گوشت ارزان پاکستانی جایگزین گوشت برزیلی می‌شود پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی تحلیلگر گروه بانکداری سوئیسی درباره سقوط ارزش دلار بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟
سرخط خبرها

طلا و دلار بالا یا پایین؟

  • کد خبر: ۵۶۶۷۹
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴
طلا و دلار بالا یا پایین؟
رضا کربلایی - کارشناس مسائل اقتصادی
نوسان قیمت در بازار ارز و طلای ایران در هفته اخیر این پرسش را به‌همراه دارد که آیا روند نزولی قیمت‌ها ادامه خواهد داشت یا اینکه دوباره شاهد رشد ارزش دارایی‌های با سرعت زیاد نقدشوندگی مانند دلار و سکه و طلا خواهیم بود. برای دراختیارداشتن تصویری روشن‌تر از آینده بازار ارز و طلا، ضرورت دارد روند متغیر‌های کلان اثرگذار بر بازار را در نظر بگیریم و در ارزیابی چشم‌انداز آینده، وزن عوامل و متغیر‌های اثرگذار را دقیق‌تر بسنجیم تا دچار خطا در تصمیم‌گیری نشویم.
 
ثبات ارزی نسبی ایجادشده در هفته‌های اخیر و نوسان قیمت دلار در محدوده ۲۲ هزار تا ۲۵ هزار تومان نشان می‌دهد که اگر دولت و بانک‌مرکزی بتوانند ثبات ایجادشده را با دقت در سیاست‌گذاری‌ها و ریل‌گذاری‌های پولی و مالی حفظ کنند، احتمال تکرارنشدن نوسان تند قیمت‌ها در آینده نزدیک جدی‌تر خواهد بود. به‌بیان شفاف‌تر، اگر دولت نخواهد کسری بودجه‌اش را از کانال بانک‌مرکزی تأمین کند و بانک‌مرکزی هم سیاست‌های پولی را به‌گونه‌ای پیش ببرد که رشد حجم پول به‌عنوان عامل تحریک‌کننده بازارا‌های دارایی‌محور، متوقف یا حتی منفی شود، بسیار مهم خواهد بود و بنابراین برای نفع مردم هم که شده است، باید ثبات ارزی جدی‌تر گرفته شود.
 
به‌هر اندازه که دولت و بانک‌مرکزی متعهد به سیاست مهار تورم باقی بمانند، آثار کاهش انتظارات تورمی و حتی متغیر زودگذر تحولات در دنیای سیاست‌خارجی بر بازار‌های داخلی بهتر خود را نشان می‌دهد. هم‌زمان با کاهش حجم پول و رشد سپرده‌ها نزد بانک‌ها، کاهش انتظارات تورمی و همچنین شفاف‌ترشدن تصویر آینده از چشم‌انداز تحولات سیاست‌خارجی، این امکان به‌وجود خواهد آمد که مجلس و دولت سیاست اصلاحات جدی پولی، مالی و بانکی را بر اساس اصول علمی در پیش بگیرند که میوه آن حفظ پایدار آرامش در بازار‌ها خواهد بود.
 
پاسخ به این پرسش که مردم چه تصمیمی باید برای پس‌انداز‌های خود بگیرند نیز در بستر متغیر‌های کلان پولی و البته انتظارات تورمی تحلیل‌شدنی است. اگر مردم احساس کنند که ارزش پس‌اندازشان باز هم کمتر و کمتر می‌شود و چشم‌انداز روابط‌خارجی کشور با جهان خاکستری‌تر خواهد بود، طبیعی است که روی بازار‌های دارایی‌محور مانند سکه، طلا، مسکن، خودرو و حتی ارز سرمایه‌گذاری کنند. به‌نظر می‌رسد که دست‌کم در ماه‌های پیش‌رو، جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار سکه و ارز نسبت‌به ماه‌های نخست سال کمتر خواهد بود و در بلندمدت هم اگر اعتماد به تورم‌زدایی از اقتصاد و تنش‌زدایی در روابط‌خارجی ادامه یابد، نمی‌توان روی بازار‌های دارای سرعت نقدشوندگی زیاد مانند ارز و طلا ریسک زیادی انجام داد.
 
نتیجه اینکه شرط ثبات در بازار‌ها و حفظ امید‌ها به فروکش‌کردن انتظارات تورمی به سیاست‌گذاری در اقتصاد و سیاست‌خارجی بستگی دارد و هر اندازه هم گفته شود که سهم تحولات سیاست‌خارجی بر اقتصاد و بازار‌های داخلی زیاد نیست، نبض قیمت‌ها در بازار ارز و طلا واقعیت را عریان‌تر نشان خواهد داد. نفع همگانی در این است که برای رسیدن به اهداف کوتاه‌مدت سیاسی مانند انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، بانک‌مرکزی به‌عنوان متولی سیاست‌گذاری پولی و ارزی و وزارت‌خارجه به‌عنوان متولی سیاست‌خارجی را قربانی سیاست داخلی و رقابت‌های جناحی نکنیم و اجازه دهیم مردم از آرامش و ثبات بازار‌ها بهره بیشتری ببرند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->