آلمان سفیر چین را احضار کرد فارین‌پالسی: ایران جان تازه‌ای گرفته است توصیه یک جنایتکار جنگی برای اعطای جایزه صلح نوبل به «ترامپ»! سفیر چین در مانیل احضار شد مجتبی پورمحسن، خبرنگار اینترنشنال کیست؟ + مدارک لو رفته توسط گروه هکری حنظله بررسی طرح توسعه پایدار محدوده شرق شهر مشهد در استانداری خراسان رضوی جزئیات تازه از حمله دوباره به یک کشتی در مجاورت آب‌های یمن (۱۷ تیر ۱۴۰۴) مصر یورش شهرک‌نشینان اسرائیلی به مسجدالاقصی را محکوم کرد رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح: نیرو‌های مسلح ایران با تمام توان در برابر زورگویی ایستادگی کرد تقدیر سخنگوی دولت از نقش «ایکوم» در حفاظت از اشیای تاریخی در جنگ تحمیلی ۱۲روزه گروه هکری حنظله: شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد لیبرمن: نتانیاهو خطر واقعی برای اسرائیل است واکنش گولان به تارومار شدن نظامیان اسرائیلی: مجبوریم جنگ غزه را تمام کنیم طحان نظیف: طرح تشدید مجازات همکاری با اسرائیل، به دلیل ابهامات به مجلس ارجاع شد هشدار قسام: نظامیان اسرائیلی بیشتری را در غزه اسیر می‌کنیم ایوبی: انسجام جهانی فارسی زبانان، رسالت ایران و تاجیکستان است هلاکت ۵ نظامی صهیونیست در شمال باریکه غزه (۱۷ تیر ۱۴۰۴) کمیسیون امنیت ملی مجلس: مجموعاً ۶۰ هزار پهپاد وارداتی و داخلی داریم سفیر ایران در ارمنستان: همواره خواهان روابط پایدار با کشور‌های منطقه هستیم تحلیلگر سابق سیا: اوکراین به سمت فروپاشی حرکت می‌کند برافراشته شدن پرچم ایران در دسته عزاداری ایالت سند پاکستان رئیس مجلس قانون انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) سازمان ملل زنگ خطر را به صدا درآورد: غزه در حال احتضار است جالوت سایبری مدیرکل اتباع وزارت کشور: تلاش برخی رسانه‌های خارجی برای ایجاد جوسازی علیه سیاست‌های مهاجرتی ایران است نماینده مردم مشهد در مجلس: در پروسه خروج اتباع باید حریم‌ها و حرمت‌ها حفظ شود یک نماینده مجلس: دولت باید اهتمام جدی در خصوص پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری داشته باشد
سرخط خبرها

یارانه ۱۲۰ هزار تومانی لغو شد

  • کد خبر: ۴۹۷۹۵
  • ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۰
یارانه ۱۲۰ هزار تومانی لغو شد
سخنگوی شورای نگهبان از مغایرت طرح الزام دولت برای پرداخت یارانه کالا‌های اساسی با قانون اساسی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان، از بررسی طرح یک فوریتی الزام دولت برای پرداخت یارانه کالا‌های اساسی در جلسه روزگذشته این شورا، گفت: این مصوبه چندی قبل از سوی مجلس به شورای نگهبان ارسال شده بود.

 

وی ادامه داد: به دلیل اینکه این مصوبه بار مالی جدید داشت و منبعی هم برای تامین این بار مالی از سوی مجلس تعیین نشده بود، از سوی شورای نگهبان به این مصوبه ایراد اصل ۷۵ قانون اساسی گرفته شد.

 

سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: این مصوبه مجلس برای اصلاح بار دیگر به مجلس شورای اسلامی بازگردانده شد.

 

کدخدایی با اعلام اینکه دولت نیز در نامه رسمی به شورای نگهبان اعلام کرده بود این مصوبه بار مالی دارد، عنوان کرد: زمانی که یک مصوبه بار مالی داشته باشد یا مجلس برای آن باید منبع مالی تعیین کند یا اینکه دولت بار مالی آن را بپذیرد که دولت این اقدام را انجام نداد.

 

ایسنا در همین زمینه نوشت: تامین کالای اساسی طرحی بود که مجلس یک فوریت آن را مصوب کرد و دلیل آن را هم توزیع مناسب کالای اساسی از طریق کالابرگ یا کارت الکترونیک اعلام کرد.

 

از همان ابتدا دولت با این طرح به دلایلی از جمله بار مالی آن موافقتی نداشت، نوبخت-رئیس سازمان برنامه و بودجه - در این رابطه اعلام کرده بود سازوکار الکترونیکی کردن توزیع کالاهای اساسی در سطح گسترده در کشور وجود ندارد و قطعا با مشکلاتی مواجه خواهد شد. اما در هر صورت طرح در سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت.

 

به هر ترتیب در مدت اخیر طرح تامین کالاهای اساسی به تصویب نهایی مجلس رسید ولی خبری از کالابرگ و یا کارت الکترونیک نبود بلکه بازهم پرداخت نقدی باید انجام می شد، طبق مصوبه مجلس دولت ملزم به پرداخت یارانه تامین کالاهای اساسی شد؛ به گونه‌ای که مبلغ ۱۲۰ هزار تومان برای هر یک از افراد سه دهک اول و ۶۰ هزار تومان برای سایر دهک‌ها به حساب یارانه نقدی این خانوارها باید در هر ماه واریز می‌شد.

 

اما در حالی طرح مجلس برای بررسی به شورای نگهبان رفت که در نهایت مورد تایید قرار نگرفت. آنچه که کدخدایی -سخنگوی شورای نگهبان- در رابطه با طرح تامین کالاهای اساسی اعلام کرده از این حکایت دارد که به دلیل بار مالی که برای دولت ایجاد خواهد شد  و دولت آن را تقبل نکرده است، اعضای شورای نگهبان با این طرح مخالفت کرده‌اند.

 

در طرح مصوب  مجلس، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال برای دولت بار مالی ایجاد می‌شود که محل تامین آن را به نوعی در جابه‌جایی ردیف‌های بودجه و همچنین فروش اموال پیش بینی کرده بود که ظاهرا شورای نگهبان آن را تایید نکرده است.

 

بر این اساس فعلا امکان اجرای طرح تامین کالای اساسی وجود ندارد مگر آنکه دولت و مجلس در رابطه با تامین مالی این طرح راهکاری پیش بینی کنند.

 

این در شرایطی است که دولت در حال حاضر در سال حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان بابت یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی، ۳۰ هزار میلیارد تومان برای کمک معیشتی از محل افزایش قیمت بنزین می پردازد که حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است؛ رقمی که به دلیل توزیع گسترده بین اقشار پردرآمد و کم درآمد بارها مورد انتقاد بوده و تغییری در این رویه ایجاد نشده است. با این حال مجلس که خود همواره از مخالفان توزیع یارانه نقدی به این نحو بوده و دولت را بارها ملکف به تغییر رویه در پرداخت نقدی کرده است اکنون بار دیگر توزیع نقدی با بارمالی ۳۰ هزار میلیارد تومانی را مصوب و دولت را مکلف به اجرای آن کرده است.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->