پزشکیان: اصلاح و ارتقای کیفی نظام آموزشی در اولویت است عراقچی راهی چین شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) ژاپن برای کنترل تورم، قیمت سوخت و برق را کاهش می‌دهد انفجار مهمات ذخیره شده در منطقه «ولادیمیر» روسیه سردار فدوی: بسیاری از توانمندی‌های جمهوری اسلامی در محاسبات دشمنان نیست زمان جدید مذاکرات ایران و آمریکا در سطح کارشناسی فنی اعلام شد + علت لغو جلسه چهارشنبه ترامپ با نتانیاهو درباره ایران گفت‌و‌گو کرد حکم سنگین برای قاچاقچیان دو نفت‌کش خارجی در هرمزگان جزئیات تحریم‌های جدید آمریکا علیه صادرات نفت ایران اعمال تحریم‌های جدید آمریکا مرتبط با ایران (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو در دادگاه پاسخ‌گویی به اتهامات فساد حضور یافت گروسی: به مذاکرات آمریکا و ایران خوش‌بین هستم روسیه: پوتین و سلطان عمان درباره ایران گفت‌و‌گو کردند امضای سند همکاری امنیتی ایران و تاجیکستان با حضور وزیر کشور سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: دوفوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور، سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ بررسی می‌شود پوتین با سلطان عمان دیدار کرد | نشست سران روسیه و کشور‌های عربی برگزار می‌شود + فیلم پژمان‌فر: ممنوع‌الخروجی فعالان اقتصادی از کشور در صورت ارائه وثیقه تضمنی لازم رفع می‌شود عارف: مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان اولویت ماست هشدار صریح سپاه به دشمنان انقلاب اسلامی: هرگونه تعرض پاسخی قاطع و پشیمان‌کننده خواهد داشت رایزنی دیپلمات‌های ایران و آذربایجان در آستانه سفر رئیس جمهور به باکو تأکید بقایی بر نقش سازنده‌ روسیه در موضوع هسته‌ای ایران سفر وزیر کشور به جمهوری تاجیکستان (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس قوه قضائیه خواستار تقویت همکاری کشورهای عضو شانگهای و بریکس شد شیخ حسین عطوی توسط اسرائیل ترور شد آسوشیتدپرس: رسیدن مذاکرات به سطح کارشناسی نشانه پیشرفت سریع آن است عراقچی چهارشنبه به چین می‌رود نشست خبری سخنگوی دولت | مهاجرانی: در مذاکره با آمریکا، مطالبه اصلی بر رفع تحریم هاست دوحه و قاهره، میزبان مذاکرات سرنوشت‌ساز درباره آتش‌بس غزه
سرخط خبرها

طرح «بازنشستگی پیش از موعد» مجلس و سقوط «سن مؤثر» بازنشستگی به ۳۷ سال

  • کد خبر: ۵۴۶۶۹
  • ۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
طرح «بازنشستگی پیش از موعد» مجلس و سقوط «سن مؤثر» بازنشستگی به ۳۷ سال
نمایندگان مجلس ایران، با ارائه طرح «بازنشستگی پیش از موعد»، درصدد کاهش سن بازنشستگان هستند و این در حالی است که آمار‌ها از سبقت نرخ استهلاک سرمایه ملی از نرخ تشکیل سرمایه، حکایت دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، اواخر آبان ماه جاری، ۳۹ نماینده مجلس طرحی با عنوان «بازنشستگی پیش از موعد» را تقدیم هیئت رئیسه مجلس کردند. حذف شرط سنی از جمله مختصات مهم این طرح است که بر اساس آن مردان با ۲۵ و زنان با ۲۰ سال سابقه می توانند بازنشسته شوند و حقوق ۳۰ روزه دریافت کنند؛ ضمن آنکه تأیید بازنشستگی کارکنان ارتباطی به رئیس یا مدیر دستگاه مربوطه ندارد.

جوان گرایی و جایگزینی افراد جوان در محیط کار از جمله مزیت های ذکر شده از سوی نمایندگان امضا کننده طرح مذکور است.

میکائیل عظیمی پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی، ضمن هشدار درباره پیامدهای خطرناک ملی ناشی از نهایی شدن و اجرای این طرح، به ایسنا می‌گوید: این بار اول نیست که نمایندگان مجلس چنین طرح‌هایی پیشنهاد می‌دهند اما یافته‌های مطالعات وزارت کار، نشان می‌دهد، اجرای سیاست‌های مشابه این طرح، طی دهه‌های گذشته، هرگز به ثمر نرسیده است.

این پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی تأکید کرد: در طول تاریخ آماری کشور، یعنی از روزی که ایران دارای ساختار و نهاد آمار و اطلاعات اقتصادی شد، برای نخستین بار نرخ استهلاک سرمایه از نرخ تشکیل آن، پیشی گرفته و اگر نمایندگان مجلس، پیرامون نتایج تحمیلی این پدیده خوفناک و سهمگین بر ساختارهای اقتصادی و اجتماعی، اندکی تأمل کنند، بی‌تردید، از پیگیری یا تصویب طرح «بازنشستگی پیش از موعد»، منصرف خواهند شد.

 به اعتقاد وی، همسان‌سازی و افزایش سنوات زیر ۵ میلیون نفر بازنشستگان لشکری، کشوری و تأمین اجتماعی فشار طاقت‌فرسایی را به بودجه و خزانه وارد کرده و هم‌اکنون، تأمین منابع مالی حقوق بازنشستگی همین تعداد نیز بسیار دشوار است و در چنین شرایطی، ارائه طرحی که افزایش آمار بازنشستگان و کاهش تعداد بیمه پردازان را درپی دارد، اقدامی شگفت‌انگیز محسوب می‌شود.

این پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی ضمن اشاره به اینکه در نظام بازنشستگی دو «سن» داریم، که شامل «سن قانونی بازنشستگی» و «سن مؤثر بازنشستگی» است، ادامه داد: «سن قانونی»، همان ۶۰ یا ۶۵ سالگی تعیین‌شده در قانون است، اما «سن مؤثر»، میانگین سن افراد در زمان بازنشستگی است که نشان می‌دهد افراد، به‌طور عملی در چه میانگین سنی بازنشسته می‌شوند. اکنون، این سن در صندوق بازنشستگی کشوری به زیر ۵۰ و در صندوق تأمین اجتماعی به حدود ۴۳ رسیده و طبیعی است که با پایین آوردن «سن قانونی»، «سن مؤثر» بازنشستگی نیز بازهم، پایین‌تر خواهد آمد.

عظیمی با تأکید بر اینکه اگر «سن قانونی بازنشستگی» را ۵۵ سال تعیین کنیم، دور از انتظار نیست که «سن مؤثر بازنشستگی» در صندوق کشوری به ۴۵ سال و در تأمین اجتماعی به ۳۷ سال سقوط کند و این به زیان منافع ملی و اقتصادی کشورمان است، ادامه داد: اگر میانگین سن بازنشستگی در کشور زیر ۴۰ سال باشد، با توجه به شاخص امید به زندگی که در ایران ۷۵ سال است، باید ۳۵ سال به بازنشستگان حقوق پرداخت شود. حال، سؤال حیاتی اینجاست که آیا حامیان طرح «بازنشستگی پیش از موعد» در مجلس، منابع تأمین حقوق پرداختی به چند میلیون بازنشسته، آن‌هم در بازه زمانی حدود ۳۵ سال را پیش‌بینی و لحاظ کرده‌اند؟.

این کارشناس با یادآوری این‌که برقراری نظام رفاهی پایدار، در گرو تولیدمحور بودن جامعه است گفت: هم‌اکنون، کمتر از ۴۰ درصد افراد جامعه در تولید، فعال هستند و به گواه آمار تا ۴۰ سال گذشته، شاخص بهره‌وری کل، روند نزولی داشته است. طبق گزارش‌های سازمان ملی بهره‌وری، در سال‌هایی که رشد اقتصادی داشته‌ایم سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی ایران زیر نیم درصد بوده و حالا که کشورمان با سقوط رشد اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند، ناگفته پیداست که همان سهم ناچیز بهره‌وری هم ناچیزتر شده است.

این پژوهشگر حوزه رفاه اجتماعی سپس با استناد به سه عامل وضعیت فعلی شاخص‌های اقتصاد کلان ایران، تجارب مشابه اجراشده در کشورمان طی سال‌های گذشته و تجارب موفق کشورهای دیگر، طرح‌ «بازنشستگی پیش از موعد»، را پیشاپیش، محکوم به شکست دانست و تحمیل بار مالی بر بودجه عمومی را از دلایل اصلی این ناکامی قابل پیش‌بینی برشمرد و نمایندگان را به مطالعه دقیق‌تر پیامدهای منفی این طرح دعوت کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->