سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

باید‌ها و نباید‌های مصرف قهوه

  • کد خبر: ۵۸۷۲۹
  • ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۳
باید‌ها و نباید‌های مصرف قهوه
متخصص تغذیه درباره باید‌ها و نباید‌های مصرف قهوه در افراد مختلف توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، شهاب اولیایی، رژیم‌شناس و متخصص تغذیه، گفت: قهوه یکی از نوشیدنی‌های پرطرف‌دار محسوب می‌شود. از جمله فواید قهوه می‌توان به آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌های گروه B، پتاسیم، منیزیم و فسفر در آن اشاره کرد. بنابراین می‌توان به‌عنوان یک ماده مفید آن را نوشید. همچنین ماده‌ای به‌نام کافئین به‌عنوان محرک مغز و سیستم عصبی در قهوه می‌تواند انرژی و هشیاری را برای مدتی در بدن بالا ببرد.

او در ادامه افزود: بسیاری از مکمل‌های ورزشی از کافئین به‌عنوان جزئی از قهوه استفاده می‌کنند که باعث افزایش انرژی و متابولیسم بدن می‌شود. همچنین افرادی که اضافه وزن دارند با مصرف قهوه البته به حد اعتدال می‌توانند متابولیسم بدن خود را افزایش دهند تا سوخت‌وساز بدن بیشتر شود. کافئین همچنین می‌تواند باعث ترشح صفرا شود و به دفع مواد زائد بدن و رفع یبوست کمک کند. قهوه همچنین می‌تواند برای افرادی که مشکل کبدی و دیابت نوع ۲ دارند مؤثر باشد.

این مشاور تغذیه درباره مضرات مربوط به قهوه مطرح کرد: اضطراب و بی‌قراری به‌خصوص در افرادی که دچار بیماری‌های اعصاب و روان هستند از جمله عوارض نوشیدن قهوه محسوب می‌شود، زیرا هورمون‌های استرس را بیشتر ترشح می‌کند. همچنین مصرف بیش از حد قهوه باعث افزایش فشار خون می‌شود، بنابراین کسانی که به فشار خون مبتلا هستند از مصرف قهوه پرهیز کنند. همچنین توصیه می‌شود افراد دارای تپش قلب هم از مصرف قهوه صرف‌نظر کنند.

اولیایی گفت: در واقع مصرف قهوه باعث کم‌آبی بدن می‌شود. نوشیدن مقدار زیاد قهوه در طول روز می‌تواند دفع آب بدن را افزایش دهد. برخی افراد هم تصور می‌کنند مصرف قهوه، چای و نسکافه می‌تواند جایگزین خوبی برای آب باشد در صورتی که مصرف این نوشیدنی‌ها باعث کم‌آبی بدن می‌شود، بنابراین رعایت تعادل در مصرف این نوشیدنی‌ها بسیار حائز اهمیت است. همچنین مصرف افراطی قهوه باعث دفع مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم از بدن خواهد شد که در نتیجه پوکی استخوان و افزایش فشار خون را در پی خواهد داشت.

او در ادامه افزود: قهوه حاوی برخی فلزات سنگین مانند کادمیوم است که زیاده‌روی در مصرف این نوشیدنی باعث بروز مشکلاتی مانند بی‌خوابی و بی‌قراری خواهد شد، بنابراین توصیه می‌شود از ساعت ۴ یا ۵ بعدازظهر به بعد نوشیدنی‌های حاوی قهوه یا کافئین‌دار را استفاده نکنید. همچنین افرادی که سابقه بیماری نقرس دارند بهتر است که کافئین قهوه را به‌صورت خیلی محدود استفاده کنند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: افرادی که دچار بی‌اختیاری ادرار هستند از مصرف قهوه پرهیز کنند، زیرا می‌تواند وضعیت آن‌ها را بدتر کند. افرادی که مشکل معده و گوارشی دارند نسبت به مصرف این نوشیدنی دقت داشته باشند. در مجموع مصرف یک‌فنجان قهوه در طول روز می‌تواند به بهبود حال افراد کمک کند و باید دانست که بهترین ساعت مصرف آن ۱۰ تا ۱۲ ظهر است.
 
 
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->