از ابتدای جنگ غزه تاکنون ۲۱۹ خبرنگار به شهادت رسیده‌اند  هنوز نامزدی به عنوان رقیب آقای قالیباف به صحنه نیامده است وزیر خارجه حکومت طالبان فردا راهی چین می‌شود رییس فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس: تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند مایک پنس از تصمیمات ترامپ در سفر به کشور‌های غرب آسیا انتقاد کرد بقائی: اینکه آمریکا به هیچ یک از روند‌های دیپلماتیک پایبند نیست از دشواری‌های مذاکره است احمدیان در تماس با مشاور امنیت ملی پاکستان: اجازه نخواهیم داد آرامش مردم منطقه بازیچه دشمنان شود عارف: سهم جهان اسلام از حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است سفر وزیر معادن طالبان به تهران ایران و عمان در مسیر توسعه روابط | پزشکیان هفته آینده به مسقط می‌رود هشدار یمن به شرکت‌های هواپیمایی درباره ناامنی فرودگاه بن‌گوریون: مسیرتان را تغییر دهید خان‌یونس در آتش | ارتش اشغالگر، هم‌زمان با بمباران شدید، عملیات ویژه زمینی انجام داد واکنش ایران به بیانیه اتحادیه عرب در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی | تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی بخش لاینفک سرزمین ایران است امنیت یا معیشت، دوگانه دروغ | سهم صنایع دفاعی و مراکز نظامی از بودجه ۱۴۰۴ چقدر است؟ جو بایدن، رئیس جمهور پیشین آمریکا، به سرطان مبتلا شد کشته شدن سه پلیس دولت موقت سوریه در پی انفجار در شهر المیادین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) حماس تکذیب کرد | آتش‌بس ۲ ماهه با صهیونیست‌ها صحت ندارد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران باید پمپ‌بنزین کشتی‌های خلیج فارس شود سخنگوی دولت مشهد را به مقصد تهران ترک کرد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دیدار پزشکیان با دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ارمنستان چه گذشت؟ اعتراف رسانه‌های عبری: بعد از یک‌سال‌ونیم جنگ به هیچ هدفی نرسیدیم کشته شدن بیش از ۳۰۰ نیروی سازمان ملل در غزه پزشکیان بر تقویت بیش از پیش همکاری‌های ایران و تاجیکستان تاکید کرد التماس زلنسکی به آمریکا در پی پیشروی‌های روسیه تهدید هدفمند گروسی: شکست دیپلماسی با ایران عواقبی جدی در پی دارد عراقچی: غنی‌سازی در ایران‌، چیزی نیست که متوقف بشود پزشکیان با خانواده‌های شهدای خدمت دیدار کرد وقوع انفجار در شهر المیادین سوریه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تهران و سئول در مسیر مذاکرات فشرده

  • کد خبر: ۵۵۴۷۹
  • ۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸
تهران و سئول در مسیر مذاکرات فشرده
در‌عین‌حال با‌توجه‌به نوع برخورد پیشین طرف کره جنوبی در آزادسازی منابع مالی ایران در این کشور و بر‌اساس فضای رسانه و قرائن موجود، پیش‌بینی می‌شود که ممکن است طرف کره‌ای بخواهد مذاکرات را به‌سمت مسائل حاشیه‌ای مانند تغییرات در آمریکا یا کشتی توقیف‌شده کره‌ای هدایت کند که قطعا در این‌صورت دستاوردی برای کره نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز؛ هفته گذشته نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای از توقیف یک فروند شناور کره‌جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» خبر داد که حامل ۷۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی بود. در این بیانیه، علت توقیف این شناور، نقض پی‌درپی پروتکل‌های زیست محیطی در خلیج فارس عنوان شده است.
 
همچنین سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، هفته گذشته در پاسخ به خبرنگاران درباره خبر توقیف کشتی کره‌ای گفت: «بر‌اساس اخبار اولیه دریافتی از مقامات محلی، موضوع کاملا فنی است و کشتی به‌دلیل آلوده‌کردن دریا و با حکم قضایی، برای رسیدگی به تخلف به ساحل هدایت شده است. ایران مانند سایر کشور‌ها به تخلفات مشابه و به‌ویژه آلوده‌کردن محیط زیست دریایی حساسیت دارد؛ لذا در چارچوب قوانین با آن برخورد می‌کند. این اتفاق مورد استثنایی نبوده و در موارد مشابه قبلی در ایران و آب‌های سایر کشور‌ها رخ داده است؛ اطلاعات تکمیلی متعاقبا اعلام خواهد شد.»


کلاف سردرگم منابع مالی بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی

به‌دنبال توقیف این کشتی کره‌ای، کره جنوبی مجموعه اقدامات متناقضی انجام داد. درست ۲۴‌ساعت پس از توقیف نفت‌کش کره‌ای در آب‌های خلیج فارس، نیرو‌های ویژه مبارزه با دزدان دریایی کره جنوبی به نزدیک تنگه هرمز رسیدند. اما پس از این اقدام، سفارت کره جنوبی در تهران، سلامت هر ۲۰‌خدمه این کشتی را تأیید کرده و در ادامه، هیئت قائم‌مقام وزارت خارجه کره جنوبی به تهران سفر کرد. چوی یانگ سام، سخنگوی وزارت امورخارجه کره جنوبی، در‌باره این سفر گفت: «من بر این باورم که تهران و سئول درباره موضوعات مشترک زیادی در جریان این سفر رایزنی می‌کنند.
 
به‌طور‌قطع درباره توقیف کشتی‌مان نیز رایزنی‌هایی صورت می‌گیرد.» اگرچه برخی معتقدند سفر این این هیئت در‌راستای آزادسازی کشتی توقیف‌شده است، بر‌اساس بازخوانی اخبار منتشرشده در چند روز گذشته از‌سوی وزارت امور خارجه کشورمان، طرف ایرانی برای مذاکرات فشرده و عملیاتی به‌منظور حل مشکل منابع مالی ایران در کره با هیئت قائم‌مقام وزیر خارجه این کشور، از آمادگی کامل برخوردار است.
 
در‌عین‌حال با‌توجه‌به نوع برخورد پیشین طرف کره جنوبی در آزادسازی منابع مالی ایران در این کشور و بر‌اساس فضای رسانه و قرائن موجود، پیش‌بینی می‌شود که ممکن است طرف کره‌ای بخواهد مذاکرات را به‌سمت مسائل حاشیه‌ای مانند تغییرات در آمریکا یا کشتی توقیف‌شده کره‌ای هدایت کند که قطعا در این‌صورت دستاوردی برای کره نخواهد داشت.


امیدواری به حل اختلافات ایران و کره

در‌راستای اتفاقات اخیر، چوی جونگ کان، معاون اول وزیر امورخارجه کره جنوبی، صبح روز گذشته، طبق یک برنامه‌ریزی قبلی، سئول را به مقصد تهران ترک کرد تا با مقامات ایرانی درباره دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در کره دیدار کند. او قرار است از‌طریق قطر وارد ایران شود و انتظار می‌رود با همتای خود و سایر مقامات عالی‌رتبه وزارت امور خارجه ایران دیدار کند و به هیئت کره‌جنوبی که پیش‌تر به تهران آمده است، بپیوندد.
 
وی پیش از آغاز سفر سه‌روزه خود در جمع خبرنگاران در فرودگاه گفت: «از اینکه می‌دانیم همه خدمه کشتی ایمن و سلامت هستند، خیالمان راحت است، اما اوضاع مربوط‌به این کشتی جدی است. امیدواریم گفتگو‌های عمیق با مقامات ایران انجام دهیم، چه موضوع کنسولی باشد و چه سایر مسائل مهم بین کره جنوبی و ایران. این فرصت خوبی است تا بار دیگر آنچه را دولت ایران می‌خواهد، بشنویم و تشخیص دهیم که ما درباره پول بلوکه‌شده ایران چه کاری می‌توانیم انجام دهیم و چه کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->