ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت
سرخط خبرها

موج گرانی به بازار گوشت رسید

  • کد خبر: ۴۸۰۳۴
  • ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
موج گرانی به بازار گوشت رسید
پس از ۷ ماه ثبات قیمت در بازار دام بالأخره موج تورم به این بازار رسید و قیمت گوشت افزایش یافت.
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ در دو هفته گذشته قیمت فروش هر کیلوگرم گوساله زنده از ۳۱ تا ۳۲ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان و قیمت هر کیلوگرم گوسفند از ۳۸ تا ۴۰ هزار تومان به ۵۰ هزار تومان افزایش یافته است و به همین ترتیب، باید منتظر افزایش ۲۰ تا ۳۰ هزار تومانی قیمت گوشت در بازار باشیم. البته این نخستین‌بار است که افزایش ناگهانی قیمت گوشت ارتباط مستقیمی با شبکه دلالان یا مافیای گوشت ندارد.
 
تقریبا همه می‌دانستند که دیر یا زود افزایش قیمت در این بازار رخ خواهد داد و در این میان، پیگیری رسانه‌ها نیز برای علاج پیش از حادثه موثر واقع نشد و از این‌رو به نظر می‌آید که زمستان سختی برای بازار گوشت در راه باشد. منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور، دو دلیل مهم را برای افزایش قیمت ۱۰ تا ۱۵ هزار تومانی برای هر کیلوگرم دام بیان کرد.
 
وی گفت: مهم‌ترین دلیل، اعمال محدودیت در جابه‌جایی دام و پلاک‌کوبی است که سازمان دام‌پزشکی کشور عامل اجرای آن است. پوریان به ایلنا گفت: با اجرای طرح مذکور، جابه‌جایی دام‌های بین‌استانی یا درون‌استانی به‌کندی انجام می‌شود. درنتیجه برخی میدان‌های عرضه با کمبود دام مواجه شده‌اند و قیمت‌ها به شکل جهشی افزایش یافته است.
 
رئیس شورای تامین دام کشور از دیگر دلایل افزایش قیمت دام در هفته‌های اخیر را رشد قیمت نهاده‌ها و مشکلات موجود در تامین آن‌ها دانست و افزود: هم‌اکنون علاوه‌بر افزایش قیمت، تامین نهاده‌های دامی نیز با مشکل روبه‌روست که تأثیر خود را بر افزایش هزینه تمام‌شده تولید گوشت قرمز گذاشته است.

 

دامی برای کشتار نمانده است؟

پیش از این شهرآرانیوز در تاریخ ۲۴ شهریور و همین‌طور ۲۲ مهر در گزارش‌هایی با عنوان «کشتار از ترس گرسنگی» و «افزایش ۵۵ درصدی کشتار دام»، درباره رشد چشمگیر و معنادار کشتار دام هشدار داده بود. درواقع خبرنگار ما در این گزارش‌ها به آمار‌های ماهانه مرکز آمار ایران درباره تولید گوشت در سطح کشور استناد کرده بود. آمار‌هایی که حکایت از رشد کشتار دام نسبت‌به مدت مشابه در سال گذشته داشت.

در آخرین نمونه می‌خوانیم: تولید گوشت قرمز در ایران در شهریور امسال نسبت‌به مدت مشابه سال گذشته، ۵۷ درصد رشد کرده؛ البته این نخستین ماه در سال ۹۹ نبوده که تولید گوشت قرمز افزایش پیدا کرده است. بررسی آمار‌های منتشرشده ازسوی مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که امسال تولید گوشت قرمز در مرداد ۴۱ درصد، در تیر ۴۴ درصد، در خرداد ۳۳ درصد و در اردیبهشت ۲۳ درصد نسبت‌به ماه مشابه سال گذشته رشد کرده است.

ممکن است گمان کنید که افزایش تولید گوشت قرمز در سال جاری، به‌دلیل افزایش تعداد دام سبک و سنگین در کشور بوده است. اما بررسی جمعیت دام، تغییر محسوسی را در جمعیت دام کشور نشان نمی‌دهد. براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، جمعیت دام سبک در بهار ۹۹ نسبت‌به مدت مشابه در سال قبل فقط ۱/۰ رصد رشد داشته، درحالی‌که کشتار دام سبک تنها در شهریور به‌طور میانگین، بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

دام سنگین نیز وضعیت مشابهی دارد. بررسی گزارش‌های مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که جمعیت دام سنگین در بهار ۹۹ نسبت‌به زمستان سال گذشته، تنها ۳ درصد افزایش داشته و در تابستان امسال نیز جمعیت دام سنگین نسبت‌به بهار، تنها ۰۴/۰ درصد یعنی کمتراز یک‌هزارم رشد داشته است، این درحالی است که میزان کشتار انواع دام سنگین و تولید گوشت در سال جاری، به طورمیانگین بیش از ۶۵ درصد افزایش داشته است. پیش از این با استناد به همین آمارها، کارشناسان مطلع درباره افزایش احتمالی قیمت گوشت هشدار می‌دادند. افزایش کشتار به‌خاطر تامین نشدن علوفه و خوراک دام، رخ می‌داد و به نظر می‌رسد که این روند ناپایدار اکنون معکوس شده است و این روز‌ها باید به‌خاطر کمبود دام یا کاهش کشتار و تولید گوشت، منتظر افزایش نرخ این محصول باشیم.


تایید قاچاق

رئیس اتحادیه صنعت دام‌پروری خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز، درباره وضعیت تولید و بازار دام گفت: متاسفانه خراسان‌رضوی کمترین قیمت گوشت و دام زنده را دارد و طبق مصوبه استانداری، خروج دام از استان ممنوع است که این خود جو روانی خیلی بدی در بازار ایجاد کرد و مسلما با این اتفاق، تولیدکننده بیشتر ضرر خواهد کرد و به افت بیشتر قیمت منجر خواهد شد که در شرایط موجود به ضرر دامدار است.

امین هراتی بیان کرد: باتوجه‌به اختلاف قیمت گوشت در نقاط مختلف کشور، مسئله وجود قاچاق را تایید می‌کنیم، اما دامدار چاره‌ای جز این ندارد که برای تأمین هزینه‌های خود، دام را به شهر‌های دیگر ازجمله تهران که اختلاف قیمت ۲۰هزار تومانی با مشهد دارد، بفروشد. وی افزود: ما مخالف ممنوعیت خروج دام از استان هستیم؛ به این دلیل که دام ما دیگر جایی برای کاهش قیمت در استان ندارد. در شرایط موجود، نیازمند یک مدیریت درست در تنظیم بازار هستیم. باید در بازار، صادرات آزاد داشته باشیم، زیرا خراسان‌رضوی یگانه صادرکننده نیست، بلکه از استان‌های دیگر هم دام وارد کشتارگاه‌های مشهد می‌شود. درنتیجه خروج دام از استان هم نباید مشکلی داشته باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->