سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی
سرخط خبرها

نادیده گرفتن مرز سهام‌داری و سپرده‌گذاری توسط سهام‌داران شرکت پدیده شاندیز

  • کد خبر: ۵۷۷۳۸
  • ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۲
نادیده گرفتن مرز سهام‌داری و سپرده‌گذاری توسط سهام‌داران شرکت پدیده شاندیز
سهام‌داران شرکت پدیده شاندیز برای نخستین‌بار پس از ورود این شرکت به بورس تجمع کردند
مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ وضعیت شرکت توسعه گردشگری پدیده شاندیز بعد از کش‌وقوس‌های فراوان، با حکم مرجع قضایی در سال ۹۸ به سرانجامی مشخص رسید؛ سرانجامی که خواسته اغلب سهام‌داران این شرکت بود و زمینه ورود سهام پدیده را به بازار سرمایه فراهم کرد.

اردیبهشت سال جاری چراغ سهام این شرکت با نماد «گشان» در بازار سرمایه روشن شد و سهام‌داران پدیده یا همان گشان بعد از حدود ۵ سال، امکان معامله دارایی‌های خود را به‌صورت برخط پیدا کردند. تقریبا همه امور خوب پیش می‌رفت و همه خوشحال بودند. «گشان» در کمتر از ۵ ماه، صعود ۱۰۰ درصدی قیمت را تجربه کرد. کار به جایی رسید که سهام‌داران این شرکت به هیچ‌وجه فروشنده نبودند و معاملات سهام پدیده، تنها در صف خرید دنبال می‌شد. اما از انتهای مرداد ورق برگشت. روند حاکم بر بازار سرمایه به نزول شاخص‌های بورسی منجر شد و هم‌زمان سهام گشان در بازار سرمایه، روزبه‌روز کاهش قیمت یافت و از ۱۰ هزار تومان در تابستان به ۴ هزارو ۴۲۱ تومان در روز گذشته رسید. این موضوع به حدی کام سهام‌داران این شرکت را تلخ کرد که باعث شد دیروز برخی از آن‌ها مقابل دفتر شرکت تجمع کنند.


شفاف‌سازی درباره ارزندگی «گشان»

در این میان مدیرعامل گروه شرکت‌های پدیده‌شاندیز گفت: شرکت توسعه بین‌المللی پدیده‌شاندیز مالک حدود ۵۲درصد از سهام شرکت ابنیه پدیده‌شاندیز است و هم‌اکنون ارزش بازار شرکت ابنیه طبق آخرین قیمت ثبت‌شده در سامانه سناپ، درحدود ۲۸هزار میلیارد تومان است که فعالان اقتصادی معتقدند این ارزش‌گذاری بدون درنظر گرفتن تورم این چند سال و همچنین ظرفیت تجدید ارزیابی دارایی‌ها، افزایش سرمایه سنگین و ورود به بورس بوده است. نیما ملائی افزود: در بدبینانه‌ترین حالت اگر همین ارزش بازار را درنظر بگیریم، ارزش دارایی‌های گشان فقط از محل سهام شرکت ابنیه درحدود ۱۴هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان می‌شود.

با وجود مطرح شدن این نکات، روز گذشته شاهد تجمع برخی سهام‌داران «گشان» مقابل دفتر شرکت پدیده‌شاندیز در مشهد بودیم. واقعیت این است که حدود ۸۰ درصد سهام شرکت پدیده‌شاندیز با نماد «گشان» در بازار سرمایه، متعلق به سهام‌داران خرد است؛ سهام‌دارانی که در ابتدای دهه ۹۰ تحت‌تأثیر تبلیغات و بدون درنظر گرفتن واقعیت‌های اقتصادی، سهام شرکت پدیده را خریداری کردند و به مدت ۵ سال دارایی‌شان در این شرکت، بلوکه شد و تاحدی معامله‌ناپذیر بود.
 
به نظر می‌رسد این سهام‌داران بعد از ورود نماد شرکتشان به بازار سرمایه، انتظار داشتند هر روز بر ارزش دارایی‌شان افزوده شود. این درحالی است که تمامی بازار‌ها ازجمله بازار سرمایه، دوره‌های رونق و رکود دارند. بازدهی در بازار سرمایه نیز امری روزانه نیست و در درازمدت اتفاق می‌افتد؛ امری که بارهاوبار‌ها دلسوزان درباره‌اش تذکر داده‌اند و شهرآرانیوز نیز بار‌ها در سال جاری به آن پرداخت.
 
با وجود طرح مکرر این نکات از طریق رسانه‌ها و کارشناسان، به نظر می‌رسد آنچه این روز‌ها به «گشان» آسیب می‌رساند، احساسات برخی سهام‌داران آن است؛ کسانی که تفاوتی میان سهام‌داری و سپرده‌گذاری قائل نیستند و اقتضائات سرمایه‌گذاری در بورس را نپذیرفته‌اند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->