پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) | بارش برف و باران در نقاط مختلف استان شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳) چرا بیمه ها زیر بار هزینه داروهای مکمل نمی روند؟ | مکمل های بی صاحب! آیا شمع‌های معطر برای سلامتی ضرر دارند؟ حمله مرگبار سگ‌های ولگرد به دختربچه ۹ساله در روسیه هشدار جدید محققان؛ اصرار به کودک برای خوردن تمام غذای بشقابش راه‌حل پیشنهادی آموزش و پرورش برای حل مشکل سربازی معلمان بازی پزشکان تقلبی با جان مردم | شناسایی ۸۹ مداخله‌گر سلامت در سال ۱۴۰۳ لغزندگی برخی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش برف و باران (۶ اسفند ۱۴۰۳) رازگشایی از قتل مرد زندانی به دست قاتلان اجاره‌ای ماجرای عجیب سرقت‌های باند دختران لاغر در مشهد کیک و غذای رنگی بخوریم یا نخوریم؟ بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور (۶ اسفند ۱۴۰۳) پیاده روی عوارض سکته مغزی را بهبود می‌بخشد مجازات سخت کادر درمانی که سقط جنین انجام می‌دهند اهمیت کاهش گلبول‌های سفید در خون‌های اهدایی مهلت چند هفته‌ای اولیای دم به قاتل فرزندشان قصاص؛ مجازات قتل زن میانسال بعد از رابطه نامشروع سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با مصرف داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران
سرخط خبرها

قند خون بالا می‌تواند به مرگ افراد غیردیابتی مبتلا به کرونا منجر شود

  • کد خبر: ۵۰۶۹۵
  • ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۵
قند خون بالا می‌تواند به مرگ افراد غیردیابتی مبتلا به کرونا منجر شود
پژوهشگران اسپانیایی در بررسی جدیدی دریافتند که افزایش سطح قند خون می‌تواند حتی در بیماران غیردیابتی که به کووید-۱۹ مبتلا نیستند نیز خطرناک باشد و به مرگ آن‌ها منجر شود.
به گزارش شهرآرانیوز، قند خونی که به صورت غیرعادی بالا باشد، می‌تواند به بدتر شدن پیامد‌های ناشی از کووید-۱۹ و افزایش میزان مرگ و میر منجر شود. پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که بروز این پیامد‌ها در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند هم ممکن است.

این پژوهش که در "بیمارستان دانشگاه خوان رامون خیمنس" (Juan Ramon Jimenez University Hospital) اسپانیا انجام شده است، بررسی بیش از ۱۱ هزار بیمار را شامل می‌شود که در بیمارستان‌های اسپانیا بستری بودند، اما شرایط آن‌ها بحرانی نبود. این پژوهش که بزرگترین نمونه در نوع خود است، نشان می‌دهد که افزایش قند خون یا "هیپرگلیسمی" (Hyperglycaemia) می‌تواند دلیلی مستقل از دیابت برای مرگ و میر باشد.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند بیمارانی که سطح قند خون آن‌ها به صورت غیرعادی بالا است، دو برابر بیشتر از افرادی که قند خون آن‌ها عادی است، در معرض مرگ و میر ناشی از کروناویروس قرار دارند. میزان مرگ و میر در گروه نخست ۴۱/۴ درصد و در دومین گروه ۱۵/۷ درصد است. همچنین، این افراد بیشتر از بقیه به ونتیلاتور نیاز دارند و میزان مراجعه آن‌ها به بخش مراقبت‌های ویژه نیز بیشتر است.

پژوهشگران در حال حاضر به بررسی هیپرگلیسمی و درمان‌های ابتدایی در افرادی پرداخته‌اند که به خاطر ابتلا به کووید-۱۹ در بیمارستان بستری هستند، اما دیابت ندارند. آن‌ها از پزشکان می‌خواهند که بدون توجه به سابقه دیابت به بررسی بیماران بپردازند و از وضعیت بیماران غافل نشوند.

دکتر "خاویر کاراسکو" (Javier Carrasco)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی هیپرگلیسمی در بیمارانی که به دیابت مبتلا نیستند و درمان به موقع آن‌ها باید در افرادی که به خاطر کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شده‌اند، در نظر گرفته شود. پزشکان نباید هیپرگلیسمی را نادیده بگیرند، بلکه باید با تشخیص و درمان به موقع آن، بیماران دیابتی و غیردیابتی مبتلا به کووید-۱۹ را بهبود ببخشند.

هیپرگلیسمی، یک مشکل متداول برای افراد مبتلا به دیابت است، اما می‌تواند در اثر بیماری و زخم هم به وجود بیاید. پژوهش‌های پیشین، موارد حاد این بیماری را با پیامد‌هایی که در بیماران دیابتی و غیردیابتی بستری شده وجود دارد، مرتبط ساخته و ارتباطات مشابهی را نیز در افراد مبتلا به کووید-۱۹ مشاهده کرده بودند.

هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط میان هیپرگلیسمی و زمان سپری شده در بیمارستان، استفاده از ونتیلاتور، مراجعه به بخش مراقبت‌های ویژه و میزان مرگ و میر است.

پژوهشگران، داده‌هایی را که از بیش از ۱۰۰ بیمارستان در سراسر اسپانیا طی دوره همه‌گیری جمع‌آوری شده بود، مورد بررسی قرار دادند. در مجموع ۱۱۳۱۲ بیمار ۱۸ سال به بالا مورد بررسی قرار گرفتند که از ماه مارس تا پایان ماه مه مورد بررسی قرار گرفته بودند.

پژوهشگران، بیماران را براساس سطح گلوکز خون آن‌ها در سه گروه دسته‌بندی کردند. ۱۹ درصد از کل بیماران به دیابت مبتلا بودند.

یافته‌های این پژوهش نشان داد که سطح گلوکز خون بیمار هنگام ورود به بیمارستان، بدون توجه به وضعیت دیابت او و به طور مستقل، با بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه، استفاده از ونتیلاتور و مرگ و میر در ارتباط است.

از هر پنج بیمار، یک نفر در بیمارستان از دنیا می‌رود؛ در حالی که میزان مرگ و میر در میان افرادی که بالاترین سطح گلوکز خون را دارند، بیشتر است. هیچ تفاوتی میان میزان مرگ و میر در افراد دیابتی و کسانی که به این بیماری مبتلا نبودند، یافت نشد.

پژوهشگران، این موضوع را نیز در نظر گرفتند که بیشتر بیماران، میانگین سطح گلوکز خون خود را برای مدتی اندازه‌گیری نکرده‌اند؛ بنابراین برخی از افراد غیردیابتی طبقه‌بندی شده می‌توانند بدون اطلاع از این بیماری، به آن مبتلا باشند.

این که چرا افزایش قند خون با افزایش میزان مرگ و میر در ارتباط است، هنوز مشخص نیست. پژوهشگران باور دارند که این شرایط می‌تواند تاثیر مستقیمی بر ختم شدن کووید-۱۹ به پیامد‌های منفی یا مرگ و میر داشته باشد.

این پژوهش، در مجله "Annals of Medicine" به چاپ رسید.

منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->