آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت اختلاف خانوادگی برچسبی خطرناک برای خشونت خانگی ماجرای انفجار معدن گنجه رودبار چه بود؟ مرگ سه کارگر جوان حین لایروبی در خیابان پنجتن مشهد + تصاویر(دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳) آیا مدارس مشهد فردا (سه شنبه ۶آذر ۱۴۰۳)تعطیل است؟
سرخط خبرها

وحی که نیست! (٢)

  • کد خبر: ۵۳۶۴۶
  • ۰۴ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۰
وحی که نیست! (٢)
حجت الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
شیوه‌های نادرست در هر حوزه‌ای اگر اصلاح و بازنگری نشوند، به‌مرور فربه‌تر و عمیق‌تر می‌شوند و آسیب‌هایشان گسترده‌تر و دامنه‌دارتر خواهد شد. تهیه جهیزیه برای یک زندگی جدید هم ضرورتی انکارناپذیر و هم آیینی گرامی است که می‌تواند بسیار شیرین و خاطره‌انگیز باشد، اما بحث بر سر چگونگی و مقدار آن است.

اول اینکه منطق حکم می‌کند تعهدات خانواده دختر و پسر در برپایی آیین‌های ازدواج یکسان باشد و برای مثال اگر مهریه فقط تعیین و پرداخت نمی‌شود، بار تأمین جهیزیه فقط بر دوش خانواده دختر نباشد، چنان‌که در برخی کشورها، دختر و پسر جوان خودشان تعدادی وسایل ضروری را از اجناس دست‌دوم و مستعمل با قیمت کم می‌خرند و زندگیشان را شروع می‌کنند.

یکی از دوستان می‌گفت که وقتی یکی از رفیقان اروپایی‌ام بعد از ازدواج مرا به خانه‌اش دعوت کرد، حتى کاناپه و مبل اضافه‌ای برای نشستن من نداشت و هنگامی هم که می‌خواست من را به نوشیدن چای دعوت کند، ۲ فنجان مشابه پیدا نکرد و توضیح داد که ما فقط وسایل ضروری را به‌صورت دست‌دوم و آن هم در اندازه رفع نیاز ۲ نفر می‌خریم تا به‌مرور در سال‌های بعد بتوانیم اندک‌اندک وسایل جدید و نو جایگزینشان سازیم. وی توضیح داده بود که برای مراسم جشن عروسیشان هم بعد از اجرای خطبه عقد در کلیسا، به یک مجلس ساده با پذیرایی شام در حد پنجاه‌شصت نفر اکتفا کرده‌اند.

طبیعی است که وقتی همه‌چیز را برای ازدواج این‌قدر ساده و مختصر بگیرند و برنامه‌هایشان این‌گونه راحت و آسان برگزار شود، هم جوانان برای ازدواج شوق و رغبت بیشتری خواهند داشت و هم بار سنگینی بر دوش خانواده‌های دوطرف قرار نخواهد گرفت.
اکنون متأسفانه رواج شیوه‌های غلط و چشم‌وهم‌چشمی خانواده‌ها در این زمینه باعث شده است تا اگر کسی هم بخواهد قدمی برای تغییر و اصلاح بردارد، نتواند و از ترس آبروی خود و حرف و حدیث مردم عقب‌نشینی کند.

شاید هیچ‌کدام نمی‌دانیم و متوجه نیستیم که با دامن‌زدن به این شیوه‌های نادرست و استمرار این رویه‌های غلط، چه بار‌های سنگینی بر دوش برخی خانواده‌ها و فرزندان جوانشان می‌گذاریم!
چه بسیار پدران و مادرانی که عمر گران‌بهای خود را به‌جای حمایت عاطفی جوانان، برای تأمین اقساط وام و ادای قرض صرف می‌کنند و همواره مشغول فراهم‌کردن چیز‌هایی هستند که ضرورت چندانی هم برای یک زندگی ساده ندارد.

متأسفانه تصویر نادرستی که رسانه‌ها از زندگی خانوادگی رسم کرده‌اند و به‌خصوص ذهنیت غلطی که در اثر تبلیغات مسموم تلویزیونی ایجاد شده است، باعث می‌شود توقع بیجایی در ذهن ما شکل بگیرد و انتظار‌های عجیبی برای لوازم زندگی داشته باشیم و همه آن‌ها را نیز از خانواده عروس بخواهیم.
این کلاف سردرگم جز با یک عزم عمومی برای اصلاح و تغییر بازنمی‌شود و آسیب‌های فراوان شیوه‌های رایج فعلی جز با اراده‌ای قاطع و باوری فراگیر و سراسری برطرف نخواهد شد.
نخستین قدم که همه می‌توانند بردارند، طرح موضوع با دیگران (حتى با ارسال همین متن) و دعوت آنان به اندیشیدن و چاره‌جویی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->