به گزارش شهرآرانیوز؛ فضای سیاسی منتهی به انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم نشان میدهد که اگر در ماههای باقیمانده تا آغاز فرایند ثبت نام کاندیداها اتفاق خاصی رخ ندهد، اصولگرایان مانند مجلس یازدهم، دولت سیزدهم را هم از مرداد سال۱۴۰۰ از آن خود خواهند دید و قدرت بهنوعی در یک جناح خاص متمرکز خواهد شد. این مسئله میتواند در فضای سیاسی کنونی مزایا و معایبی داشته باشد.
بااینحال اصولگرایان هنوز نتوانستهاند به یک مصداق مشخص برای اجماع نظر برسند و تشکلهایی نظیر جبهه پایداری به نظر میرسد درمیان اصولگرایان به نحوی متفاوت بازیگری میکنند. درنتیجه هنوز معلوم نیست نیروهای اصولگرا میتوانند با یکدیگر به وحدت برسند یا نه؛ خاصه آنکه در انتخاباتهای پیشین مشاهده شد که مشخصا نیروهای جبهه پایداری اهل ائتلاف با سایر گروههای اصولگرایی نیستند. همین مسئله سبب شده است اصولگرایان در روزهای گذشته، فعالانه در رسانهها حاضر شوند و نظرات مختلفی بیان کنند. در ادامه این اظهارات را مرور خواهیم کرد.
حسین کنعانیمقدم، فعال سیاسی اصولگرا و دبیرکل حزب سبز، در گفتگو با اعتمادآنلاین درباره امکان یکدستشدن قدرت در کشور با رویکارآمدن یک چهره اصولگرا در انتخابات۱۴۰۰ گفت: اگر اصولگرایان بتوانند در انتخاباتی سالم و کاملا شفاف رأیهای لازم را برای دولتداری از مردم بگیرند، فی نفسه یکصداشدن حاکمیت هیچ اشکالی ندارد؛ همانطورکه اصلاح طلبان هم در گذشته چنین حالتی را تجربه کرده اند.
اگر بتوانیم قدرت کشور را برای همافزایی درراستای حل مشکلات موجود تجمیع کنیم، میتواند اتفاقی باشد که به ما فرصت رسیدن به پیشرفت و آرامش را بدهد. به این معنی که سه قوه باید با هم همکاری داشته باشند تا بتوانند با بهره گیری از همه پتانسیلهای کشور، موانع را یکی پس از دیگری، از پیش رو بردارند.
جبهه پایداری و کنشگری سیاسی خاص
محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا و تحلیلگر مسائل سیاسی، در گفتگو با «نامهنیوز» درباره نحوه فعالیت سیاسی جبهه پایداری در انتخابات۱۴۰۰ و امکان معرفی نامزد مستقل از جانب این تشکل سیاسی گفت: شاید پایداری در انتخابات مجلس بتواند در بعضی شهرها مستقل عمل کند و نامزدهایش نیز رأی بیاورند، اما در ریاستجمهوری قطعا آنها چنین رأیی ندارند که نامزد مستقل معرفی کنند، بلکه فقط عرض اندام میکنند تا معادلات بازی را در جریان اصولگرا به نفع خودشان تغییر دهند.
جبهه پایداری از زمان تأسیس تا به امروز هرچند نتوانسته کرسی قدرت را در دست بگیرد و گزینه مطلوب خود را در نهادهای حاکمیتی برسر قدرت آورد، الحقوالانصاف بازیخرابکن خوبی زمان انتخابات محسوب میشود.
پایداری همیشه باعث اختلاف میان اصولگرایان بوده و همیشه بهدنبال سهمخواهی بوده است و اگر زمانی دیرهنگام به وحدت پیوسته حتما سهمیهاش را پیشپیش گرفته است؛ درغیراینصورت همیشه عامل اختلاف بوده است.
اصولگرایان و اقبال به چهرهای میانهرو؟
امیررضا واعظ آشتیانی، فعال سیاسی اصولگرا، نیز در تحلیل خود از شرایط سیاسی کشور و گمانهزنیها درباره حضور چهرههای سیاسی تندرو در جناح اصولگرا در کارزار انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم به «نامهنیوز» گفت: تحلیل من باتوجهبه شرایط امروز کشور این است که مردم تمایلی به کاندیدای تندرو ندارند. به نظر من، دولت آینده دولت تندرویی نیست و عملکردش مبتنیبر تعقل و حفظ ارزشهای نظام خواهد بود.