همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟ ائتلاف بی‌سابقه ۱۲ کشور برای تحریم رژیم کودک‌کش اسرائیل معاون رئیس جمهور: ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها ضروری است دستور دادستان در مورد نظارت بر بازار کالا‌های اساسی | افزایش قیمت برنج قابل قبول نیست رژیم صهیونیستی، متهم اصلی حملات پهپادی در عراق دولت جولانی اعلام آتش‌بس کرد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) صدور کیفرخواست برای مصطفی کواکبیان بابت اظهارات غیرمستند درباره کاترین شکدم عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تزریق منابع مالی علاج بازار بورس نیست عضو کمیسیون اجتماعی مجلس: در اخراج اتباع افغانستانی، نمی‌توانیم هم‌زبانی و مناسبات فرهنگی‌مان را فراموش کنیم نماینده مجلس: فعال‌سازی مکانیسم ماشه وضعیت را برای اروپایی‌ها بدتر می‌کند استاندار خراسان رضوی: اصلاح آیین‌نامه‌های اجرایی با مشارکت بخش خصوصی در دستور کار استان است واکنش محسن رضایی به تحولات سوریه | اعراب، بیدار شوید! ضرورت تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت | برخی نمایندگان مجلس پیشنهاد بررسی لایحه در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی را مطرح کرده‌اند شورای نگهبان میان‌دار اسلامیت و قانون‌گرایی وسایل نقلیه فرسوده یکی از دلایل اصلی ناترازی بنزین در کشور است پارلمان روسیه: فعالیت واتساپ در فضای دیجیتال روسیه نقض امنیت ملی است
سرخط خبرها

نگاهی به دشواری‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای اجماع بر گزینه نهایی

  • کد خبر: ۵۷۲۹۱
  • ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷
نگاهی به دشواری‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای اجماع بر گزینه نهایی
با نزدیک‌تر شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم، نام نامزد‌های بیشتری از میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به گوش می‌رسد و حمایت یک یا چند گروه و حزب سیاسی از هر یک از این نام‌ها به‌معنی دشواری ائتلاف همه‌گیر در دو جبهه اصولگرا و اصلاح‌طلب بر یک گزینه واحد است.
به گزارش شهرآرانیوز؛ با نزدیک‌تر شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری دوره سیزدهم، نام نامزد‌های بیشتری از میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان به گوش می‌رسد و حمایت یک یا چند گروه و حزب سیاسی از هر یک از این نام‌ها به‌معنی دشواری ائتلاف همه‌گیر در دو جبهه اصولگرا و اصلاح‌طلب بر یک گزینه واحد است. اگرچه برخی از فعالان سیاسی نظیر محمد هاشمی‌رفسنجانی، عضو سابق مجمع تشخیص مصلحت نظام، معتقدند که «تعدد نامزد‌ها باید وجود داشته باشد تا شورای نگهبان بررسی صلاحیت‌ها را انجام دهد، اما بعد از مشخص شدن نتایج صلاحیت‌ها باید از میان نامزد‌های تأییدصلاحیت شده موجود، بر یک نفر اجماع شود»، ائتلاف بر یک گزینه واحد حداقل در شرایط کنونی چندان آسان به نظر نمی‌رسد. با‌این‌حال گویا اصولگرایان به‌واسطه پیش‌فرض پیروزی در انتخابات آینده، در مقایسه با اصلاح‌طلبان، راه دشوارتری برای اجماع بر یک گزینه واحد دارند.


ضرورت اجماع اصلاح‌طلبانه

علی صوفی، دبیرکل حزب پیشرو اصلاحات، در گفتگو با «خبرآنلاین» درباره روند اجماع سازی در‌میان اصلاح‌طلبان گفت: «واقعیت این است که اصلاح‌طلبان نمی‌توانند بدون یک نهاد اجماع‌ساز به انتخابات ورود کنند؛ چون اگر اجماعی صورت نگیرد، تکثر کاندیدا‌های انتخابات۸۴ و ۸۸، شورای شهر دوم، ایجاد می‌شود که نتیجه آن، تفرق آرا خواهد بود که به‌معنای شکست اصلاح طلبان است. برعکس آن نیز اجماعی بود که در سال‌های‌۹۲ تا ۹۶ صورت گرفت که نتیجه آن، موفقیت و پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات بود؛ بنابراین اصلاح‌طلبان به تجربه دریافته بودند که بدون اجماع روی کاندیدا‌ها و لیست‌های واحد نمی‌توانند توفیقی به دست بیاورند؛ از‌این‌رو نهاد اجماع‌ساز لازم و ضروری تشخیص داده شد.»


شکاف میان اصولگرایان

محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصولگرا، در گفتگو با «نامه‌نیوز» درباره جدی‌شدن نامزدی سیدابراهیم رئیسی برای انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: «خبر و اطلاعی از آمدن آقای رئیسی ندارم، اما وقتی می‌بینم دو جریان به‌شدت درحال حمله به او هستند، احساس می‌کنم نگرانی‌ها از نامزدی آقای رئیسی بیشتر شده است. نیرو‌های جریان آقای قالیباف به‌شدت از این اتفاق عصبانی هستند و در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به‌شدت درحال حمله به آقای رئیسی هستند. مجموعه دوم، جبهه پایداری هم نگران ورود آقای رئیسی است و هم نگران ورود آقای ظریف.»


توافق بین اصلاح‌طلبان، آسان‌تر از اصولگرایان است

سیدمحمد حسینی، وزیر ارشاد دولت احمدی‌نژاد و عضو جمنا، نیز در گفتگو با «خبرآنلاین» درباره وضعیت ائتلاف درمیان اصولگرایان برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده گفت: «طبیعی است به غیر از آقای رئیسی، برخی سراغ نامزد‌های مختلف مثل آقایان قالیباف، جلیلی، نیکزاد، رستم قاسمی، ضرغامی، محسن رضایی، دهقان، سعید محمد، قاضی‌زاده، عباسی و... بروند.

میدان برای دیگر عزیزان باز است که وارد رقابت نفس گیر انتخاباتی شوند و درنهایت اگر با بررسی دقیق میدانی و نه صرفا ادعای اطرافیان متوجه شدند موقعیت لازم برای رأی‌آوری را ندارند، کنار بروند تا دچار تشتت آرا و واگذاری نتیجه به رقیب نشویم. تجربه نشان داده که به‌توافق‌رسیدن اصلاح‌طلبان برای انتخاب کاندیدای واحد، آسان‌تر از اصولگرایان است؛ ازاین‌رو باید رقابت را جدی بگیریم.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->