هشدار پلیس فتا درباره پیامک‌های جعلی؛ از ابلاغیه قضایی تا قطع یارانه تشکیل پرونده قضایی در رابطه با مفقود شدن الهه حسین‌نژاد کشف جسد مالک گلخانه در شاهنامه مشهد درباره ازدواج مجدد که ضرورتی ممکن در هر سن و موقعیتی است | نقطه سرخط نگه داشتن کارنامه و پرونده دانش‌آموز به بهانه تسویه حساب ممنوع است مدرسه مجازی تنوع مدارس بزرگسال را کم می‌کند فوت ۵ زائر ایرانی در عربستان سعودی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درمورد رشته‌های جدید بازطراحی شده در شاخه کاردانش (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) آیا مصرف نوشابه برای بهبود اسهال و سوءهاضمه مفید است؟ افزایش کیفیت محصولات آرایشی ایرانی، راهی برای مقابله با قاچاق هشدار عربستان به زائران درباره افزایش دمای هوا حکمت‌کارت خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری شارژ شد +مبالغ نخستین عمل بیوپسی از ضایعات مغزی در مشهد انجام شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) هشدار جدی درباره عوارض مرگبار داروی «دراگون» برای افزایش وزن دانشگاه‌ها آماده اجرای طرح پزشکی خانواده هستند توله خرس گمشده حوالی پارک پردیسان است افزایش ویزیت، کاهش ویزا رکورد جدید جوجه‌آوری اردک مرمری در تالاب هورالعظیم ثبت شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | سه‌شنبه، گرم‌ترین روز هفته جاری اختلال در امتحان نهایی نهمی‌ها | رمز فایل سؤالات اشتباه بود! درخواست از تامین اجتماعی برای سرعت عمل در پرداخت حقوق رانندگان بازنشسته دعوت سازمان نوسازی مدارس از مردم برای مشارکت در مدرسه‌سازی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: ۳۰۰ هزار معلم بلاتکلیف داریم | تلاش کردیم ظلمی که در گزینش‌ها می‌شد را جبران کنیم ۹ کشتارگاه غیرمجاز در مشهد پلمب شد | هشدار جدی دامپزشکی درباره شیوع تب کریمه کنگو در عید قربان ۲ سامانه برای رصد پروژه‌های مدرسه‌سازی راه‌اندازی شد ۳۱ درصد هر دام، ضایعات خطرناک | فاجعه چرخش بیماری با کشتار خانگی در عید قربان یک کشته و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) گزارش میدانی از وضعیت مصرف انرژی در برخی ادارات مشهد | صرفه جویی نصفه‌نیمه!
سرخط خبرها

مصرف مرغ با وزن بیش از یک کیلو و ۸۰۰ گرم مضر است

  • کد خبر: ۵۱۸۳۷
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲
مصرف مرغ با وزن بیش از یک کیلو و ۸۰۰ گرم مضر است
عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران: مصرف مرغ با وزن بالای ۱/۸ کیلوگرم به دلیل داشتن باقیمانده دارویی و آنتی بیوتیک برای سلامت جامعه مضر است.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران گفت: مصرف مرغ با وزن بالای ۱.۸ کیلوگرم با دوره پرورش بیش از ۴۵ روز به دلیل داشتن باقیمانده دارویی و آنتی بیوتیک برای سلامت جامعه مضر است.

 

«محمدحسین انصاری فرد» درباره مرغ سایز افزود: اکنون در کشورهای دنیا از مرغ سایز عاری از باقیمانده آنتی بیوتیکی و دارویی با وزن های ۱.۵ تا ۱.۸ کیلوگرم استفاده می شود.

 

وی اظهارداشت: کشورهای اروپایی همچون فرانسه و حتی برزیل برای صادرات و واردات از مرغ های سایز پایین وزن همچون ۱.۲ تا ۱.۴ کیلوگرم استفاده می کنند.

 

مدیر سابق مجتمع مرغ آرین گفت: ایران دارای مرغ گوشتی نژاد هایبرو است که مرغ زنده آن تا ۳۵ روزگی حدود ۲ کیلوگرم و گوشت مرغ آن حدود ۱.۵ تا ۱.۶ کیلوگرم وزن می گیرد که در تمام دنیا به آن مرغ سایز می گویند.

 

انصاری فرد با بیان اینکه این مرغ از نژادهای مشابهش جلوتر بوده و صرفه اقتصادی بالایی دارد، افزود: مرغ سایز قبل از ۳۵ روز به دلیل اینکه هنوز دوره بیماری هایش شروع نشده واکسن و آنتی بیوتیک کمتری دریافت می کند، دارای طعم و مزه بهتری بوده و هضم آن توسط دستگاه گوارش آسان‌تر است.

 

وی براین باور است که مرغ از ۳۵ روزگی به بالا وارد دوره پیری می شود به همین دلیل شروع به وزن گیری می‌کند که اکثر تولیدکنندگان و کشتارگاه ها خواستار چنین مرغ هایی هستند که بتوانند درآمد بیشتری کسب کنند.

 

مرغ‌های سنگین دارای باقی‌مانده دارویی هستند

عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت دام به طور مرتب بر کیفیت غذا و مصرف مرغ سایز در کشورها برای جلوگیری از مقاومت دارویی توصیه و تاکید دارد، اما در کشور ما تولیدکنندگان و مصرف کنندگان به دنبال مصرف مرغ های سنگین وزن هستند که به طور قطع دارای باقیمانده دارویی است.

 

وی با بیان اینکه طبق آمارها ایران جز کشورهای دارای عارضه خطرناک مقاومت آنتی بیوتیکی بالاست، گفت: مرغ سنگین وزن به طور حتم دارای دوره پرورش ۴۵ تا ۵۰ روز با وزن بالای دو کیلوگرم و دارای باقیمانده آنتی بیوتیکی هستند.

 

انصاری فرد گفت: طبق قانون، کشتارگاه ها موظفند که مرغ زنده بالای دو کیلوگرم و ۳۵ روز دوره پرورش را برای کشتار نپذیرند، اما در کشور، خلاف قانون عمل می شود و به دلیل درآمدزایی بیشتر تولیدکنندگان و کشتارگاه ها خلاف قانون عمل می کنند.

 

وی ادامه داد: مصرف مرغ با وزن بالا از لحاظ استانداردهای بهداشتی در هیچ جای دنیا توصیه نمی شود و مطالعات ما نشان می دهد که ادامه این روند برای سلامت جامعه خطرناک است.

 

مدیر سابق مجتمع مرغ آرین گفت: جالب اینجاست با وجود اینکه مصرف مرغ سایز برای سلامت جامعه مفید است اما در بازار ایران جایگاهی ندارد، در مقابل به دلیل نفوذ شرکت های خارجی مردم به دنبال مصرف مرغ های سنگین وزن دارای باقیمانده دارویی و دیرهضم هستند.

 

انصاری فرد براین باوراست که مصرف مرغ سلامت در جامعه نیازمند حمایت دولت، مجلس شورای اسلامی، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور در تولید تا مصرف است تا مردم به سمت مصرف مرغ سایز گام بردارند.

 

عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران با اشاره به اینکه به طور حتم باور مصرف کنندگان برای استفاده از مرغ درشت یک باور نادرست است گفت: در کشورهای اروپایی و آمریکا مرغ سایز کمتر از ۱.۶ کیلوگرم است که مورد مصرف قرار می گیرد.

 

وی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیارد دلار صرف واردات نهاده های دامی ذرت و سویا می شود، اضافه کرد: تولید مرغ سایز موجب کاهش هزینه های تولید می شود، زیرا اکنون به ازای هر دو کیلوگرم دان یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید می شود.

 

به گفته وی، این درحالیست که در تولید مرغ سایز به ازای هر ۱.۶ کیلوگرم دان یک کیلوگرم گوشت مرغ تولید می شود که به صرفه است.

 

انصاری فرد افزود: اکنون تولیدکنندگان و کشتارگاه ها برای درآمدزایی بیشتر به دنبال مرغ سنگین وزن هستند یعنی به ازای ۱۰۰۰ قطعه مرغ سنگین نسبت به مرغ سایز، تولید کننده و کشتارگاه پول بیشتری دریافت می کنند.

 

عضو کمیته ملی ارتقای مرغ صنعتی ایران با اشاره به اینکه در دهه ۸۰ همه مزارع مرغ صنعتی ایرانی در قزوین و تبریز به حراج گذاشته شد، گفت: همین امر موجب تضعیف مرغ گوشتی صنعتی ایران شد تا جایی که دیگر نژاد ایرانی با نژادهای خارجی قابل رقابت نبود.

 

وی اضافه کرد: دولت در صورت حمایت از نژاد ایرانی بهتر است از تولیدکنندگان مرغ اجداد و مادری حمایت کند تا به تولید قابل رقابتی دست پیدا کنیم.

 

انصاری فرد براین باور است تولید و مصرف مرغ سایز نیازمند حمایت و مشوق های دولتی و قانونی است که باید مصرف آن در بستر جامعه فرهنگسازی شود.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->