آغاز اکران انیمیشن «ساعت جادویی» در سینما‌های سراسر کشور (۱۹ دی ۱۴۰۳) قرار عاشقی در برنامه حسینیه معلی + زمان پخش ارتقای سیمای رسانه‌ای مشهد یکی از دستاورد‌های مهم نشان مشهدالرضا(ع) است مستند پرونده‌های بی‌بی منتشر شد تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره هنر‌های شهری مشهد + جزئیات سریال «تاسیان» چه زمانی پخش می‌شود؟ + تیزر جدید فیلم چمدان، اثر پربیننده شبکه نتفلیکس شد کپی بی‌کیفیت | نگاهی به سریال سوجان که این شب‌ها از تلویزیون پخش می‌شود مسعود جعفری جَزی: طالبان را با «مثنوی» و «شاهنامه» باید متحول کرد اولین کنسرت سال میلادی علی رهبری در تالار اپرای مارینسکی چین واکنش حسن فتحی به تبلیغ جنجالی سریال ازازیل صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ دیدار دبیر جشنواره فیلم فجر با رؤسای صنوف سینمایی تغییر تقویم جشنواره‌های جهانی توسط جشنواره فیلم لوکارنو توضیح جدید فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره جایگزینی واژه «هفتک» به‌جای «تیک» ماجرای استوری‌های ترسناک بهرنگ علوی | بازی با امنیت روانی جامعه به بهانه تبلیغ سریال ازازیل تمدید مهلت ارسال اثر به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت
سرخط خبرها

صحبت‌های شنیدنی نیما جاویدی در«کتاب‌باز»

  • کد خبر: ۵۱۸۱۹
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
صحبت‌های شنیدنی نیما جاویدی در«کتاب‌باز»
بخش معرفی کتاب شب گذشته برنامه کتاب‌باز با حضور نیما جاویدی، فیلم‌ساز خراسانی، اجرا شد.
 
به گزارش شهرآرانیوز، نیما جاویدی که فیلم «سرخ‌پوست» او در جشنواره فجر سال ۹۷ افتخارآفرین بود، یکی از نویسنده‌های فیلم «خورشید» مجید مجیدی هم هست که در جشنواره فجر سال گذشته و همچنین جشنواره بین‌المللی ونیز درخشید. پیش از این‌ها هم با نویسندگی و کارگردانی فیلم سینمایی ملبورن شناخته شده بود.
 
او دانش‌آموخته رشته مکانیک است و سروش صحت، مجری برنامه کتاب‌باز، همین موضوع را به‌عنوان اولین سؤال از نیما جاویدی پرسید؛ اینکه آیا مهندسی روی فیلم‌نامه‌نویسی و کارگردانی اثری دارد؟
 
جاویدی در پاسخ به این سؤال گفت که دست‌کم برای او، رشته مهندسی روی نوشتن فیلم‌نامه یا ساختن فیلم اثرگذار است: «به‌نظر من فیلم‌ساختن و نوشتن فیلم‌نامه در درجه اول تکنیک است، بعد هنر، یعنی حتما باید تکنیک‌هایی را بدانیم. به‌نظر من نگاه مهندسی می‌تواند در ساختار اثر یاری‌رسان باشد.»
 
یکی از نکات جالبی که جاویدی در این برنامه به آن اشاره کرد، مطالعه کتاب بود. آن‌طور که این هنرمند خراسانی تعریف کرد، او از نه‌سالگی که خواندن و نوشتن را می‌آموزد، وارد دنیای کتاب‌خواندن می‌شود. یکی از دلایل این امر هم برادر کتاب‌خوانش بوده که ۴ سال او از بزرگ‌تر است: «برادرم یک کتاب‌خوان حرفه‌ای بود و هست. هر کتابی که او می‌خواند من هم دوست داشتم بخوانم. بعد از اینکه عضو کتابخانه آستان قدس رضوی شدم، انگار به دنیای کتاب پا گذاشتم. عطش این را داشتم که کتاب‌های فراوانی بخوانم. البته من کتابخانه‌های دیگر هم رفته‌ام، اما کتابخانه حرم برای من دنیای دیگری بود.»
 
جاویدی می‌گوید عاشق این بوده است که کتاب نویسنده‌ها را دوره‌ای بخواند؛ مثلا همه کتاب‌های جلال آل‌احمد را می‌خواند و بعد سراغ نویسنده دیگری می‌رفت.
 
او در این گفت‌وگو به تأثیر این کتاب‌خواندن‌ها روی کارش اشاره کرد و گفت: «ممکن است الان دقیقا محتوای کتاب‌هایی را که خوانده‌ام به‌خاطر نیاورم، اما این کتاب‌ها اثر خودشان را به شکل غیرمستقیم روی من گذاشته‌اند. به‌ویژه من در نوشتن، اثر زیادی از جلال آل‌احمد گرفتم.»
 
آن‌گونه که نویسنده و کارگردان «سرخ‌پوست» می‌گوید، هنگام نوشتن فیلم‌نامه و پیش از آن، کتاب نمی‌خواند، حتی زمان فیلم‌ساختن فیلم تماشا نمی‌کند، زیرا  دوست ندارد هنگام کار اثر مستقیمی از اثری دیگر بگیرد: «این شیوه من است، به درست و غلطش هم کاری ندارم، اما معتقدم کتاب‌خواندن و فیلم‌دیدن باید اثرشان را به‌مرور بگذارند.»
در پایان سروش صحت که هنوز پرسش‌های زیادی داشت، از نیما جاویدی قول گرفت باز هم در این برنامه حاضر شود تا درباره اقتباس هم صحبت کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->