مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اعتراض فروشندگان و شهروندان به ممنوعیت عرضه مرغ قطعه‌بندی

  • کد خبر: ۵۱۸۸۵
  • ۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۷
اعتراض فروشندگان و شهروندان به ممنوعیت عرضه مرغ قطعه‌بندی
تصمیم ستاد تنظیم بازار خراسان رضوی علاوه‌بر به تعطیلی کشاندن واحد‌های بسته‌بندی مرغ و بیکاری کارگران این مراکز، مشکلاتی را نیز برای برخی مصرف‌کنندگان مرغ به وجود آورده است.
امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ با وجود وعده مسئولان برای کنترل قیمت‌ها، کمبود و گرانی مرغ در بازار مشهد همچنان ادامه دارد. در همین راستا به‌تازگی ستاد تنظیم بازار خراسان‌رضوی برای ایجاد تعادل در توزیع این کالای اساسی، در بخشنامه‌ای هرگونه قطعه‌بندی مرغ و فروش ران، سینه و فیله مرغ را ممنوع کرده است تا واحد‌های فروش و توزیع این محصول، ملزم به ارائه همه ظرفیت مرغ خود به‌صورت کامل به مشتری باشند.
 
با این حال این تصمیم ستاد تنظیم بازار استان علاوه‌بر به تعطیلی کشاندن واحد‌های بسته‌بندی مرغ و بیکاری کارگران این مراکز، مشکلاتی را نیز برای برخی مصرف‌کنندگان مرغ به وجود آورده است. درپی درخواست‌های متعدد فعالان حوزه بسته‌بندی مرغ، به برخی واحد‌های توزیع فرآورده‌های این محصول سر زدیم تا نحوه اجرای بخشنامه ستاد تنظیم بازار و چالش‌های شهروندان در این زمینه را از نزدیک بررسی کنیم.
 
مشاهدات خبرنگار ما از بازار محصولات پروتئینی در خیابان استقلال و چهارراه مخابرات قاسم‌آباد، نشان می‌دهد هرچند بیشتر واحد‌ها این بخشنامه را رعایت می‌کنند، هنوز برخی فروشگاه‌ها به فروش مرغ قطعه‌بندی در بازار مشغول هستند. با اینکه قیمت مصوب مرغ ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان است، می‌توان با کمی پرس‌وجو پاچین، سینه و شینسل مرغ بسته‌بندی‌شده را به ترتیب با قیمت‌های ۳۸ هزار تومان، ۴۶ هزار تومان و ۶۲ هزار تومان تهیه کرد.


تعدیل موقت نیرو‌ها

مسئول بخش فروش مرغ و محصولات گوشتی یکی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهر در میدان جانبار، در گفتگو با خبرنگار ما گفت: باوجود اینکه بیشتر مشتریان برای تهیه مرغ بسته‌بندی مراجعه می‌کنند، پس از ابلاغ این بخشنامه، مجبور به تعدیل موقت ۱۷ نیروی شاغل در این فروشگاه شده‌ایم. ثقفی افزود: اگر این ممنوعیت ادامه داشته باشد، معیشت بسیاری از کارگران روزمزد و مشغول در واحد‌های بسته‌بندی به خطر خواهد افتاد.

یکی دیگر از فروشندگان مرغ در خیابان استقلال با اشاره به اینکه این مصوبه فقط در استان ما درحال اجراست، گفت: بسیاری از خانواده‌های محروم که قدرت خرید مرغ کامل را ندارند، از بال یا گردن آن استفاده می‌کنند که این بخشنامه، نیاز این افراد را درنظر نگرفته است. در ادامه با فرد مسنی که به‌دنبال فیله و شینسل بسته‌بندی شده بود، هم‌صحبت شدیم. او در واکنش به این ممنوعیت گفت: پاک کردن مرغ، کار پرزحمتی است؛ به همین دلیل سال‌هاست که سینه مرغ یا ران مرغ آماده طبخ استفاده می‌کنم.


بخشنامه، موقتی است

با مشاهده این چالش‌های کوچک و بزرگ فروشندگان و مصرف‌کنندگان مرغ، ابهامات موجود در زمان اجرای بخشنامه یادشده و جزئیات اجرای این طرح را از متولیان آن در دام‌پزشکی استان جویا شدیم. معاون سلامت اداره‌کل دام‌پزشکی خراسان‌رضوی در این‌باره به خبرنگار ما گفت: بخشنامه ممنوعیت فروش مرغ تکه و قطعه‌بندی‌شده، بنا به تصمیم ستاد تنظیم بازار استانداری از هفته گذشته به مرغ‌فروشی‌ها و واحد‌های بسته‌بندی مرغ ابلاغ شده است و به‌صورت موقت در استان اجرایی می‌شود. محمد رشتی‌باف افزود: ظرف چند روز آینده با متعادل شدن وضعیت توزیع مرغ در بازار و کاهش قیمت آن، شرایط به روال عادی خود بازخواهد گشت و واحد‌های بسته‌بندی محصولات گوشتی و همچنین دیگر فعالان این حوزه، می‌توانند با همه ظرفیت خود به فعالیت ادامه دهند.

رشتی‌باف این شائبه را که مهار کرونا و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، عامل تنظیم این بخشنامه بوده است، رد کرد و افزود: به‌دلیل کمبود مرغ در هفته‌های گذشته، این طرح به‌صورت خیلی محدود اجرا می‌شود و جای نگرانی نیست. وی با بیان اینکه ممنوعیت تکه و قطعه کردن مرغ به شکل پلکانی به روال قبل بازخواهد گشت، ادامه داد: طبق آخرین مصوبه، واحد‌های توزیع مرغ می‌توانند ۲۵ درصد ظرفیت مرغ خود را به شکل قطعه‌شده به مشتری ارائه دهند.
 
معاون سلامت اداره‌کل دام‌پزشکی استان با تاکید بر اینکه هر کارگاه قطعه‌بندی که دارای مجوز بهداشتی و پروانه معتبر دام‌پزشکی است، متناسب با ظرفیتش مشمول این قانون خواهد شد، اظهار کرد: فعالان این حوزه نگران ادامه فعالیتشان نباشند، زیرا این اهرم به شکل موقت اعمال شده است و پس از تنظیم بازار و متعادل شدن قیمت مرغ، به‌مرور ظرفیت بیشتری از این واحد‌ها آزاد خواهد شد.
شایان ذکر است درحالی‌که واحد‌های توزیع‌کننده مرغ در مشهد دچار مشکل شده‌اند، ﺭﺋﯿﺲ ﺍﺗﺤﺎﺩﯾﻪ ﺻﻨﻒ ﻓﺮﻭﺷﻨﺪﮔﺎﻥ ﻣﺮﻍ‌وﻣﺎﻫﯽ ﻣﺸﻬﺪ، حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->