صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

توصیه هایی برای ورزش در هوای سرد

  • کد خبر: ۵۴۹۹۸
  • ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۳
توصیه هایی برای ورزش در هوای سرد
برای ورزش کردن در هوای سرد راهبرد‌های پیشگیرانه خاصی وجود دارد که در صورت رعایت آن‌ها می‌توان از آسیب‌های ناشی از سرمای شدید جلوگیری کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، بدون شک ورزش کردن در هوای بهار و خنکای پاییز لذت بخش است. اما سوال اینجاست که آیا در فصل سرما نیز باید ورزش کرد یا این که از انجام آن منصرف شد؟ البته که ورزش در هر حالی خوب است.

در این گزارش به این سوال مهم جواب می‌دهیم و راهنمایی‌های بیشتری برای ورزش در این فصل داریم.

درست است که هوا سرد شده است، اما این به معنی قطع فعالیت‌های بدنی نیست. ورزش کردن در سرمای زمستان نیز مفید است، چون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. این روز‌ها با توجه به همه گیری ویروس کرونا، ورزش برای تقویت سیستم ایمنی بسیار حائز اهمیت است. البته در این شرایط ورزش‌های سبک در خانه و یا محیط‌های کم تردد توصیه می‌شود.

درست است که هوا سرد است، اما بدن انسان هم مقاوم است و باید خود را با شرایط هماهنگ کند. این مسئله کمی زمان می‌برد، اما اگر درست و منطقی عمل کنید و مقاومت بدن را بالا ببرید، خیلی زود به شرایط عادت می‌کنید و از فواید ورزش در هر فصلی بهره می‌برید.

ورزش در هوای آزاد آری، اما نه برای همه!

ورزش کردن در هوای آزاد آن هم در فصل سرما برای افراد بالای چهل سال توصیه نمی‌شود. زمانی که هوا سرد می‌شود، قلب بیشتر فعالیت می‌کند تا گرمای لازم را به اندام‌ها برساند، در نتیجه تندتر از حد عادی می‌زند. علاوه بر این سرما به طور مستقیم روی ریه‌ها تاثیر مستقیم می‌گذارد.

اگر به ورزش‌های زمستانی علاقه دارید و می‌خواهید در هوای آزاد ورزش کنید، لازم است تمام بدن خود را با دستکش، کلاه، شال گردن و کفش مناسب بپوشانید. به همین دلیل لازم است افراد بالای ۴۰ سال، افرادی که دارای سابقه مشکلات قلبی (مانند سکته قلبی) هستند از ورزش کردن در هوای آزاد بپرهیزند و ورزش مناسبی در خانه یا یک مکان مناسب کم تردد انتخاب کنند.

مراقب خطر‌های احتمالی باشید

انجام ورزش‌هایی مانند دوچرخه سواری در فصل زمستان مناسب نیست، چون سرعت این قبیل ورزش‌ها بالاست و بدن زمان کافی برای هماهنگ کردن خود با شرایط جدید را ندارد. ورزش‌های سرعتی در این فصل توصیه نمی‌شود، چون هوای سردی که تنفس می‌شود به طور مستقیم برونش‌ها و ریه‌ها را حساس می‌کند. در نتیجه امکان بروز بیماری‌های ریوی افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این خطر افتادن و حوادث نیز در چنین ورزش‌هایی بالاست. یخ زدگی زمین و لیز بودن آن به خودی خود خطرساز است.

بدن تان را بیشتر گرم کنید

در هوای سرد جریان خون تا مقداری به سختی انجام می‌شود و رگ‌های خونی منقبض می‌شوند. عضلات و تاندون‌های پا، ران‌ها و بازو‌ها نیز منقبض هستند؛ بنابراین لازم است که مدت زمان گرم کردن بدن را طولانی کنید. اگر بدن تان را به اندازه کافی با حرکات کششی مناسب گرم نکنید، احتمال پیچ خوردگی و بروز آسیب‌های عضلانی به ویژه در صورت زمین خوردن بیشتر می‌شود.

خودتان را بپوشانید

اگر به ورزش‌های زمستانی علاقه دارید و می‌خواهید در هوای آزاد ورزش کنید، لازم است که تمام بدن خود را به خوبی بپوشانید. این کار باعث بهبود گردش خون می‌شود. دستکش، کلاه، شال گردن و کفش مناسب از واجبات ورزش‌های زمستانی است.

لازم است که انت‌ها‌ی بدن یعنی انگشتان دست و پا به خوبی پوشانده شوند، چون بیشترین حساسیت را نسبت به هوای سرد دارند. هر چه انت‌ها‌ی بدن سردتر شود، جریان خون با مشکل بیشتری مواجه می‌شود و کندتر حرکت می‌کند. 

آب بیشتری بنوشید

حتی زمانی که هوا سرد است نیز بیشتر آب بنوشید تا بدنتان دچار کم آبی نشود. درست است که با سرد شدن هوا کمتر احساس تشنگی می‌کنید، اما این مسئله نباید باعث شود مصرف آب را کاهش دهید.

اکثر افراد تصور می‌کنند که با سرد شدن هوا زیاد عرق نمی‌کنند، اما باید بدانید که در هوای سرد نیز به اندازه هوای گرم، بدن آب از دست می‌دهد؛ بنابراین بطری آب همیشه همراهتان باشد و به طور مرتب جرعه جرعه آب بنوشید.

خوب نفس بکشید

تنفس درست این است که هوا را از طریق بینی وارد کرده و از طریق دهان خارج می‌کند. به این ترتیب هوای سرد به طور مستقیم وارد سیستم تنفسی نمی‌شود، چون هوا ابتدا از طریق مجاری تنفسی فوقانی عبور کرده و ملایم شده است. توصیه دیگر این است که خودتان را از جریان مستقیم هوا دور نگه دارید، یعنی خلاف جهت باد حرکت کنید. به این ترتیب نیز خطر جذب مستقیم هوای سرد کمتر می‌شود.

به بدنتان فشار نیاورید

در هوای سرد بدن نیاز به زمان کافی برای هماهنگ کردن خود با شرایط جدید و انرژی بیشتر دارد تا به درستی عمل کند؛ بنابراین نباید به خودتان فشار بیاورید. اگر حالتان خوب نیست، سردرد دارید، نمی‌توانید به درستی نفس بکشید و یا تپش قلب گرفته اید، دست از ورزش کردن بکشید.

زمانی که هوا بیش از اندازه سرد می‌شود، به فعالیت‌های دیگری بپردازید. نیازی نیست حتما در پارک و فضای آزاد بدوید؛ می‌توانید در این شرایط پیاده روی کنید. انجام حرکات ورزشی در منزل نیز مفید هستند.

آیا لازم است چربی بیشتری مصرف کنید؟
اکثر مردم تصور می‌کنند که زمستان فصل خوردن غذا‌های سنگین و چرب است. متخصصان تغذیه به ویژه برای ورزشکاران توصیه می‌کنند که انرژی بیشتری به عضلات برسانند تا به درستی به وظایف خود عمل کنند. در فصل سرما، بدنی که فعال است به انرژی بیشتری نیز نیاز دارد. مصرف کربوهیدرات‌ها برای کسب انرژی مفیدتر هستند و از خستگی عضلانی جلوگیری می‌کنند.

بعد از ورزش احتیاط کنید

اگر احتیاط کنید، بدون سرماخوردن ورزش خواهید کرد. برای این کار علاوه بر رعایت توصیه‌های لازم در حین ورزش، باید بعد از ورزش نیز محتاط باشید. برای دور ماندن از سرماخوردگی بعد از ورزش، لباس‌های یخ زده، مرطوب و خیس عرق را در آورید و یک دوش آب گرم بگیرید.

حرکات کششی انجام دهید. همچنین لباس خشک و مناسب بپوشید و یک نوشیدنی گرم مانند چای گرم، چای با لیمو یا شیرکاکائوی گرم برای خودتان آماده کنید و بدن تان را به آرامش برسانید.
 
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->