کاهش ۴۹ درصدی حجم ترافیک مشهد با احداث تقاطع غیرهمسطح امام حسن مجتبی (ع) مشهد، پیشرو در توسعه اینترنت اشیا بیش از ۱۷ هزار کیلوگرم کاغذ باطله از ادارات و مراکز خصوصی مشهد در سه ماه نخست سال ۱۴۰۴ جمع‌آوری شد فعالیت هزار و ۴۰۰ دستگاه دوچرخه اشتراکی در ایستگاه‌های بایدو مشهد بازگرداندن کیف پول به صاحبش توسط اتوبوسران امانت‌دار مشهدی اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی نفس‌های بریده شهر | هشدار آلودگی هوای مشهد برای نیمه دوم سال جاری قدرت خرید و ارزش حقوق بازنشستگان روز به روز پایین می‌آید | در شرایط حساس از معلولان حمایت کنید پایان عملیات بازگشت بیش از ۱۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۴ از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد ترافیک سنگین در خروجی‌های مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد: باید الزامات مناسب‌سازی سازی تردد افراد دارای معلولیت در پروژه های شهری رعایت شود پیشینه روضه‌خوانی در ایران و خراسان | ذکر مصیبت در روضه‌های کهن صدور ۳۹۹۰ رأی توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ مشهد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ درخواست ساکنان محله پنج تن آل عبا مشهد: تهدید اراضی خاکی و خالی را به فرصت تبدیل کنید دعوت از نهادهای بین‌المللی برای محکومیت اقدامات رژیم صهیونی پیشرفت ۵۲ درصدی کمپ ورزشی شهدای شهرداری مشهد| پروژه تا بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید آلودگی دست از سر هوای مشهد برنداشت | ثبت بیستمین روز متوالی آلودگی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) حضور ۵۰۰۰ زائر پیاده در مشهد برای عزاداری عاشورای حسینی هوای مشهد در وضعیت ناسالم قرار گرفت (۱۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آغاز مرمت دروازه رزان شهر تاریخی توس در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۵۱۳۱۹
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴
آغاز مرمت دروازه رزان شهر تاریخی توس در خراسان رضوی
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس در استان خراسان رضوی از آغاز مرمت دروازه رزان این شهر تاریخی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، احسان زهره‌وندی گفت: شهر تاریخی توس دارای چهار دروازه به نام‌های دروازه رودبار، دروازه نیشابور، دروازه مرو و دروازه رزان می‌باشد که در حصار شهر تاریخی توس به طول هفت کیلومتر قابل تشخیص است.

وی افزود: دروازه رزان یکی از چهار دروازه اصلی شهر تاریخی توس در محوطه مجموعه فرهنگی تاریخی آرامگاه فردوسی است.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس با بیان این که این دروازه هر سال با مصالح سنتی خشت و گل حفاظت و مرمت می‌شود ادامه داد: در سال‌های گذشته عملیات پی‌گردی و خواناسازی این دروازه و مطالعات مربوطه انجام شده است.

وی گفت: عملیات مرمت این دروازه آغاز شده و امیدواریم در مدت کوتاهی بتوان آن را به پایان رساند.

شهر تاریخی توس با محوطه ۳۶۰ هکتاری در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. منطقه توس در سده دوم هجری مجموعه‌ای از آبادی‌هایی همچون نوغان، سناباد و توس بود که توس آبادترین آن‌ها محسوب می‌شد و امروز همه آن آبادی‌ها درون شهر مشهد قرار دارند.

پس از شهادت حضرت امام رضا (ع) در خراسان، تاریخ‌دانان محل دفن پیکر مطهر و حرم آن حضرت را 'ارض توس' عنوان کردند. توس در زمان حمله مغول ویران، اما پس از مدتی تجدید عمارت و چندمرتبه مقر فرمانروایان مغول شد.

بازسازی عمارت قلعه توس پس از مرگ تیمور صورت گرفت. در دوره‌های بعد نام توس را با نام مشهد یک‌جا به کار می‌بردند، اما مشهد به تدریج به واسطه اهمیت مذهبی، شهر توس را تحت الشعاع خود قرار داد و مرکز خراسان شناخته شد.
توس تا بهمن ۱۳۹۱ یکی از روستا‌های تابع مشهد شناخته می‌شد، اما با تایید شورای عالی معماری و شهرسازی این روستای تاریخی که مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی در جوار آن قرار دارد به عنوان یک محدوده منفصل شهری به شهرداری مشهد واگذار شد. هم اکنون توس زیر نظر شهرداری منطقه دوازدهم مشهد اداره می‌شود.
خراسان رضوی حدود هزار و۷۰۰ اثر، بنا، محوطه و تپه تاریخی و میراث معنوی ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->