فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

معرفی فیلم «فورس‌ماژور» (Force Majeure)

  • کد خبر: ۴۷۶۳۹
  • ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۹
معرفی فیلم «فورس‌ماژور» (Force Majeure)
یکی از فیلم‌های برجسته اروپایی که در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و نامزد جایزه گلدن‌گلوب برای بهترین فیلم خارجی‌زبان هم بود، فورس‌ماژور یا همان شرایط اضطراری است که بر مبنای یک لحظه غفلت و اشتباه شکل گرفته است.
دستقیچی | شهرآرانیوز - درآوردن درام از دل روابط روزمره زندگی و هرچه رئالیستی‌تر کردن سینما از دستاورد‌های مهم سینمای اروپاست. این مهم تا حد زیادی حاصل پول‌دار نبودن سینمای اروپا برخلاف هالیوود است، اما نتیجه آن درعمل به نفع فیلم‌هایی انسانی‌تر و روح‌دارتر تمام شده است که با ظهور کارگردان‌های برجسته‌ای همچون کیارستمی و شهیدثالث و در نسل‌های جدیدتر اصغر فرهادی و نوری بیلگه‌جیلان نقطه اوج خود را در سینمای شرق تجربه می‌کند. یکی از فیلم‌های برجسته اروپایی که در سال ۲۰۱۴ ساخته شد و نامزد جایزه گلدن‌گلوب برای بهترین فیلم خارجی‌زبان هم بود، فورس‌ماژور یا همان شرایط اضطراری است که بر مبنای یک لحظه غفلت و اشتباه شکل گرفته است.

معرفی فیلم «فورس‌ماژور» (Force Majeure)
 

کوتاه از داستان فیلم

توماس و ابا زوجی سوئدی هستند که همراه با ۲ فرزندشان، هری و ورا، برای تعطیلات به فرانسه رفته‌اند. فیلم با حضور این خانواده در مقابل دوربین عکاسی دوره‌گرد آغاز می‌شود. در ظاهر با خانواده‌ای شاد روبه‌رو هستیم، اما در یک‌سوم ابتدایی فیلم متوجه مسئولیت‌پذیری کم توماس می‌شویم تا اینکه در صحنه صبحانه یک بهمن اتفاق می‌افتد و توماس یک لحظه بنا بر غریزه از خانواده غافل می‌شود و جان خودش را نجات می‌دهد. هیچ‌کس آسیب نمی‌بیند، اما همین حرکت توماس باعث بروز شکافی عمیق در خانواده می‌شود و ابا را درباره انتخاب‌هایش مردد می‌کند.

 
معرفی فیلم «فورس‌ماژور» (Force Majeure)

 

تنهایی انسان مدرن

روبن اوستلوند روایت خود را بر پایه ۳ زوج که نماینده ۳ نسل هستند، بسط می‌دهد. زوج اول ابا و توماس هستند که یک خانواده سنتی را تداعی می‌کنند. زوج دوم شامل زنی است که به‌تن‌هایی به سفر آمده و با پسری جوان آشنا شده است و رابطه آن‌ها تنها مبتنی بر لذت‌جویی است و نماینده نسل مدرن است. زوج سوم فانی و مت هستند که بین ۲ زوج قبلی هستند و نماینده گذر از جامعه سنتی به مدرن‌اند. وقتی ابا حادثه را برای این افراد شرح می‌دهد، با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شود. فانی با او همدردی می‌کند. مت هم تا حدودی مرد قصه را درک می‌کند، اما درصدد دفاع یا جانب‌داری از هیچ‌یک برنمی‌آید. زوج آزاد فیلم هم معتقدند این موضوع ربطی به آن‌ها ندارد و از لذتشان می‌کاهد. این بازخورد‌های متناقض باعث می‌شود ابا هرچه بیشتر در تنهایی خود فرو برود و درباره ادامه مسیر خود مردد شود. اینجاست که تنهایی انسان مدرن در میانه جمع که فیلم‌ساز بر آن تأکید می‌کند، هرچه بیشتر خود را نشان می‌دهد. درنهایت انتخاب فیلم‌ساز بازگشت به زندگی سنتی است و به‌نوعی شرایط اضطراری را به هشدار برای خطر از دست رفتن زندگی خانوادگی در عصر مدرن تبدیل می‌کند. پیامی که با تأکید هرچه بیشتر بر عناصر فناورانه مانند موبایلی که مانع ارتباط سالم و عاطفی توماس با خانواده است، تبلتی که بچه‌ها هنگام دعوای پدر و مادر به آن پناه می‌برند، کوادکوپتری که مشغول فیلم‌برداری از پشت پنجره است و انسان‌هایی نادیدنی که با دینامیت به جان طبیعت افتاده‌اند، بیش از پیش عیان می‌شود. در انتهای فیلم هم وقتی اتوبوس که به‌نوعی نماینده زندگی مدرن است، خراب می‌شود، یک زوج است که تنها بر جای می‌ماند و بقیه زوج‌ها ترجیح می‌دهند رنج پیاده‌روی را بر خود هموار کنند، اما در کنار هم در مسیری ایمن گام بردارند.
 
 
معرفی فیلم «فورس‌ماژور» (Force Majeure)
فورس‌ماژور

محصول ۲۰۱۴ کشور سوئد

کارگردان: روبن اوستلوند

بازیگران: یوهانس کونکه، لیسا لوون کونگسلی، کلارا وترگرن، وینسنت وترگرن
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->