آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سؤالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است خراسان رضوی رتبه نخست اجرای طرح درمان ناباروری را در اختیار دارد فوت ۱۱۷ نفر براثر غرق‌شدگی در کشور | بوشهر در صدر استان‌ها (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)  بیش از  ۶۰ درصد تخت‌های بیمارستانی مشهد فرسوده است قتل فجیع جوان ۳۳ساله وسط خیابانی در مشهد واریز حقوق بازنشستگان از فردا (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نحوه محاسبه افزایش حقوق و اعمال متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ + جدول پیش‌بینی هواشناسی کشور | بارش پراکنده و هوای ابری فقط در برخی مناطق (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خانواده‌ها مراقب فرزندان خود باشند | رواج مصرف قرص ریتالین در دوران امتحانات درسی هوای مشهد برای گروه‌های حساس، ناسالم اعلام شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) فرصت طلایی ایران برای جوان شدن جمعیت تا سال ۱۴۲۵ علائم هشداردهنده اولیه پیری در ۴۰سالگی چیست؟ «جوانه ماش» بمب ویتامین و پروتئین
سرخط خبرها

شهر‌ها شرمنده زنان معلول‌اند

  • کد خبر: ۵۱۱۷۶
  • ۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۰
شهر‌ها شرمنده زنان معلول‌اند
سمانه سلطانی - کارشناس ارشد مدیریت شهری
اگر به فضای مجازی سری بزنید و ترکیب «زنان معلول» را جست‌وجو کنید به‌راحتی با زنانی روبه‌رو می‌شوید که با وجود معلولیت‌های جسمی، به دلیل اراده قوی و ذهن توانمند خود، توانسته‌اند بسیار موفق عمل کنند، اما موفقیت آن‌ها مدالی بر گردن شهر نیست، بلکه حکایت‌هایشان شهر را بیش‌ازپیش شرمنده خود خواهد کرد.
 
آنجا که می‌خوانیم دختری دانش‌آموز با معلولیت جسمی از ناحیه پا تنها به دلیل وجود پله‌های زیاد مدرسه نتوانسته به تحصیل خود ادامه دهد و مادری معلول با چند فرزند برای انجام ابتدایی‌ترین فعالیت‌های روزانه خود با چه سختی‌هایی روبه‌رو بوده است، تصویر شهری ناکارآمد در مقابل زنانی توانمند و سرسخت در نظرمان نقش می‌بندد، زنانی که به دلیل معلولیتی که دارند، در مقایسه با زنان دیگر جامعه، با دشواری‌ها و محدودیت‌های بیشتری برای حضور در فضای شهری روبه‌رو هستند. در واقع آن‌ها محدودیت‌های مضاعفی را به دلیل معلولیتشان تحمل می‌کنند. اما راه چاره چیست؟ به‌واقع آیا این زنان حق حضور و بهره‌مندی از تسهیلات شهری را ندارند؟ واقعیت این است که اگر دسترسی به فضا‌های شهری و تسهیلات عمومی برای معلولان فراهم آید، حضور در اجتماع و برقراری ارتباط با مردم برای آن‌ها نه‌تن‌ها ممکن که بسیار ساده خواهد بود، اما متأسفانه دسترسی به فضا‌ها و تسهیلات شهری که خود یکی از پیش‌نیاز‌های اساسی اجتماعی شدن است، اساسی‌ترین معضل شهر‌های ماست. هر شهری باید به گونه‌ای ساخته شود که هر کسی، مرد یا زن، معلول یا سالم، بتواند از آن استفاده کند. با این حال، امروز می‌بینیم که بیشترین مشکل معلولان به‌ویژه زنان برای تردد در شهر در ارتباط با شبکه معابر شهری است. بیشتر معلولان جسمی به فضای حرکتی کافی جلو پای خود نیاز دارند. از این رو باید مسیر‌های خاص حرکتی برای آن‌ها تعریف شود. این در حالی است که وجود پله، پیاده‌رو‌هایی پر از چاله، بدون رمپ و همراه با موانع فضایی، رفت‌و‌آمد مستقل معلولان در شهر را در عمل ناممکن کرده است. کشور سوئد گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است. سوئد یکی از کشور‌هایی است که در آن معلولان حقوق مشخصی برای برخورداری از تسهیلات شهری دارند.
 
در این کشور استاندارد‌ها و کد‌های دقیقی تعریف شده است که باید در سطوح مختلف برنامه‌ریزی شوند و طراحی از سطح شهر تا خانه و محله به مرحله اجرا درآیند. امروزه سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان شهری به این نتیجه رسیده‌اند که فردی متخصص به‌عنوان نماینده‌ای از اجتماع معلولان باید در فرایند‌های برنامه‌ریزی شهری نقش اساسی داشته باشد. در کشور ما اگرچه ۲۰‌سالی می‌شود که موضوع دسترسی بهتر معلولان به فضا‌ها و خدمات شهری در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفته است و در قانون به‌صراحت تأکید شده همه افرادی که دارای معلولیت هستند باید فرصت‌های برابری برای حضور در شهر و استفاده از خدمات شهری داشته باشند، به دلیل نبود برنامه‌ریزی عادلانه برای کاربری زمین‌های شهری و نبود نمایندگانی متخصص برای جامعه معلولان در فرایند برنامه‌ریزی شهرها، تاکنون اقدامات چشمگیری در این زمینه انجام نشده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->