سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

پایداری شهر‌های سبز با تولید محصولات ارگانیک

  • کد خبر: ۵۰۲۹۶
  • ۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۷
پایداری شهر‌های سبز با تولید محصولات ارگانیک
گسترش شهرنشینی و وابستگی بخش وسیعی از جمعیت به محصولات غذایی که در شهرک‌های صنعتی در شهر‌ها و کشور‌های دیگر جهان تولید می‌شوند باعث شده است مدیران سلامت و مدیران شهری به فکر تولید محصولات ارگانیک در سطحی وسیع باشند.
عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ امنیت و کیفیت محصولات غذایی مورد استفاده شهروندان از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران سلامت است. تجربه کووید ۱۹ به خوبی نشان داد که زیست در جهان شهر‌های امروزی تا چه حد یکپارچه و به هم پیوسته شده است که رخدادی در شرق عالم به سرعت توانست تا غربی‌ترین شهر‌های زمین را تحت تأثیر خود قرار دهد.
 
گسترش شهرنشینی و وابستگی بخش وسیعی از جمعیت به محصولات غذایی که در شهرک‌های صنعتی در شهر‌ها و کشور‌های دیگر جهان تولید می‌شوند باعث شده است مدیران سلامت و مدیران شهری به فکر تولید محصولات ارگانیک در سطحی وسیع باشند.
 
آلمان از صنعتی‌ترین کشور‌های جهان است. مصرف بیش از اندازه غذا‌های نیمه آماده و غیرارگانیک مقامات حوزه سلامت این کشور را درباره سلامتی شهروندان در دهه‌های آینده نگران کرده است. برای تغییر این رویه، به تازگی برنامه‌های متنوعی در شهر‌های مختلف آغاز شده است. در نورنبرگ، دانش آموزان کلاس اولی سال تحصیلی را با دریافت یک هدیه آغاز می‌کنند: کیف‌های ناهار زرد رنگ که با خوراکی‌های ارگانیک پر شده اند.

این کیف‌ها در روز‌های بعد نیز با محصولات ارگانیک پر می‌شوند و بخشی از ابتکار مشترک مقامات آموزش و پرورش و حوزه سلامت برای افزایش سهم خوراکی‌های محلی و ارگانیک در نهاد‌های عمومی است. این محصولات نه تنها در مدارس یا مهدکودک‌ها که در خانه‌های سالمندان، بیمارستان ها، زندان‌ها و ادارات دولتی نیز توزیع می‌شوند. پویش «شهر‌های ارگانیک» علاوه بر نورنبرگ در شهر‌های مونیخ، برمن و کارلسروهه آلمان نیز فعال شده است تا شبکه شهر‌های ارگانیک به تولید غذا‌های سالم‌تر و کمک به پایداری سلامت شهروندان کمک کند.
 
 

شهر سبز، شهر ارگانیک

در دیگر شهر‌های آلمان نظیر برلین، کلن و کایل نیز شورا‌های سلامت و غذا پویش‌های مشابهی را تحت عنوان کلی «کشاورزی جامعه محور» آغاز کرده اند که شامل کمک به افزایش سرانه فضای سبز سازه‌های جدید و تبدیل اراضی صنعتی که آلودگی شیمیایی ندارند به باغ‌های عمومی مزروعی است. در برنامه‌های آن‌ها به پروژه‌هایی مانند مناطق بدون خودرو و بهره‌مند از انرژی خورشیدی نیز پرداخته شده است که در آن‌ها گیاهان خوراکی در پیرامون ساختمان‌ها پرورش داده می‌شوند.
 
در این مناطق شهروندان و ساکنان برای کشت و پرورش محصولات زراعی از انواع سبزی‌ها گرفته تا درختان مثمر با استفاده از فضا‌های سبز عمومی در فضا‌های عمومی اطراف خود تشویق می‌شوند. چنین فعالیت‌هایی بار خزانه و بودجه‌های مدیریت شهری را نیز سبک می‌کند؛ اجرای آن‌ها در مقایسه با طراحی و نگهداری فضا‌های سبز عمومی شهری با استفاده از گیاهان زینتی هزینه کمتری به شهروندان تحمیل می‌کند. فضا‌های کشاورزی شهری در این طرح‌ها به تدریج به نقاط کانونی تولید، فراوری و داد و ستد مواد غذایی تبدیل می‌شوند.
 
در برلین، با ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت، در عمل، فضایی برای توسعه کشاورزی محلی وجود ندارد. این در حالی است که مطالبه عمومی برای مواد غذایی ارگانیک باکیفیت بسیار است. برای تحقق اهداف پویس، برلین به تازگی «سرای غذا» را تأسیس کرده است تا به شهر و شهروندان در فرایند حرکت به سوی محصولات ارگانیک کمک کند. این اقدام بدون افزایش هزینه‌های شهری و تا حد امکان بدون اختصاص یارانه‌های مازاد در حال انجام است.
 
برلین در این فرایند از الگوی پیاده شده در کپنهاگ پیروی می‌کند که از سال ۲۰۰۷ آغاز شد. مدیریت شهری پایتخت دانمارک ابتدا با فراخوان سرآشپزها، متخصصان تغذیه، معلمان و طراحان به گردآوری توصیه‌ها درباره شیوه نامه‌های طبخ غذا پرداختند. امروزه در حدود ۷۰ درصد از غذا‌های تولیدی در رستوران‌ها و آشپزخانه‌های کپنهاگ ارگانیک است. این رقم در نهاد‌های عمومی کوچک‌تر نظیر مهدکودک‌ها به ۹۰ درصد نیز می‌رسد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->