبدالله عبدالله از سفر به تهران چه اهدافی را پیگیری کرد؟
یک کارشناس مسائل شبه قاره با تشریح اهداف سفر عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران گفت: عبدالله عبدالله به دنبال این است که موضع کشور افغانستان در مقابل طالبان با یارگیری منطقه‌ای تقویت شود.
به گزارش شهرآرانیوز، پیرمحمد ملازهی در خصوص سفر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران با بیان این که واقعیت این است مذاکراتی که با آمریکا بین زلمای خلیل زاد، نماینده آمریکا و طالبان آغاز شد در این مذاکرات ایران را دور زدند، گفت: بر همین اساس دو دیدگاه شکل گرفت، دیدگاهی که ایران مطرح کرد بر این مبنا بود که راه حل پایان جنگ در افغانستان با همکاری کشور‌های منطقه، دولت افغانستان و طالبان باشد، در واقع ایران به دنبال همکاری‌های منطقه‌ای در این مسئله بود.

وی تصریح کرد:، اما دیدگاه آمریکایی‌ها برخلاف این موضوع بوده و قصد داشتند با دخالت خود مسئله را حل کنند. در پایان مذاکرات هم توافقی که بین آمریکا و طالبان شکل گرفت و قراردادی که امضا کردند پیش بینی شده بود یک ماه بعد مذاکرات بین الافغانی آغاز شود که به تأخیر افتاد.

این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: در عمل آنچه به نظر می‌رسد اینکه مذاکرات به بن بست رسیده، طالبان مسائلی را مطرح می‌کند که برای دولت مرکزی قابل قبول نیست، زیرا در میانه میدان مذاکره طالبان اعلام کرده که باید فقه حنفی در کشور باشد در حالی که در قانون اساسی افغانستان که اکنون هم جاری است شیعه به رسمیت شناخته شده است.

ملازهی افزود: مسئله دیگر این است که طالبان اعلام کرده دولت صلاحیت ندارد و باید دولت موقت شکل بگیرد، این موضوع هم برای دولت افغانستان قابل قبول نیست، بنابراین مذاکرات به نوعی در بن بست قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان پیش از سفر به ایران به دو کشور هند و پاکستان هم سفر داشته و به نظر می‌رسد او به دنبال این است که کشور‌های منطقه و آن‌هایی که صاحب نفوذ هستند وارد شده و نقش ایفا کنند. در واقع این نگاه عبدالله عبدالله با ایران همسویی پیدا کرده و بر همین اساس هم به ایران سفر کرد.

این کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: به نظر می‌رسد عبدالله عبدالله به دنبال این است که موقعیت خود را به عنوان یک جناح در مقابل جناح اشرف غنی که لیبرال دموکرات‌ها هستند تقویت کند و ایران کمک کند تا موقعیت جناح جهادی و عبدالله عبدالله در حاکیمت تقویت شود.

ملازهی با بیان اینکه عبدالله عبدالله به دنبال این است تا موضع دولت افغانستان در مقابل طالبان با یارگیری منطقه‌ای تقویت شود، گفت: جناح عبدالله عبدالله و شمالی‌ها و قومیت‌های غیرپشتون نگران این هستند که طالبان به عنوان شریک قدرت ظاهر شود و بعد آن‌ها در تلاش برای مسلط شدن بر طالبان باشند. بر همین اساس به سیاست‌هایی که در گذشته در زمان دولت ربانی وجود داشت برگشته اند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر عبدالله عبدالله هم به دنبال این است تا مناسبات قبلی را احیا کند و ضمن اینکه موضع جهادی‌ها و شمالی‌ها تقویت می‌شود به دنبال تقویت دولت مرکزی در مقابل طالبان هم در مذاکراتی که در قطر انجام می‌شود، است. در همین راستا نیاز دارد که حمایت ایران را هم داشته باشد که تا حدودی موفق شد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->