امروز بازهم شاخص کل بورس سقوط ۳۷ هزار واحدی را تجربه کرد. با این حساب شاخص کل طی ۷ روز معاملاتی اخیر ۲۴۳ هزار واحد ریزش داشته است. این در حالی است که در این مدت اغلب سیگنالهای سیاسی و اقتصادی حاوی اخبار مثبت برای بازار سرمایه بوده است. اکنون این سوال پر رنگ است که روند کنونی بازار تا کی ادامه دارد؟
به گزارش شهرآرانیوز، سیامک قاسمی در رابطه با جو منفی بازار سهام گفت: هیچکدام از سیاستها و سیگنالهای مثبت کنونی بر بازار سرمایه تاثیر ندارد و دوره ریزش بازار سهام جدا از دوره صعود بازار نیست، همانطور که در دوره صعود بازار سهام در ۴ ماه اول سال تمایلات بازار سهام مثبت بود و به اخبار منفی واکنش نزولی نداشت در دوره نزول نیز، بازار واکنش مثبت به سیگنالهای مثبت ندارد.
این کارشناس در رابطه با روند بازار سهام تا انتخابات آمریکا افزود: روند شاخص کل بازار سهام تا انتخابات آمریکا نزولی و شاید ایستا باشد و این روند کاهشی غیرمنطقی نتیجه همان رشد غیرمنطقی و غیراصولی اول سال است. بعد از شروع رشد شارپی و تشویق مردم به سرمایهگذاری در بورس، سرمایههای خرد زیادی در ۴ ماه اخیر وارد بازار سهام شد و کدهای بورسی زیادی ثبت شد، اما فرایند نزولی بازار تا شاخص یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد سهامداران خرد بازار سهام را متضرر کرد.
او در رابطه با محدوده حمایتی بعدی شاخص کل بیان کرد: محدوده حمایتی بعدی شاخص کل بورس شاخص یک میلیون است، اما فکر نمیکنم تا قبل از انتخابات آمریکا شاخص بازار سهام تا یک میلیون واحد ریزش داشته باشد، محدوده حمایتی قبلی بازار سهام شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بود که شاخص مدتی در این محدوده نوسان کرد، اما به محض از دست دادن این محدوده حمایتی شاخص کل افت زیادی تا یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد را تجربه کرد.
او در رابطه بازگشت روند صعودی بازار سهام گفت: تنها چیزی که میتواند روند بازار سهام را تغییر دهد یک فضای خوشبینانه نسبت به آینده است و این عمل مبنی بر خبر توافق، مذاکره و یا بهتر شدن وضع موجود است، دقیقا اتفاقی که در سال ۹۲ در بازار سهام رخ داد و با پیروزی روحانی در انتخابات جو مثبت باعث رشد بازار سهام شد. اما اگر مذاکره یا توافقی در کار نباشد تنها عاملی که میتواند بازار سهام را نجات دهد قیمت دلار است.
وی درباره بازار فردا گفت: پیشبینی روزانه بازار سهام دیگر ممکن نیست، اما روند کلی بازار سهام نوسان نزولی است.
منبع: تجارت نیوز