طنین همتی|شهرآراانیوز، مصدق در خصوص وضعیت قیمت میوه در آستانه شب یلدا اظهارکرد: قیمت میوه را عرضه و تقاضا تعیین میکند و قیمت ثابتی نمیتوان برای میوه تعیین کرد و هرچه تقاضا زیاد باشد و عرضه کم باشد در افزایش قیمت تاثیر میگذارد. اما اکنون ما با کمبود تقاضا به دلیل افزایش قیمتها در میوه، و تعطیلی واحدهای مثل تالار پذیرایی، رستوران مواجهیم در که در تقاضا تاثیر گذاشته است.
به گفته وی میوه انار که معمولا بیشترین متقاضی ر در این ایام دارد بسته به کیفیت آن از ۱۰ هزار تومان تا حدود ۱۷ هزار تومان به فروش میرسد. قیمت پرتقال جنوب بین ۱۶ هزار تومان و ۲۲ هزار تومان عرضه میشود. پرتقال شمال از ۷ هزار تومان تا ۱۴ هزار تومان عرضه میشود. سیب از قیمت ۶ هزارتومان تا حدود ۱۴ هزار تومان ایت که اینها قیمتهای عمده فروشی است. نارنگی هم از ۸ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان قیمت آن متفاوت است.
انگورشاهرود هم که الان بیشتر دربازار موجود است هم از ۹ هزار تومان تا ۱۴ هزار تومان عرضه میشود. خرمالو هم از ۱۲ هزار تومان تا ۲۰ هزار تومان به فروش میرسد. هندوانه هم از ۱۵۰۰ تومان تا ۳ هزار تومان به فروش میرسد. پریب فوروت هم از ۵ هزار تومان قیمتش شروع میشود تا ۹ هزار تومان. لیمو شرین هم از ۸ هزار تومان تا ۱۳ هزار تومان داریم. گلابی از ۱۲ هزار تومان تا ۲۲ هزار تومان عرضه میشود. کیوی هم ۸ تا ۱۸ هزار تومان در بازار عرضه میشود.
همچنین قیمت میوه امروز، ۱۹ آذرماه در بازار روز شهرداری مشهد، پرتقال تامسون شمال حدود ۱۳۴۲۰ تومان، هندوانه آرژانتینی ۲۲۰۰ تومان، کیوی ۱۵ هزارتومان، انگور شاهرودی ۱۳۳۴۰ تومان، موز برند ویژه (پریما و یونیفروت) ۲۸۳۰۰ تومان، لیموشیرین ۸۵۰۰ تومان و نارنگی پچ واکسی جنوب ۱۳۴۲۰ تومان است؛ که اینها قیمت میوههای درجه ۱ در بازار روز شهرداری است.
مصدق در پاسخ به اینکه چرا در بعضی از میوه بازه قیمتی فاصله زیادی دارد و حتی از میوه و تره بار تهران بعضی قیمتها بالاتر است یادآورشد: معمولا میوهها از سراسر ایران به این مرکز سرازیر میشود و مسلما در قیمت عرضه آن تاثیر میگذارد. اما خوب مشهد نسبت به یک سری مناطق فاصله دارد که در قیمت تاثر گذار است.
وی افزود: اگر بعضی از محصولات بازه قیمتی آن زیاد است به دلیل کیفیت، رنگ، طعم و از طرفی مسافتی که محصول به این اینجا منتقل شده تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: این قیمتها در سطح عمده است که اگر در خرده فروشی عرضه شود ۳۰ درصد مجاز هستند به این قیمتها اضافه کنند، اما به دلیل اینکه ما شاهد افزایش قیمتها هستیم و بازار آنچنان کشش ندارد و بعبارتی تقاضا کم است در سطح خرده فروشیها حتی تا زیر قیمت هم به فروش میرسد و فروشنده از سود خود کم میکند.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار مشهد بابیان اینکه قیمتها امسال خیلی افزایش قیمت داشته اظهارکرد: ما بین ۵۰ تا ۳۰۰ الی ۴۰۰ درصد افزایش قیمت داشتیم که عمده دلیل آن بخشی از آن مربوط به صادرات باشد و هزینههای جانبی مثل حقوق و دستمزد کارگر، کرایه حمل و نقل، افزایش قیمت کود و سم تاثیر گذار بوده است.
مصدق گفت: میوه در بازار فراوان است، اما به دلیل گرانی در تقاضا هم اثر گذاشته است. با توجه به وضع اقتصادی که مردم دارند حتی میوه را تعدادی میخرند دیگر گذشت زمانیکه به صورت کیلویی میوه خریداری میشد و هرکس به اندازه بودجهای که دارد خرید میکند.
به گفته رئیس اتحادیه میوه وتره بار مشهد ما شاهد کاهش ۳۰ درصدی تقاضا در بازار هستیم؛ که تعطیلی تالار پذیراییها، رستورانها و اغذیهها که قبلا از ما صیفی جات خریداری میکردند و حتی جلساتی که در ادارات دیگر برگزار نمیشود هم عمده دلیل کاهش تقاضا است.
مصدق ادامه داد: ما حدود ۳۵۰۰ واحد صنفی در حوزه میوه و تره بار در سطح مشهد داریم که تقاضا برای ایجاد این واحد صنفی و کار توسط کارگران به دلیل اینکه این صنف در گروه یک قرار دارد و تعطیلی شاملش نمیشود افزایش پیدا کرده است با اینکه کار پرزحمتی هم است، اما برای گذاران زندگی به این حرفه وارد میشوند و ممکن است بعضی هایشان به ضرر واحد را جمع کنند، چون کاری است که بنظر ساده است، ولی کار فنی و پر زحمتی است.