آدم ربایی میلیاردی در تهران و رها کردن گروگان در مازندران دستگیری سرکرده باند بزرگ قاچاق مواد مخدر در شرق کشور و عامل شهادت دو پلیس ۲ کشته و مصدوم در تصادف خودرو سواری با موتورسیکلت در شهرستان فیروزه (۶ مرداد ۱۴۰۳) برخورد بنز ‌ده‌تن و یک دستگاه سواری ۲۰۶ حادثه آفرید (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعرض راننده شیطان‌صفت به دختر جوان فرار دختر نوجوان با مرد سابقه‌دار الزام به استفاده از سامانه تعیین اجاره بها در مشهد | ۱۷ مشاور املاک متخلف پلمب شدند (۶ مرداد ۱۴۰۳) «هگمتانه» ثبت جهانی شد (۶ مرداد ۱۴۰۳) فردا یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) هیچ ازدواج و طلاقی در کشور ثبت نمی‌شود قیمت بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۳ مشخص شد کاسبی با تب دنگی! وام ۳۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری چه زمانی واریز می‌شود؟ چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ اقدامات اورژانسی در زمان گرمازدگی کدام است؟ هواشناسی هشدار داد؛ تشدید رگبار و رعدوبرق در ۱۳ استان و احتمال وقوع سیلاب در هفته جاری (۶ مرداد ۱۴۰۳) تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان‌رضوی در روز یکشنبه (۷ مرداد ۱۴۰۳) حکم اعدام پرستار قلابی به زودی اجرا می‌شود ثبت اعتراض به نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تمدید شد + جزئیات نتایج آزمون سمپاد چه زمانی اعلام می‌شود؟ (۶ مرداد ۱۴۰۳) آزار و اذیت شیطانی زن جوان در پوشش مسافرکشی در پایتخت (۶ مرداد ۱۴۰۳) اثرات مواجهه طولانی با پرتو‌های فرابنفش | بین ساعات ۱۰ تا ۱۶، کمتر درمعرض نور خورشید قرار بگیرید
سرخط خبرها

نقاط اشتراک ما کجاست؟

  • کد خبر: ۵۸۳۰۱
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
نقاط اشتراک ما کجاست؟
حجت الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
همه مردم برای تعامل با یکدیگر و در روابط‌اجتماعی بر نقاط مشترک تکیه می‌کنند و بدون آنکه بدانند، بر اساس اشتراکات با یکدیگر نخستین لایه‌های ارتباطی یعنی رابطه کلامی را برقرار می‌سازند. برای همین ساده‌ترین گفتگو میان افرادی که نخستین بار یکدیگر را می‌بینند و با هم آشنا می‌شوند، «روز خوبی داریم» یا سخنانی درباره آب‌وهواست.
 
با تمرکز بر نقاط مشترک، افرادی از طیف‌ها و فضا‌های گوناگون می‌توانند تفاوت‌های ناگزیر و طبیعی را کنار بگذارند و با وجود فاصله‌های بسیار زیاد در مواضع فکری و عقاید دینی و دیدگاه‌های سیاسی، با هم در آن موضوع مشترک هم‌دل و هم‌داستان شوند. همه موفقیت‌ها و درخشش‌ها و پیروزی‌ها درست از همین همراهی بر سر یک نقطه مشترک شکل می‌گیرد؛ چه پیروزی یک تیم در مسابقه‌ای ورزشی باشد و چه کامیابی ساکنان یک شهر در حل یک مشکل زیست‌محیطی.
 
اکنون نوبت طرح یک سؤال جدی و بسیار مهم است؛ نقطه اشتراک ما مردم ایران، یعنی حدود ۸۵ میلیون نفر ساکنان این سرزمین، کجا و چیست؟ اگر این نقطه را درست و دقیق نشناسیم و راهکار‌های تحکیم اشتراک خود بر آن را روشن و شفاف ندانیم، همه اظهار هم‌دلی‌ها و همراهی‌ها مقطعی و گذرا خواهد بود. اگر این نقطه خاک ایران و جغرافیاست، اگر پرچم ایران و تاریخ است، اگر سرود ملی و آرزو‌های مشترک همه ما برای آینده است هرچه هست باید آن را به‌درستی و روشنی بشناسیم و برای تقویت آن بکوشیم.
 
فقط در صورتی هم‌دلی و همراهی عمومی بر آن نقطه مشترک می‌تواند ریشه‌دار شود و بنیان محکم داشته باشد که آگاهانه به آن برسیم و برای تبیین آن در گروه‌های مختلف سنی و لایه‌های گوناگون اجتماعی بکوشیم. فقط در این صورت است که بنیانی محکم برای شکل‌گیری روابط کلان اجتماعی در سطح همه شهروندان خواهیم داشت، وگرنه روابط درون‌گروهی طبقات مختلف به‌هم پیوند نخواهد داشت و هیچ نقطه اتصال و اشتراکی برای چسباندن پاره‌های مختلف به یکدیگر پیدا نمی‌کنیم و با تهدید جدی گسست اجتماعی روبه‌رو خواهیم بود.
 
بی‌تردید برای تحقق این هدف به کار‌های تبلیغاتی و نمایش هنری برای تحریک عواطف عمومی نیاز داریم، اما اگر در این سطح متوقف شویم و کارمان از حدواندازه نصب پرچم‌های رنگارنگ و تبلیغات محیطی یا پخش سرود‌های میهنی و انقلابی جلوتر نرود، از تمرکز و توافق بر آن نقطه‌های مشترک محروم می‌مانیم. همه ما ایرانیان، همه این جمعیت ۸۵ میلیونی، باید برای بیمه‌کردن کشور و آینده فرزندان خود، به چنین اشتراک باور و اتفاق نظری برسیم و بر سر نقطه‌ها یا نقطه‌ای یک‌دل و یک‌رأی شویم. برای حفظ ایران، برای حفظ آرمان‌ها، برای استمرار ارزش‌های مشترک و برای مقابله با تهدیدها، راهی جز این هم‌دلی و هم‌داستانی نداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->