ایران خودرو تعدادی از خودرو‌های خود را به روش مزایده به فروش می‌رساند + جزئیات متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد میوه را امروز گرانتر از این قیمت‌ها نخرید (۱۴ تیر ۱۴۰۳) ماجرای حذف متقاضیان مسکن ملی چه بود؟ هفته آینده، آخرین مهلت انتخاب خودرو‌های وارداتی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) جریمه شرکت مشهدی به‌علت اجرا‌نکردن تعهدات ارزی اظهارنظر‌های بورسی جلیلی و پزشکیان در آخرین مناظره چه بود؟ دولت سیزدهم ساخت بیش‌از ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در خراسان‌رضوی را عملیاتی کرد قیمت گوشت مرغ در بازار مشهد کاهشی است (۱۳ تیر ۱۴۰۳) بورس، سبزپوش به استقبال انتخابات رفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد ارزان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۷۰۰ هزار تومانی سکه امامی با مبلغ ۷ تا ۱۰ میلیون تومان، از کدام موبایل‌ها می‌توان خرید؟ (۱۳ تیر ۱۴۰۳) وام ۸۰۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | اقساط وام جدید ۸۰۰ میلیونی مسکن چقدر است؟ آیین‌نامه جدید آرامستان‌های کشور ابلاغ شد | تغییر در نحوه حمل متوفی و صدور گواهی فوت قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | حباب ربع سکه ۹۱ درصد شد! بازرسان جهاد کشاورزی مشهد ۵۵۳ پرونده تخلف تشکیل دادند قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | کدام خودرو‌ها ارزان شدند؟ + جدول جدول افزایش سقف اجاره‌بها در ۳۱ استان کشور ابلاغ شد + جدول قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | پژو پارس ۷۵۰ میلیون تومان شد آغاز ثبت‌نام آزمون استخدامی ۱۴۰۳ دستگاه‌های اجرایی از فردا (۱۴ تیر ۱۴۰۳) پرداخت سود سهام عدالت متوفیان چه زمانی انجام می‌شود؟ چرا سکه گران شد؟ زمان سومین عرضه اولیه امسال مشخص شد اطلاعیه جدید در خصوص نحوه ثبت سفارش خودرو جانبازان ۵۰درصد و بالاتر مشمول (۱۳ تیر ۱۴۰۳) آغاز فروش فوق‌العاده یکی از محصولات سایپا اعلام شد+ جزئیات (۱۳ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | انگور عسکری کیلویی ۶۰ هزار تومان
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

طلا و دلار بالا یا پایین؟

  • کد خبر: ۵۶۶۷۹
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
طلا و دلار بالا یا پایین؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
نوسان قیمت در بازار ارز و طلای ایران در هفته اخیر این پرسش را به‌همراه دارد که آیا روند نزولی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت یا اینکه دوباره شاهد رشد ارزش دارایی‌های با سرعت زیاد نقدشوندگی مانند دلار و سکه و طلا خواهیم بود. برای دراختیارداشتن تصویری روشن‌تر از آینده بازار ارز و طلا، ضرورت دارد روند متغیر‌های کلان اثرگذار بر بازار را در نظر بگیریم و در ارزیابی چشم‌انداز آینده، وزن عوامل و متغیر‌های اثرگذار را دقیق‌تر بسنجیم تا دچار خطا در تصمیم‌گیری نشویم.
 
ثبات ارزی نسبی ایجادشده در هفته‌های اخیر و نوسان قیمت دلار در محدوده ۲۲ هزار تا ۲۵ هزار تومان نشان می‌دهد که اگر دولت و بانک‌مرکزی بتوانند ثبات ایجادشده را با دقت در سیاست‌گذاری‌ها و ریل‌گذاری‌های پولی و مالی حفظ کنند، احتمال تکرارنشدن نوسان تند قیمت‌ها در آینده نزدیک جدی‌تر خواهد بود. به‌بیان شفاف‌تر، اگر دولت نخواهد کسری بودجه‌اش را از کانال بانک‌مرکزی تأمین کند و بانک‌مرکزی هم سیاست‌های پولی را به‌گونه‌ای پیش ببرد که رشد حجم پول به‌عنوان عامل تحریک‌کننده بازارا‌های دارایی‌محور، متوقف یا حتی منفی شود، بسیار مهم خواهد بود و بنابراین برای نفع مردم هم که شده است، باید ثبات ارزی جدی‌تر گرفته شود.
 
به‌هر اندازه که دولت و بانک‌مرکزی متعهد به سیاست مهار تورم باقی بمانند، آثار کاهش انتظارات تورمی و حتی متغیر زودگذر تحولات در دنیای سیاست‌خارجی بر بازار‌های داخلی بهتر خود را نشان می‌دهد. هم‌زمان با کاهش حجم پول و رشد سپرده‌ها نزد بانک‌ها، کاهش انتظارات تورمی و همچنین شفاف‌ترشدن تصویر آینده از چشم‌انداز تحولات سیاست‌خارجی، این امکان به‌وجود خواهد آمد که مجلس و دولت سیاست اصلاحات جدی پولی، مالی و بانکی را بر اساس اصول علمی در پیش بگیرند که میوه آن حفظ پایدار آرامش در بازار‌ها خواهد بود.
 
پاسخ به این پرسش که مردم چه تصمیمی باید برای پس‌انداز‌های خود بگیرند نیز در بستر متغیر‌های کلان پولی و البته انتظارات تورمی تحلیل‌شدنی است. اگر مردم احساس کنند که ارزش پس‌اندازشان باز هم کمتر و کمتر می‌شود و چشم‌انداز روابط‌خارجی کشور با جهان خاکستری‌تر خواهد بود، طبیعی است که روی بازار‌های دارایی‌محور مانند سکه، طلا، مسکن، خودرو و حتی ارز سرمایه‌گذاری کنند. به‌نظر می‌رسد که دست‌کم در ماه‌های پیش‌رو، جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار سکه و ارز نسبت‌به ماه‌های نخست سال کمتر خواهد بود و در بلندمدت هم اگر اعتماد به تورم‌زدایی از اقتصاد و تنش‌زدایی در روابط‌خارجی ادامه یابد، نمی‌توان روی بازار‌های دارای سرعت نقدشوندگی زیاد مانند ارز و طلا ریسک زیادی انجام داد.
 
نتیجه اینکه شرط ثبات در بازار‌ها و حفظ امید‌ها به فروکش‌کردن انتظارات تورمی به سیاست‌گذاری در اقتصاد و سیاست‌خارجی بستگی دارد و هر اندازه هم گفته شود که سهم تحولات سیاست‌خارجی بر اقتصاد و بازار‌های داخلی زیاد نیست، نبض قیمت‌ها در بازار ارز و طلا واقعیت را عریان‌تر نشان خواهد داد. نفع همگانی در این است که برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت سیاسی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، بانک‌مرکزی به‌عنوان متولی سیاست‌گذاری پولی و ارزی و وزارت‌خارجه به‌عنوان متولی سیاست‌خارجی را قربانی سیاست داخلی و رقابت‌های جناحی نکنیم و اجازه دهیم مردم از آرامش و ثبات بازار‌ها بهره بیشتری ببرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->