دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت
سرخط خبرها

مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ

  • کد خبر: ۴۹۲۸۶
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱
مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ
دولت محافظه‌کار بوریس جانسون که در واپسین هفته‌های باقی‌مانده از دوره گذار برگزیت به پشتوانه موافقت‌نامه‌های تجاری با دولت ترامپ، موضع تندی را در مذاکره با اتحادیه اروپا در پیش گرفته بود، اینک خود را در مخمصه رویارویی با رئیس جمهوری می‌بیند که امتیاز ویژه‌ای برای او و سیاست‌هایش قائل نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، کمتر از چهار هفته پیش جانسون اعلام کرد که با نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات برگزیت، دورنمای رسیدن به توافق‌نامه تجاری با اتحادیه اروپا بیش از پیش کمرنگ تر می شود.

او که شاید به ادامه ریاست جمهوری دونالد ترامپ امید بسته بود با انتشار پیامی ویدئویی تصریح کرد که انگلیس برای برگزیت بی‌توافق آماده است، مگر آنکه طرف اروپایی رویکرد خود را در مذاکرات تغییر دهد.

جانسون این مطلب را پس از نشست سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا مطرح کرد که از دولت لندن خواستند تا گام‌های ضروری و لازم را برای خروج از بن‌بست در مذاکرات برگزیت و سرعت بخشیدن برای دست‌یابی به توافق تجاری بردارد.

با این حال نخست وزیر انگلیس یادآورشد: ما از ابتدا به طور روشن به اتحادیه اروپا اعلام کردیم که خواهان رابطه‌ تجاری به سبک کانادا و بر اساس رفاقت و تجارت آزاد هستیم. اما آخرین نشست سران اروپا نشان داد که این شیوه مطلوب شرکای اروپایی ما نیست و آن‌ها همچنان می‌خواهند قوانین را کنترل کنند.

جانسون توضیح داد که در قامت نخست‌وزیر وظیفه دارد برای قوی‌ترین احتمال (برگزیت بدون توافق) برنامه‌ریزی کند. وی بر همین اساس از شرکت‌های تجاری، حمل و نقل و مسافرای خواست تا برای پیامدهای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا آماده شوند.

این در حالیست که او در اولین واکنش به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بلافاصله با اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا تماس گرفت و خواستار ادامه مذاکرات برگزیت شد. او روز شنبه در این تماس تلفنی با اشاره به اختلاف نظرهای دو طرف بر لزوم افزایش تلاش‌ها در راستای رسیدن به توافق نهایی تاکید کرد.

جانسون به خوبی می‌داند که بایدن دنباله رو سیاست‌های رییس جمهوری پیشین آمریکا، باراک اوباماست که چهار سال پیش گفته بود با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این کشور آخر صف همکاری‌های تجاری با آمریکا خواهد بود. بر خلاف ترامپ که هم طرفدار جانسون و اندیشه‌های پوپولیستی او و هم هوادار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است و گفته بود که این کشور در صف اول همکاری‌های تجاری با آمریکا قرار دارد.

جانسون امروز در آستانه از سرگیری مذاکرات برگزیت در اظهار نظری کاملا متفاوت، گفت که دست‌یابی به توافق تجاری با اتحادیه اروپا نزدیک است. وی افزود:‌ «کلیات آن روشن است و باید آن‌ها (اتحادیه اروپا) را وادار به پذیرش کنیم». از سویی دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس که پیشتر وزارت برگزیت را برعهده داشت و به عنوان فردی تندرو شناخته می‌شود اظهار داشت که اتحادیه اروپا انعطاف نشان دهد و آن‌ها حسن نیت نشان دهند اطمینان دارم می‌توانیم به توافق برسیم.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که بنا به گزارش رسانه‌ها، جانسون به رغم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هنوز در انتظار تماس تلفنی با بایدن و تبریک پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری است. این در حالیست که به نوشته روزنامه سان، جو بایدن قصد دارد تا به نشانه بی محلی به جانسون، ابتدا با رهبران فرانسه، آلمان و ایرلند گفت‌وگو کند. بایدن پیشتر جانسون را بلحاظ فکری و فیزیک بدنی مشابه ترامپ توصیف کرده و اینک بیم آن می‌رود که رابطه ویژه دو کشور عبار خود را از دست بدهد. 

جانسون دیروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها توضیح داد که مسائل «بسیار، بسیار، بسیار، بسیار زیادی» وجود دارد که رهبران انگلیس و آمریکا با یکدیگر بر سر آن اتفاق نظر دارند. «آمریکا نزدیک‌ترین و مهم‌ترین متحد انگلیس است و این وضعیت با تغییر روسای جمهوری آمریکا و نخست وزیرها در انگلیس تغییری نخواهد کرد.»

نخست وزیر انگلیس درباره اظهارنظر بایدن در تشبیه او به ترامپ هم افزود: به نظر من موضوعات و مسائل زیادی وجود دارد که این دولت و دولت واشنگتن را به یکدیگر نزدیک تا جدا کند. 

همچنین «جورج اوستیس» وزیر محیط زیست انگلیس در گفت وگو با شبکه بی‌بی سی عنوان کرد که به رغم رد و بدل شدن برخی اظهارنظرهای تند، دو طرف خواهان تداوم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هستند.

با این حال شواهد حاکیست که انجام مذاکرات نجات‌بخش تجاری آمریکا با انگلیس که بتواند خسارت‌های ناشی از برگزیت را جبران کند، دست کم در اولویت یکصد روز اول ریاست جمهوری بایدن قرار ندارد و این مساله باعث نگرانی جدی طرف انگلیسی شده است. 

انگلیس در حالی با ۹۰ میلیارد پوند خسارت ناشی از برگزیت دست و پنجه نرم می‌کند که بحران شیوع کرونا نیز یک پنجم اقتصاد این کشور را کوچک کرده است. جانسون اگر با اتحادیه اروپا توافق نکند تنها این شانس را دارد که در ۲۰ روز باقی‌مانده تا مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا، از فرصت حضور ترامپ برای انعقاد قراردادهای تجاری استفاده کند.

اما این سیاست در دراز مدت جا پای جانسون را ضعیف‌تر کرده و ممکن است به انتخابات زودهنگام در این کشور منجر شود. آن هم در شرایطی که اکثر نظر سنجی‌ها از محبوبیت بیشتر رهبر میانه رو حزب مخالف دولت (کارگر) حکایت دارد و ممکن است به چرخش قدرت در انگلیس ختم شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->