رونمایی مایکروسافت از هویت بصری جدید هوش مصنوعی کوپایلت طرح ژاپن برای تولید جنین انسانی از سلول‌های بنیادی چرا نباید مشکلات عاطفی و مسائل خصوصی‌مان را با هوش مصنوعی در میان بگذاریم؟ مشاهده تولد یک سیاه‌چاله بزرگ برای اولین بار (۴ مرداد ۱۴۰۴) ماهواره مخابراتی ناهید ۲ با موفقیت به فضا پرتاب شد+ فیلم سامسونگ برای گلکسی A17 از همان پردازنده گلکسی A16 استفاده می‌کند اضافه‌شدن چند قابلیت هوش مصنوعی به آپدیت جدید ویندوز ۱۱ (۱ مرداد ۱۴۰۴) سه نگرانی سم آلتمن درباره آینده هوش مصنوعی برای هیدراته ماندن بدن چه بنوشیم و از چه چیزی اجتناب کنیم؟ همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری برای مقابله با تهدیدات سایبری ۵۱ درصد دستگاه‌های اجرایی به ارتقای امنیت شبکه نیاز دارند رئیس سازمان فناوری اطلاعات از مذاکره برای صادرات پیام‌رسان‌های بومی خبر داد ویدئو | ربات انسان‌نمایی که می‌تواند خودش باتری‌هایش را تعویض کند با شکایت صدا و سیما، دادگاه بدوی به توقف فعالیت آپارات‌اسپرت رأی داده است (۳۱ تیر ۱۴۰۴) تأثیرات تغییر شکر نوشابه کوکاکولا با نظر ترامپ چه خواهد بود؟ نسخه ویندوز واتساپ حذف می‌شود | جایگزین: نسخه تحت وب مایکروسافت مشکل کُندی ویندوز ۱۱ را برطرف می‌کند ایران موفق به تست زیرمداری با ماهواره‌بر قاصد شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) ایلان ماسک اپلیکیشن هوش مصنوعی Baby Grok را برای کودکان عرضه می‌کند فرآیند تأسیس «خانه کوانتوم ایران» در پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد
سرخط خبرها

فیلم «فراماشین»، هشدار درباره آینده هوش مصنوعی

  • کد خبر: ۵۴۱۵۵
  • ۰۹ دی ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۵
فیلم «فراماشین»، هشدار درباره آینده هوش مصنوعی
فیلم فراماشین (Ex Machina) یک تریلر روان شناسی درباره برنامه نویس جوانی است که انتخاب شده است به عنوان عضو انسانی در آزمایش تورینگ شرکت کند. این آزمایش برای تعیین توانایی‌ها و حس آگاهی یک روبات جدید هوش مصنوعی است.
شهرآرانیوز - فیلم فراماشین (Ex Machina) یک تریلر روان شناسی درباره برنامه نویس جوانی است که انتخاب شده است به عنوان عضو انسانی در آزمایش تورینگ شرکت کند. این آزمایش برای تعیین توانایی‌ها و حس آگاهی یک روبات جدید هوش مصنوعی است.
 
هوش مصنوعی از زمان مطرح شدن همواره یکی از سوژه‌های جذاب سینما بوده است. در دهه‌های اخیر نیز آثار بسیاری بوده اند که با محوریت هوش مصنوعی ساخته شده و به سینما آمده اند، اما این فیلم نامزد جایزه اسکار توانسته است خود را به عنوان یکی از بهترین‌ها معرفی کند. در داستان این فیلم، «کلب» برنامه نویس جوانی است که به تازگی در یک مسابقه، برنده سفر یک هفته‌ای به منزل متخصص فرایند CEO به نام «ناتان» شده است. کلب که به شدت از این اتفاق خوشحال است و این ملاقات را افتخاری برای خود و حرفه اش می‌داند، پس از رسیدن به ویلای ناتان متوجه می‌شود برخلاف انتظارش، برای انجام آزمایشی به این ویلا آورده شده است. ناتان در این ویلا موفق به طراحی روباتی به نام «آوا» شده است که از هوش مصنوعی فوق العاده‌ای برخوردار است. کلب نیز باید با روبات ساخته ناتان ارتباط برقرار کند.
 
مهم‌ترین و در واقع جذاب‌ترین لحظات فیلم که از ابتدا انتظارش را داشت، تقابل میان هوش واقعی و هوش مصنوعی است که در اینجا در قالب ۲ شخصیت کلب و آوا به تصویر کشیده شده است. کلب که وظیفه بررسی هوش مصنوعی این ربات را برعهده دارد، رفته رفته به دلیل هوش بالای آوا و تجزیه و تحلیل او از موقعیت، احساس عجیبی پیدا می‌کند و تصمیم‌هایی می‌گیرد که پیش بینی نشده هستند. تقابل میان کلب و آوا و دیالوگ‌هایی که در واقع بین یک هوش واقعی و هوش مصنوعی رد و بدل می‌شود جذاب‌ترین بخش فیلم را تشکیل می‌دهد. این دیالوگ‌ها با در نظر گرفتن ریزترین مسائل در حوزه روان شناسی در فیلم نامه گنجانده شده است.
 
 
فیلم «فراماشین»، هشدار درباره آینده هوش مصنوعی
 
 
«فراماشین» پس از معرفی شخصیت‌ها و مقدمه داستان، رفته رفته به سراغ مطرح کردن مباحث فلسفی در ارتباط با هوش مصنوعی، خلق و استفاده از آن می‌رود. یکی از مواردی که اغلب کارشناسان همواره نگرانی خود را درباره آن ابراز می‌کنند، میزان پیشروی بشر در طراحی پیشرفته‌تر هوش مصنوعی است که در نهایت، این نگرانی را به وجود می‌آورد که آیا زمانی هم فرا می‌رسد که هوش مصنوعی به حدی پیشرفته باشد که بتواند خود، داده‌ها را تجزیه و تحلیل کند و تصمیمی بر خلاف نظر انسان‌ها بگیرد یا خیر.
 
این فیلم روز نه چندان دوری را هشدار می‌دهد که نتوان روبات‌ها را از انسان‌ها تشخیص داد و همین مسئله باعث بروز مسائل قابل بحث اخلاقی می‌شود. پرسشی که این فیلم مطرح می‌کند آن است که فناوری تا کجا باید ادامه پیدا کند. با توجه به اینکه شرکت‌ها با سرعت زیاد در حال توسعه هر چه بهتر AI در زندگی واقعی هستند، این‌ها همه مسائلی هستند که باید پیش از گسترده‌تر شدن نقش فناوری در دنیای ما درباره آن‌ها فکر شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->