جانقربان-شهرآرانیوز| مسئول باغبانی جهادکشاورزی مشهد با اشاره به نقش و جایگاه ویژه محصول زعفران در مشهد گفت: فعالیتهای مرتبط با برداشت، آمادهسازی، خشککردن و بستهبندی زعفران به واسطه نوع کار، نیازمند نیروی کار انسانی فراوان است و باتوجهبه محدوده زمانی کوتاه و فشار کاری زیاد بخشی از این اقدامات در محیطهای بسته انجام میشود که رعایت پروتکلهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع ویروس همهگیر کرونا باید مورد توجه قرار گیرد.
محمد جعفری اظهار کرد: رعایت مسائل پیشگیرانه و پروتکلهای بهداشتی و بهداشت فردی برای جلوگیری از شیوع و ابتلا به کرونا در زمان برداشت و پَرکردن گل زعفران را ضروری است.
وی افزود: کارگران برداشت گل زعفران باید قبل از ورود به مزرعه توسط مالکان برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی توجیه شوند و بعد از شروع مجدد برداشت، دستها را بهصورت کامل ضدعفونی کنند و در زمان برداشت رعایت فاصله اجتماعی دو متری با کارگر مجاور را رعایت نموده و افراد خانواده و سایر کارگران بعد از برداشت و قبل از ضدعفونیکردن دستها از لمس ظروف جمع آوری گل زعفران خودداری کنند.
مسئول باغبانی جهادکشاورزی مشهد گفت: استفاده از ماسک و محلول ضدعفونیکننده در محیطهای کار جمعی برداشت زعفران الزامی است و باید در دسترس کارگران قرار گیرد و هر گونه مبادلات مالی برای خرید و فروش محصولات تنها باید با استفاده از کارت الکترونیکی انجام شود و از هرگونه استفاده اسکناس در این زمینه خودداری شود.
جعفری افزود: هنگام جداسازی کلاله یا پَرکردن گل زعفران در خانه باید بخشی از پنجرههای اتاقها یا سالن محل فعالیت باز نگهداشته شود و از تماس گل زعفران با فرشها، پوشاک، پتو و امثال آن جلوگیری شود و ظروف مورد استفاده برای جداسای کلاله بعد از اتمام کار با مایع ظرفشویی و آب تمیز کامل شستوشو شود و از تماس کودکان با گلهای زعفران جلوگیری شود.
وی همچنین از فعالان برداشت زعفران خواست برای جلوگیری از شیوع احتمالی ویروس همهگیر کرونا از رهاسازی گلبرگها و ضایعات این محصول در محیط زندگی خودداری کرده و آنها را در حاشیه روستاها و خیابانها رها نکنند و در روستا برای دفن بهداشتی اقدام کنند و در شهرها در داخل کیسه زباله و بهصورت بهداشتی جمع آوری و از محیط زندگی خارج کنند.
جعفری گفت: با رعایت نکات بهداشتی در مرحله برداشت گل از آلودگی احتمالی آن به ویروس همهگیر کرونا یا انواع ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزای فصلی جلوگیری میشود و کشاورزان و کارگران مرتبط با اطمینان میتوانند فعالیتهای اقتصادی و برداشت و فراوری زعفران را انجام دهند.
وی افزود: با این موارد از انتقال آلودگی از طریق گلهای زعفران به افراد خانواده یا کارگرانی که در زمینه برداشت کلاله گل یا پرکردن زعفران فعالیت دارند، جلوگیری میشود.