صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است
سرخط خبرها

معلولیت نمی‌تواند محدودیت باشد

  • کد خبر: ۵۱۶۵۲
  • ۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷
معلولیت نمی‌تواند محدودیت باشد
جامعه معلولان با همه محدودیت‌های اجتماعی، به دنبال فرصتی است که از توانایی‌های خود در جهت توسعه و پیشرفت جامعه بهره گیرد.
محمد معین وطن خواه | شهرآرانیوز؛ همواره شاهد نام گذاری روز‌های مختلف در تقویم سازمان ملل هستیم. روز جهانی معلولان که مصادف است با سوم دسامبر هرسال، یکی از همین روزهاست که پشت سر گذاشتیم. هدف از نام گذاری این روز، ارتقای فرهنگ عمومی جوامع در زمینه حقوق اجتماعی معلولان و افزایش همکاری این افراد در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بالغ بر ۵۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان از انواع معلولیت‌های جسمی و ذهنی رنج می‌برند. در عین حال، جامعه معلولان با همه محدودیت‌های اجتماعی، به دنبال فرصتی است که از توانایی‌های خود در جهت توسعه و پیشرفت جامعه بهره گیرد.
 
 

معلولان حق زندگی دارند

شخص دارای معلولیت به دلیل موانع ظاهری و اجتماعی با محدودیت‌هایی در زندگی خود مواجه است. بر اساس تعریف جهانی، معلول به شخصی گفته می‌شود که بر اثر نقص جسمی یا ذهنی، اختلال چشمگیری به طور مستمر بر سلامت و کارایی عمومی یا شئون اجتماعی او به وجود آید به نحوی که این اختلال از استقلال فردی، اجتماعی و اقتصادی وی بکاهد. اما نکته مهم این است که هیچ کدام از نقص‌های ظاهری شخص معلول نباید ملاک تعیین میزان دسترسی وی به امکانات اجتماعی باشد. به عبارت دیگر، همه حقوق این افراد برخاسته از نیاز‌های اساسی است که یک فرد فارغ از محدودیت‌های حسی و حرکتی و تنها به دلیل جوهره انسانی از آنان برخوردار است. بهره مندی از خدمات آموزش و پرورش، بهداشت، مسکن، امکانات تفریحی و ... حقوق بنیادین معلولان به شمار می‌رود و شایسته است همه افراد جامعه فارغ از هرگونه نگاه ترحم آمیز، به حقوق این افراد احترام بگذارند.
 

معلولیت نمی‌تواند محدودیت باشد

به طور کلی معلولان از لحاظ تلاش و استعداد با سایر افراد جامعه تفاوتی ندارند و می‌توانند به موفقیت‌هایی چشمگیر دست یابند، زیرا «اراده» و «پشت کار» واژه‌هایی هستند که در زندگی آنان رنگ و بوی دیگری دارد. با وجود ضعف امکانات شهری یا دسترسی حداقلی معلولان به خدمات آموزشی و درمانی، اراده این افراد در مسیر زندگی و اعتقاد راسخ به تغییر محیط پیرامون توانسته است محدودیت‌های روزمره را در نگاهشان کم اهمیت جلوه دهد و زمینه موفقیت‌های بسیاری را برای آنان فراهم آورد، زیرا همواره معتقدند معلولیت بخشی از داستان زندگی آن هاست.
 
 

چگونه می‌توانیم به آن‌ها کمک کنیم

خوشبختانه طی چند سال اخیر تلاش‌های بسیاری در جهت شناسایی و حمایت از افراد دارای معلولیت صورت پذیرفته است. ایجاد زمینه مشارکت فعال در جامعه، تشخیص توانایی‌های این افراد و نیز جلوگیری از انحطاط استعداد‌های آنان همواره از اصلی‌ترین اهداف فعالان حوزه حقوق معلولان بوده است، اما آنچه که اهمیت دارد نحوه تعامل سایر شهروندان جامعه با این افراد است. در این زمینه باید گفت که شخص دارای معلولیت صرف نظر از هر گونه نگاه ترحم آمیز، به رفتار محترمانه نیازمند است. بی شک، پذیرش این افراد به عنوان شهروندان جامعه نقش درخوری در زندگی و موفقیت‌های آنان خواهد داشت.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->