پلمب یک آتلیه عکاسی در مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه‌های شناسایی لاستیک، روغن و فیلتر تقلبی خودرو یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت بیانات مقام معظم رهبری حرف دل همه کارگران بود بنزین سوپر امروز در کدام جایگاه‌های مشهد توزیع می‌شود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) امتیاز ۶۰۰ میلیون تومانی برای دارندگان کارت ملی! نمک‌هایی که کاش نم نمک کم شوند! دلار وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اختصاص بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی افزایش ۴۸ درصدی واردات قهوه به کشور زمان برگزاری مزایده جدید شمش طلا اعلام شد+ جزئیات متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور مسیر دسترسی کشاورزان به یافته‌های علمی شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیل می‌شود بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان در بازار آزاد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر جهاد کشاورزی: خراسان رضوی می تواند پایلوت تولید نان کامل باشد + فیلم قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | نرخ طلا ثابت ماند نقش قانون‌گذاری و نظارت بسیار ضعیف در حوزه ایمنی و بهداشت کار آخرین وضعیت اجاره خانه در مشهد | سهم اجاره در سبد هزینه خانوار بیشتر شده است تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی شناسه «یکتا» چیست؟ + نحوه تبدیل پروانه‌کسب کاغذی به الکترونیکی گوشت آفریقایی و تانزانیایی به ایران وارد می شود اجاره مسکن در منطقه طلاب مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | تعدد فایل‌های کمتر از ۱۰۰ متر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) عراق، اصلی‌ترین مقصد صادرات مرغ منجمد ایرانی ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد | آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) وزیر کار: مسکن، معیشت، اشتغال و دستمزد مهمترین دغدغه‌های جامعه کارگری است
سرخط خبرها

چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد

  • کد خبر: ۵۲۹۵۷
  • ۲۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
مدت‌ها پیش از ظهور چاپخانه‌های رایانه‌ای و کامپیوتر‌هایی که روزنامه‌نگاران را قادر می‌سازد نوشته‌های خود را تنظیم و آماده کنند، تولید روزانه خبرنامه‌ها، یک فرایند دستی و بسیار دشوار بود.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز؛ مدت‌ها پیش از ظهور چاپخانه‌های رایانه‌ای و کامپیوتر‌هایی که روزنامه‌نگاران را قادر می‌سازد نوشته‌های خود را تنظیم و آماده کنند، تولید روزانه خبرنامه‌ها، یک فرایند دستی و بسیار دشوار بود. در سپتامبر سال ۱۹۴۲، مارجوری کالینز، عکاس دفتر «اطلاعات جنگ»، از دفاتر روزنامه «نیویورک تایمز» واقع در میدان «تایمز» بازدید کرد. در آنجا کالینز همه مراحل درهم‌وبرهم و دستی چاپ روزنامه «نیویورک تایمز» را با دوربینش ثبت کرد. این مراحل که شامل دریافت و دسته‌بندی خبر‌های جدید از طریق تلگراف، ویرایش، بازنویسی، تنظیم و چاپ بود، همگی در مهلتی بسیار کوتاه که همیشه رو به پایان بود، انجام می‌شد.
 
 
«هات تایپ» (اصطلاحی که برای روش حروف‌چینی با فلزات داغ استفاده می‌شد) در قرن نوزدهم اختراع شده بود. دستگاه‌های حروف‌چین (معروف به ماشین «لاینوتایپ») خطوط متن را با استفاده از حروف برنجی ایجاد می‌کردند، سپس با ریختن سرب مذاب به داخل قالب آماده خطوط، صفحاتی به‌دست می‌آمد که برای چاپ کتاب و روزنامه استفاده می‌شد. پس از این مراحل، صفحات درون مخزن‌هایی که به «هِل‌باکس» (جعبه جهنمی) معروف بود، ریخته می‌شد و سرب مذاب برای استفاده دوباره آماده بود.
 
این فناوری قدیمی با توانایی ریخته‌گری یک خط کامل، در آن زمان نسبت به روش‌های پیش از خود چندین مزیت داشت: تعداد نیروی کار را برای تنظیم خطوط کاهش می‌داد و برای هر نوبت چاپ، قالب‌های جدیدی می‌ساخت. ماشین‌های لاینوتایپ هر خط را در یک قطعه یکپارچه و مقاوم ریخته‌گری می‌کرد و این برای چاپ سریع روزنامه بسیار ارزشمند بود. از اواخر قرن نوزدهم استفاده از این فناوری، استاندارد چاپ برای شمارگان بالا به حساب می‌آمد، اما سرانجام با ورود مدل‌های الکترونیکی و نوری در دهه‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ به فراموشی سپرده شد.
 
 
آماده‌سازی صفحه اخبار ورزشی «نیویورک‌تایمز» در اتاق حروف‌چینی.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
در اتاق حروف‌چینی، یک اپراتور اخبار را برای ماشین لاینوتایپ ثبت می‌کند. ماشین لاینوتایپ قطعات فلزی خطوط را ریخته‌گری و برای چاپ آماده می‌کرد.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
صفحات منحنی شروع به غلتیدن می‌کنند و حروف روی کاغذ چاپ می‌شود.
 
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
ابتدا صفحات حروف‌چینی‌شده به‌وسیله دستگاهی به‌صورت منحنی درمی‌آمدند و سپس داخل دستگاه چاپ قرار می‌گرفتند.
 
چاپ روزنامه در دنیایی که همه‌چیز دستی انجام می‌شد
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->