پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است سئول، توکیو و واشنگتن بر حفظ قدرت بازدارندگی برابر کره‌شمالی هم‌پیمان شدند لزوم همکاری دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای شناسایی خانه‌های خالی آزادی‌خواه: دولت باید با پرداخت سریع مطالبات، مانع ضرر گندمکاران شود
سرخط خبرها

مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ

  • کد خبر: ۴۹۲۸۶
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۱
مصائب دولت محافظه‌کار انگلستان بعد از ترامپ
دولت محافظه‌کار بوریس جانسون که در واپسین هفته‌های باقی‌مانده از دوره گذار برگزیت به پشتوانه موافقت‌نامه‌های تجاری با دولت ترامپ، موضع تندی را در مذاکره با اتحادیه اروپا در پیش گرفته بود، اینک خود را در مخمصه رویارویی با رئیس جمهوری می‌بیند که امتیاز ویژه‌ای برای او و سیاست‌هایش قائل نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، کمتر از چهار هفته پیش جانسون اعلام کرد که با نزدیک شدن به پایان مهلت مذاکرات برگزیت، دورنمای رسیدن به توافق‌نامه تجاری با اتحادیه اروپا بیش از پیش کمرنگ تر می شود.

او که شاید به ادامه ریاست جمهوری دونالد ترامپ امید بسته بود با انتشار پیامی ویدئویی تصریح کرد که انگلیس برای برگزیت بی‌توافق آماده است، مگر آنکه طرف اروپایی رویکرد خود را در مذاکرات تغییر دهد.

جانسون این مطلب را پس از نشست سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا مطرح کرد که از دولت لندن خواستند تا گام‌های ضروری و لازم را برای خروج از بن‌بست در مذاکرات برگزیت و سرعت بخشیدن برای دست‌یابی به توافق تجاری بردارد.

با این حال نخست وزیر انگلیس یادآورشد: ما از ابتدا به طور روشن به اتحادیه اروپا اعلام کردیم که خواهان رابطه‌ تجاری به سبک کانادا و بر اساس رفاقت و تجارت آزاد هستیم. اما آخرین نشست سران اروپا نشان داد که این شیوه مطلوب شرکای اروپایی ما نیست و آن‌ها همچنان می‌خواهند قوانین را کنترل کنند.

جانسون توضیح داد که در قامت نخست‌وزیر وظیفه دارد برای قوی‌ترین احتمال (برگزیت بدون توافق) برنامه‌ریزی کند. وی بر همین اساس از شرکت‌های تجاری، حمل و نقل و مسافرای خواست تا برای پیامدهای خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا آماده شوند.

این در حالیست که او در اولین واکنش به پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، بلافاصله با اورسولا فون‌درلاین رئیس کمیسیون اروپا تماس گرفت و خواستار ادامه مذاکرات برگزیت شد. او روز شنبه در این تماس تلفنی با اشاره به اختلاف نظرهای دو طرف بر لزوم افزایش تلاش‌ها در راستای رسیدن به توافق نهایی تاکید کرد.

جانسون به خوبی می‌داند که بایدن دنباله رو سیاست‌های رییس جمهوری پیشین آمریکا، باراک اوباماست که چهار سال پیش گفته بود با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این کشور آخر صف همکاری‌های تجاری با آمریکا خواهد بود. بر خلاف ترامپ که هم طرفدار جانسون و اندیشه‌های پوپولیستی او و هم هوادار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است و گفته بود که این کشور در صف اول همکاری‌های تجاری با آمریکا قرار دارد.

جانسون امروز در آستانه از سرگیری مذاکرات برگزیت در اظهار نظری کاملا متفاوت، گفت که دست‌یابی به توافق تجاری با اتحادیه اروپا نزدیک است. وی افزود:‌ «کلیات آن روشن است و باید آن‌ها (اتحادیه اروپا) را وادار به پذیرش کنیم». از سویی دومینیک راب وزیر امور خارجه انگلیس که پیشتر وزارت برگزیت را برعهده داشت و به عنوان فردی تندرو شناخته می‌شود اظهار داشت که اتحادیه اروپا انعطاف نشان دهد و آن‌ها حسن نیت نشان دهند اطمینان دارم می‌توانیم به توافق برسیم.

این تحولات در حالی صورت می‌گیرد که بنا به گزارش رسانه‌ها، جانسون به رغم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هنوز در انتظار تماس تلفنی با بایدن و تبریک پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری است. این در حالیست که به نوشته روزنامه سان، جو بایدن قصد دارد تا به نشانه بی محلی به جانسون، ابتدا با رهبران فرانسه، آلمان و ایرلند گفت‌وگو کند. بایدن پیشتر جانسون را بلحاظ فکری و فیزیک بدنی مشابه ترامپ توصیف کرده و اینک بیم آن می‌رود که رابطه ویژه دو کشور عبار خود را از دست بدهد. 

جانسون دیروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها توضیح داد که مسائل «بسیار، بسیار، بسیار، بسیار زیادی» وجود دارد که رهبران انگلیس و آمریکا با یکدیگر بر سر آن اتفاق نظر دارند. «آمریکا نزدیک‌ترین و مهم‌ترین متحد انگلیس است و این وضعیت با تغییر روسای جمهوری آمریکا و نخست وزیرها در انگلیس تغییری نخواهد کرد.»

نخست وزیر انگلیس درباره اظهارنظر بایدن در تشبیه او به ترامپ هم افزود: به نظر من موضوعات و مسائل زیادی وجود دارد که این دولت و دولت واشنگتن را به یکدیگر نزدیک تا جدا کند. 

همچنین «جورج اوستیس» وزیر محیط زیست انگلیس در گفت وگو با شبکه بی‌بی سی عنوان کرد که به رغم رد و بدل شدن برخی اظهارنظرهای تند، دو طرف خواهان تداوم رابطه ویژه انگلیس و آمریکا هستند.

با این حال شواهد حاکیست که انجام مذاکرات نجات‌بخش تجاری آمریکا با انگلیس که بتواند خسارت‌های ناشی از برگزیت را جبران کند، دست کم در اولویت یکصد روز اول ریاست جمهوری بایدن قرار ندارد و این مساله باعث نگرانی جدی طرف انگلیسی شده است. 

انگلیس در حالی با ۹۰ میلیارد پوند خسارت ناشی از برگزیت دست و پنجه نرم می‌کند که بحران شیوع کرونا نیز یک پنجم اقتصاد این کشور را کوچک کرده است. جانسون اگر با اتحادیه اروپا توافق نکند تنها این شانس را دارد که در ۲۰ روز باقی‌مانده تا مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا، از فرصت حضور ترامپ برای انعقاد قراردادهای تجاری استفاده کند.

اما این سیاست در دراز مدت جا پای جانسون را ضعیف‌تر کرده و ممکن است به انتخابات زودهنگام در این کشور منجر شود. آن هم در شرایطی که اکثر نظر سنجی‌ها از محبوبیت بیشتر رهبر میانه رو حزب مخالف دولت (کارگر) حکایت دارد و ممکن است به چرخش قدرت در انگلیس ختم شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->