پیش‌بینی بازار طلا و سکه پس از تاسوعا و عاشورا (۱۵ تیر ۱۴۰۴) بازار برنج در آستانه تعدیل قیمت | اثر عرضه داخلی و واردات آغاز فروش بلیت قطار‌های اربعین ۱۴۰۴ از هفته جاری فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند
سرخط خبرها

تکلیف کارگران روزمزد در ۲ هفته تعطیلی پیش رو چیست؟

  • کد خبر: ۵۰۱۴۷
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
تکلیف کارگران روزمزد در ۲ هفته تعطیلی پیش رو چیست؟
دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: در بحث محدودیت‌های ناشی از تشدید دوباره شیوع کرونا، متأسفانه کارگران آسیب‌پذیرترین قشر هستند، به‌ویژه کارگرانی که در بخش اصناف و خدمات فعالیت می‌کنند.
طنین همتی|شهرآرانیوز، با موج دوباره شیوع ویروس کرونا در کشور، از یکم آذرماه دوباره تعطیلی چندین‌روزه را تجربه خواهیم کرد. تصمیم‌گیری برای تعطیلی در ابتدای امسال هم در نظر گرفته شد و مسلما نقاط قوت و ضعف آن برای تصمیم‌گیری دولت‌مردان و برنامه‌ریزی‌های آینده برای مقابله با کرونا نیز درنظر گرفته شده است.
 
اما متأسفانه تصمیم‌گیری‌های کلی و به‌عبارتی جزیره‌ای، گرهی از کار قشر آسیب‌پذیر جامعه، یعنی کارگران روزمزد، باز نمی‌کند و با تعطیلی دوباره این نگرانی برای این قشر به وجود می‌آید که چگونه از پس هزینه‌های اولیه زندگی خود بر آیند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران دراین‌باره اظهار کرد: در شرایط بدی که چه در بحث کرونا و چه در بحث شرایط بد معیشتی کارگران به وجود آمده است، دست‌کم توقع و انتظار ما از ستاد کرونا این بود که از تشکلات مردم‌نهادی که در حوزه کارگری و کارفرمایی هستند، نماینده‌ای را در ستاد کرونا به‌طور رسمی دعوت کند تا در آنجا از دغدغه و مشکلات این قشر به‌طور ملموس‌تری صحبت شود و تصمیمات اثربخش‌تری گرفته شود.

ابوی یادآورشد: در بحث محدودیت‌های ساعتی، متأسفانه کارگران آسیب‌پذیرترین قشر هستند به‌ویژه کارگرانی که در بخش صنوف و خدمات فعالیت می‌کنند.

این نماینده حقوق کارگران در استان در ادامه تأکید کرد: کاسبان بسته به فعالیتشان درآمد کسب می‌کنند، یعنی اگر واحد صنفی‌شان بسته باشد، درآمدی ندارند تا هزینه‌هایش را پوشش دهند که دستمزد کارگر هم از جمله این هزینه‌هاست. همچنین جامعه کارگری با مشکلات عدیده‌ای به‌ویژه در حوزه قرارداد‌ها روبه‌روست، قرارداد‌هایی که متأسفانه به‌صورت روزانه و ساعتی مرسوم شده است. اشکال این نوع قرارداد‌ها این است که کارگر به میزان ساعتی که کار می‌کند، حقوق دریافت می‌کند و اگر قرار به تعطیلی دوهفته‌ای واحد‌های صنفی باشد، این کارگر حقوقی دریافت نمی‌کند و مشخص نیست چگونه می‌خواهد گذران زندگی کند.

به‌گفته ابوی، ما در حوزه کارگری چندین بخش داریم، اما متولیان تصمیم‌گیری نگاه کلی دارند و یک نسخه را برای کل مجموعه درنظر می‌گیرند. در تصمیم‌گیری‌ها باید ۸۰ درصد جامعه کارگران روزمزدی را که هیچ مزایایی ندارند هم در نظر بگیرند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ادامه داد: قشر کارگری که در شهر مشهد از حداقل حقوق اجتماعی خود، یعنی بیمه تأمین اجتماعی، محروم است، چگونه در این ۱۵ روز می‌خواهد حمایت شود؟! تازه اگر حقوق قانونی هم به او پرداخت شود، نسبت به خط فقر موجود، جوابگوی هزینه‌های زندگی‌اش نیست.
وی تأکید کرد: ضمن احترامی که ما برای تصمیمات ستاد کرونا قائلیم، خواهش می‌کنیم از جامعه هدفی که می‌خواهند برای آن تصمیم بگیرند، نماینده‌ای در این جلسات باشد که دغدغه آن‌ها را بگوید. آیا در این تعطیلی پیش رو برای کارگر روزمزد و معیشت این قشر ضعیف فکری شده است و بسته حمایتی برای آن در نظر گرفته‌ایم؟

وی افزود: در بحث محدودیت ساعتی از ساعت ۲۱ که در هفته پیش رو اجرا می‌شود، تکلیف کارگران روزمزدی که وابسته به بخشی هم نیستند و کار و ترددشان تا پاسی از شب طول می‌کشد، با جریمه‌های اتخاذشده چیست؟

ابوی بیان کرد: باید زیرساخت این مشکلات ریزودرشت را در ستاد کرونا در نظر می‌گرفتند و بعد تصمیم‌گیری می‌کردند، ضمن اینکه ما تجربه آن را در ابتدای سال هم داشتیم و نقاط قوت و ضعف تصمیم‌گیری‌ها مشخص شده بود.

وی در پایان یادآور شد: مؤسسه نیکوکاری وابسته به انجمن‌های صنفی کارگران با وجود اینکه لطفی از ارگان‌های دولتی ندیده است، آماده کمک‌های مردمی در زمینه تهیه بسته‌های معیشتی برای کارگران است و شهروندان می‌توانند با تماس با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۲۹۱۹ از نحوه کمک مطلع شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->