شعاری که دارد به صاحبانش برمی‌گردد مجروح شدن ۸ غیرنظامی در پی حملات آمریکا به یک منطقه مسکونی در پایتخت یمن (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف از اعلام آمادگی ایران برای کمک به تنش‌زدایی میان پاکستان و هند استقبال کرد پیام تسلیت و همدردی امیر قطر با رئیس جمهور در پی انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بیانیه وزارت خارجه عربستان: آماده کمک به برادران ایرانی هستیم پزشکیان: صلح و اعتماد، گم‌شده‌های امروز بشر هستند قتل نمازگزاری در فرانسه با ده‌ها ضربه چاقو واکنش ترامپ به حملات اخیر روسیه به کی‌یف یمن به ۲ هدف راهبردی در یافا و عسقلان و ناو‌های آمریکایی حمله پهپادی کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) با تحلیل شرایط، احساسی عمل نکنیم توضیحات عراقچی در پایان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا+ فیلم زمان و مکان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد دور سوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا به پایان رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه امدادرسانی برای حادثه انفجار بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستور رئیس جمهور پزشکیان برای بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی درباره دیدار با ترامپ: «بسیار نمادین» بود و می‌تواند «تاریخی» شود بقائی از ادامه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در فضای جدی خبرداد توضیحات بقائی درباره جزئیات دور سوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا کورسک روسیه آزاد شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپادی ارتش ترکیه به شمال عراق (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) توافق رؤسای جمهور آمریکا و اوکراین درباره ادامه مذاکرات (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۵۶ فلسطینی در غزه | شمار شهدا به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به پایگاه هوایی صهیونیست‌ها (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست دستور ویژه وزیر کشور به استاندار هرمزگان در پی انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس ۵ ساله در غزه تظاهرات مردم آلمان در محکومیت کشته‌شدن جوان سیاه‌پوست به دست پلیس جان کری: ترامپ به دنبال صلح بین اوکراین و روسیه است
سرخط خبرها

عبدالله عبدالله از سفر به تهران چه اهدافی را پیگیری کرد؟

  • کد خبر: ۴۷۵۳۳
  • ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۸
عبدالله عبدالله از سفر به تهران چه اهدافی را پیگیری کرد؟
یک کارشناس مسائل شبه قاره با تشریح اهداف سفر عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران گفت: عبدالله عبدالله به دنبال این است که موضع کشور افغانستان در مقابل طالبان با یارگیری منطقه‌ای تقویت شود.
به گزارش شهرآرانیوز، پیرمحمد ملازهی در خصوص سفر عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان به ایران با بیان این که واقعیت این است مذاکراتی که با آمریکا بین زلمای خلیل زاد، نماینده آمریکا و طالبان آغاز شد در این مذاکرات ایران را دور زدند، گفت: بر همین اساس دو دیدگاه شکل گرفت، دیدگاهی که ایران مطرح کرد بر این مبنا بود که راه حل پایان جنگ در افغانستان با همکاری کشور‌های منطقه، دولت افغانستان و طالبان باشد، در واقع ایران به دنبال همکاری‌های منطقه‌ای در این مسئله بود.

وی تصریح کرد:، اما دیدگاه آمریکایی‌ها برخلاف این موضوع بوده و قصد داشتند با دخالت خود مسئله را حل کنند. در پایان مذاکرات هم توافقی که بین آمریکا و طالبان شکل گرفت و قراردادی که امضا کردند پیش بینی شده بود یک ماه بعد مذاکرات بین الافغانی آغاز شود که به تأخیر افتاد.

این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: در عمل آنچه به نظر می‌رسد اینکه مذاکرات به بن بست رسیده، طالبان مسائلی را مطرح می‌کند که برای دولت مرکزی قابل قبول نیست، زیرا در میانه میدان مذاکره طالبان اعلام کرده که باید فقه حنفی در کشور باشد در حالی که در قانون اساسی افغانستان که اکنون هم جاری است شیعه به رسمیت شناخته شده است.

ملازهی افزود: مسئله دیگر این است که طالبان اعلام کرده دولت صلاحیت ندارد و باید دولت موقت شکل بگیرد، این موضوع هم برای دولت افغانستان قابل قبول نیست، بنابراین مذاکرات به نوعی در بن بست قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان پیش از سفر به ایران به دو کشور هند و پاکستان هم سفر داشته و به نظر می‌رسد او به دنبال این است که کشور‌های منطقه و آن‌هایی که صاحب نفوذ هستند وارد شده و نقش ایفا کنند. در واقع این نگاه عبدالله عبدالله با ایران همسویی پیدا کرده و بر همین اساس هم به ایران سفر کرد.

این کارشناس مسائل شبه قاره ادامه داد: به نظر می‌رسد عبدالله عبدالله به دنبال این است که موقعیت خود را به عنوان یک جناح در مقابل جناح اشرف غنی که لیبرال دموکرات‌ها هستند تقویت کند و ایران کمک کند تا موقعیت جناح جهادی و عبدالله عبدالله در حاکیمت تقویت شود.

ملازهی با بیان اینکه عبدالله عبدالله به دنبال این است تا موضع دولت افغانستان در مقابل طالبان با یارگیری منطقه‌ای تقویت شود، گفت: جناح عبدالله عبدالله و شمالی‌ها و قومیت‌های غیرپشتون نگران این هستند که طالبان به عنوان شریک قدرت ظاهر شود و بعد آن‌ها در تلاش برای مسلط شدن بر طالبان باشند. بر همین اساس به سیاست‌هایی که در گذشته در زمان دولت ربانی وجود داشت برگشته اند.

وی در پایان گفت: در حال حاضر عبدالله عبدالله هم به دنبال این است تا مناسبات قبلی را احیا کند و ضمن اینکه موضع جهادی‌ها و شمالی‌ها تقویت می‌شود به دنبال تقویت دولت مرکزی در مقابل طالبان هم در مذاکراتی که در قطر انجام می‌شود، است. در همین راستا نیاز دارد که حمایت ایران را هم داشته باشد که تا حدودی موفق شد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->