هشدار سازمان ملل درباره تاثیر گرمای بی‌سابقه بر زندگی مردم افغانستان مدارک لازم جهت دریافت کارت کار ویژه اتباع خارجی (۶ مردادماه ۱۴۰۴) زهره‌وند: سفر رئیس‌جمهور به افغانستان یک خطای راهبردی است سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای سفر رئیس‌جمهور به افغانستان ابلاغ نشده است سردار نقدی در تایباد: ایران و افغانستان یک ملت هستند افشاگری دیلی تلگراف: شبه نظامیان طالبان پناهندگی گرفته و به انگلیس آمده‌اند طالبان از عبور بیش از ۹۶ هزار پرواز بین‌المللی از آسمان افغانستان در سال جاری خبردادند دست یاری مشهد برای تحول در ساختار مدیریت شهری هرات سفیر ایران در کابل درباره اشتغال اتباع ۲ کشور با طالبان رایزنی کرد شگفتی نماینده هرات در لیگ برتر فوتسال افغانستان | کامبک جواب داد پاکستان به رسمیت شناسی طالبان را در حد گمانه‌زنی دانست حامد کرزی: احترام به حق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها، راه‌حل بحران خاورمیانه است معاون سخنگوی حکومت طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است احتمال وقوع سیل در ۹ ولایت افغانستان (اول مردادماه ۱۴۰۴) توزیع ۱۰۰ تن کالای اساسی در بین اتباع غیرمجاز افغانستانی در مرز دوغارون اینفوگرافی| نگاهی به سفر رسمی والی هرات به خراسان رضوی قدردانی سرپرست کنسولگری افغانستان در زاهدان از تسهیل خروج مهاجران افغانستانی تأکید دوباره کرزی بر اهمیت آموزش زنان و دختران | نبودن دختران در کنکور افغانستان مایه تأسف است اولین سفر فرستاده ویژه بریتانیا برای افغانستان به کابل مدیرکل امور اتباع خراسان رضوی: ۴۰ درصد اتباع غیرمجاز افغانستانی استان به کشورشان بازگشته‌اند ششمین نشست کمیته مشترک اقتصادی خراسان رضوی و هرات | از امضای تفاهم‌نامه جامع تا توافقات اجرایی در حوزه‌های راهبردی
سرخط خبرها

زندگی سخت قرقیزهای افغانستان در کوه‌های پامیر بدخشان + عکس

  • کد خبر: ۵۵۴۵۴
  • ۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۲
  • ۱
زندگی سخت قرقیزهای افغانستان در کوه‌های پامیر بدخشان + عکس
قرقیزها یکی از اقلیت‌های قومی افغانستان هستند که در دامنه کوه‌های پامیر استان بدخشان، آخرین نقطه در شما‌ل ‌شرق این کشور در ارتفاع بیش از ۴ هزار متر از سطح دریا که به بام دنیا مشهور است، زندگی می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ گفته می‌شود که این اقلیت قومی پس از انقلاب اکتبر روسیه به این منطقه مهاجرت کرده‌اند. عده‌ای هم پس از فروپاشی شوروی به پامیر آمده‌اند. این گروه سنی مذهب هستند و به زبان قرقیزی و تا اندازه‌ای، فارسی صحبت می‌کنند.

 

دامداری زندگی مردم این منطقه را می‌چرخاند. زنان هم نیروی اصلی کار هستند.

 

برخلاف اکثریت شهروندان افغانستان، این مردم دغدغه ناامنی را ندارند و با صدای انفجار و خبر انتحار بیگانه‌اند؛ اما با دردهای بسیار دیگری آشنا هستند.

 

این مردم از ابتدایی ترین امکانات شهروندی همانند مدرسه و بیمارستان بی بهره‌اند.

 

افزایش مرگ و میر مادران هنگام زایمان به دلیل نبود امکانات بهداشتی، قرقیزها را نگران انقراض نسل‌شان در افغانستان کرده‌اند.

 

برای قرقیزها، تریاک مثل آب و غذا، بخشی از زندگی زیر خیمه‌ها است؛ نه تنها مردان، زنان و کودکان هم برای تسکین دردهایشان دلبسته دود تریاک هستند.

 

پامیر نشینان پول را نمی‌شناسند و گاه در برابر یک جفت کفش، یک گوسفند می‌دهند.

 

در بام دنیا تلفن و موبایلی وجود ندارد، اما مردم محل برای ارتباط با یکدیگر از مخابره استفاده می‌کنند. سیستمی که تا فاصله کمتر از پانصد متری کار می‌کند و هر کدامش در بدل یک بزغاله خریداری شده است.

 

با وجود تمام این مشکلات، بام دنیا حالا به قفس سنگی می‌ماند که در قعر مشکلات گیر مانده و فریاد مردمانش به گوش کسی نمی‌رسد.

 

برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آنها کلیک کنید

 

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عبدالرحیم صالحی
Germany
۰۱:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۱/۳۰
0
0
سلام و خسته نباشید خدمت شما
من یک بنده خدا هستم که در آلمان
زندگی میکنم چه خدمتی از من بنده خدا می‌آید
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->