کدام اصناف مشهد از تعطیلی چهار ساعته مستثنی هستند؟ خراسان رضوی بیشترین تعداد آثار تاریخی منقول کشور را داراست اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ آموزشگاه‌های رانندگی در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پرداخت ۵۲۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی به عشایر خراسان رضوی قطعی شد تعطیلی ادارات مشهد؛ معطل تصمیم‌گیری مسئولان | مشهد رکورد مصرف برق را شکست درخواست شرکت توزیع برق مشهد از اصناف برای همکاری در زمینه تعطیلی چهار ساعته حدود ۳۵۵ تُن پیله‌ تر در خراسان‌رضوی تولید شد افت ۲۶۰۰ واحدی شاخص کل بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی چهارساعته واحد‌های صنفی مشهد از امروز آغاز شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) پیش بینی صعود‌های پرقدرت در بازار کریپتو (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت ری‌را، محصول جدید ایران خودرو مشخص شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) چرا ثبت سفارش تلفن همراه متوقف شد؟ (۳ مرداد ۱۴۰۳) قیمت امروز دلار، طلا، سکه، بیت کوین (۳ مرداد ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۵۸ هزار تومان پیش‌فروش ۳ محصول سایپا از امروز چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ | مهلت ثبت‌نام تا پایان تکمیل ظرفیت خودرو‌ها + جدول آغاز پیش‌فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین از ۳ روز آینده | ستاد اربعین قیمت‌ها را اعلام می‌کند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | هیوندای اکسنت ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳ مرداد ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افزایش یافت داستان دنباله‌دار خروج منابع بانکی از خراسان رضوی| روند پرداخت تسهیلات بانکی در استان سختگیرانه است ادارات تهران فردا پنجشنبه از ساعت ۱۱ تعطیل شد (۴ مرداد ۱۴۰۳) | تعطیلی ادارات و بانک‌های یک استان دیگر قیمت امروز انواع میوه و صیفی جات اعلام شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | زردآلو را امروز کیلویی ۱۵ هزار تومان بخرید خریداران طلا گوش به زنگ باشند | زلزله در بازار طلا (۳ مرداد ۱۴۰۳) اساسنامه منطقه آزاد سرخس تصویب شد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه مبلمان، لوستر و دکوراسیون در مشهد | کاهش قدرت خرید مردم به‌علت نبود ثبات قیمت؛ از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان ادامه حراج سکه از هفته آینده (۲ مرداد ۱۴۰۳) آغاز فروش برخی محصولات سایپا از فردا چهارشنبه+ جدول (۳ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

طلا و دلار بالا یا پایین؟

  • کد خبر: ۵۶۶۷۹
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
طلا و دلار بالا یا پایین؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
نوسان قیمت در بازار ارز و طلای ایران در هفته اخیر این پرسش را به‌همراه دارد که آیا روند نزولی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت یا اینکه دوباره شاهد رشد ارزش دارایی‌های با سرعت زیاد نقدشوندگی مانند دلار و سکه و طلا خواهیم بود. برای دراختیارداشتن تصویری روشن‌تر از آینده بازار ارز و طلا، ضرورت دارد روند متغیر‌های کلان اثرگذار بر بازار را در نظر بگیریم و در ارزیابی چشم‌انداز آینده، وزن عوامل و متغیر‌های اثرگذار را دقیق‌تر بسنجیم تا دچار خطا در تصمیم‌گیری نشویم.
 
ثبات ارزی نسبی ایجادشده در هفته‌های اخیر و نوسان قیمت دلار در محدوده ۲۲ هزار تا ۲۵ هزار تومان نشان می‌دهد که اگر دولت و بانک‌مرکزی بتوانند ثبات ایجادشده را با دقت در سیاست‌گذاری‌ها و ریل‌گذاری‌های پولی و مالی حفظ کنند، احتمال تکرارنشدن نوسان تند قیمت‌ها در آینده نزدیک جدی‌تر خواهد بود. به‌بیان شفاف‌تر، اگر دولت نخواهد کسری بودجه‌اش را از کانال بانک‌مرکزی تأمین کند و بانک‌مرکزی هم سیاست‌های پولی را به‌گونه‌ای پیش ببرد که رشد حجم پول به‌عنوان عامل تحریک‌کننده بازارا‌های دارایی‌محور، متوقف یا حتی منفی شود، بسیار مهم خواهد بود و بنابراین برای نفع مردم هم که شده است، باید ثبات ارزی جدی‌تر گرفته شود.
 
به‌هر اندازه که دولت و بانک‌مرکزی متعهد به سیاست مهار تورم باقی بمانند، آثار کاهش انتظارات تورمی و حتی متغیر زودگذر تحولات در دنیای سیاست‌خارجی بر بازار‌های داخلی بهتر خود را نشان می‌دهد. هم‌زمان با کاهش حجم پول و رشد سپرده‌ها نزد بانک‌ها، کاهش انتظارات تورمی و همچنین شفاف‌ترشدن تصویر آینده از چشم‌انداز تحولات سیاست‌خارجی، این امکان به‌وجود خواهد آمد که مجلس و دولت سیاست اصلاحات جدی پولی، مالی و بانکی را بر اساس اصول علمی در پیش بگیرند که میوه آن حفظ پایدار آرامش در بازار‌ها خواهد بود.
 
پاسخ به این پرسش که مردم چه تصمیمی باید برای پس‌انداز‌های خود بگیرند نیز در بستر متغیر‌های کلان پولی و البته انتظارات تورمی تحلیل‌شدنی است. اگر مردم احساس کنند که ارزش پس‌اندازشان باز هم کمتر و کمتر می‌شود و چشم‌انداز روابط‌خارجی کشور با جهان خاکستری‌تر خواهد بود، طبیعی است که روی بازار‌های دارایی‌محور مانند سکه، طلا، مسکن، خودرو و حتی ارز سرمایه‌گذاری کنند. به‌نظر می‌رسد که دست‌کم در ماه‌های پیش‌رو، جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار سکه و ارز نسبت‌به ماه‌های نخست سال کمتر خواهد بود و در بلندمدت هم اگر اعتماد به تورم‌زدایی از اقتصاد و تنش‌زدایی در روابط‌خارجی ادامه یابد، نمی‌توان روی بازار‌های دارای سرعت نقدشوندگی زیاد مانند ارز و طلا ریسک زیادی انجام داد.
 
نتیجه اینکه شرط ثبات در بازار‌ها و حفظ امید‌ها به فروکش‌کردن انتظارات تورمی به سیاست‌گذاری در اقتصاد و سیاست‌خارجی بستگی دارد و هر اندازه هم گفته شود که سهم تحولات سیاست‌خارجی بر اقتصاد و بازار‌های داخلی زیاد نیست، نبض قیمت‌ها در بازار ارز و طلا واقعیت را عریان‌تر نشان خواهد داد. نفع همگانی در این است که برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت سیاسی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، بانک‌مرکزی به‌عنوان متولی سیاست‌گذاری پولی و ارزی و وزارت‌خارجه به‌عنوان متولی سیاست‌خارجی را قربانی سیاست داخلی و رقابت‌های جناحی نکنیم و اجازه دهیم مردم از آرامش و ثبات بازار‌ها بهره بیشتری ببرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->