روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تابستان ۱۴۰۰؛ مُهر پایان بر مشکلات آبی جاده‌سیمان در مشهد

  • کد خبر: ۵۹۴۳۳
  • ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۲
  • ۱
تابستان ۱۴۰۰؛ مُهر پایان بر مشکلات آبی جاده‌سیمان در مشهد
مدیرعامل آب وفاضلاب مشهد: بخشی از مشکلات آبی روستا‌های جاده سیمان حل شده است و باقی مانده تا نیمه سال آینده برطرف می‌شود.
محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ جاده سیمان میان شهر و روستا معلق مانده است. طبق قانون از میدان رسالت تا ابتدای پل دهرود جزو مناطق شهری حساب می‌شود و اهالی اش از کمترین امکانات برخوردار هستند، اما از پل دهرود تا ابتدای بولوار حکمت، ناگهان شهر تمام می‌شود و پنج شش روستای باقی مانده در این مسیر، به شکل عجیبی از کمترین امکانات هم محروم هستند. شاید خیلی باورکردنی نباشد، اما جایی در ۹ کیلومتری مرکز شهر مشهد در جاده سیمان، اهالی مدت هاست که از نعمت آب شرب سالم محروم هستند و مدیران آب وفاضلاب وعده داده اند که تابستان سال آینده به احتمال زیاد مشکلاتشان حل خواهد شد.


یک مرزبندی عجیب

۹ سال قبل بود که پروژه مسکن مهر مهرگان در جاده سیمان و با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید. از آن تاریخ به بعد واژه محدوده منفصل به دایرةالمعارف مدیریت شهری اضافه شد. از میدان رسالت تا ابتدای پل دهرود، روستا‌های سیس آباد و سیاسک و چند روستای دیگر به شهر الحاق شد، اما روستا‌های دهرود، همت آباد، علی آباد و اسلام آباد همچنان منطقه روستایی باقی ماند و روستای قرقی و شهرک مهرگان هم به منطقه ۳ شهرداری مشهد اضافه شدند تا یکی از عجیب‌ترین منطقه بندی‌های شهری کشور شکل بگیرد. این مرزبندی باعث شد تا مشکلات حاشیه شهر مشهد بیشتر از قبل شود.


آبی که به درد استحمام هم نمی‌خورد

آب شرب مشکل اصلی ۴ روستای بزرگ حاشیه شهر مشهد در جاده سیمان است. مشکلی که سال هاست مردم این روستا‌ها درباره آن فریاد سر داده اند، اما کسی صدایشان را نمی‌شنود. اهالی همت آباد، دهرود و حتی گرجی سفلی در تابستان آب ندارند و در روز‌های دیگر سال هم آب آشامیدنی شان به قدری شور و پر املاح است که حتی نمی‌شود از آن برای شست وشو و استحمام استفاده کرد. مرتضوی پور که از ساکنان همت آباد است، به خبرنگار ما می‌گوید: قطعی آب در تابستان طبیعی است. فشار این قدر پایین است که آب به طبقه همکف نمی‌رسد، چه برسد به طبقات دوم و سوم. گاهی اوقات هم آب به صورت کامل قطع می‌شود و مجبوریم آن را ذخیره کنیم. هرسال به وضعیت نابسامان آب آشامیدنی اعتراض می‌کنیم، ولی مسئولان فقط قول می‌دهند و می‌روند!


آب فروشی در ۹ کیلومتری مرکز شهر!

موضوعی که بیشتر از هر چیز دیگری مردم دهرود و همت آباد و گرجی سفلی را آزار می‌دهد، شوری آب و به قول خودشان بوی تعفن شدید همان آبی است که اداره آب وفاضلاب روستایی سابق برایشان مهیا کرده بود. شوری آب در این منطقه به قدری زیاد است که هم خود اداره آب وفاضلاب و هم یکی دو خیر، دستگاه تصفیه آب گذاشته اند و البته بازار آب فروشی در جاده سیمان هم داغ داغ است. این را همتی، از اهالی همت آباد، می‌گوید و ادامه می‌دهد: آب شرب این چند روستا، شور است و باید تصفیه شود. یک عده اینجا دستگاه تصفیه آب خریده اند و در دبه‌های بیست لیتری به مردم آب می‌فروشند.
 
یک خیر هم چندسال پیش پیدا شد و یک دستگاه کنار مسجد نصب کرد تا مردم با قیمت خیلی کمتری از آب سالم استفاده کنند. تقریبا برای هر ۲۰ لیتر بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان باید پول بدهیم. چون آب اینجا پر از املاح است، بعضی وقت‌ها بوی تعفن می‌دهد و حتی برای حمام کردن مناسب نیست.
ماجرای کمبود آب در روستا‌های جاده سیمان به قدری جدی است که بسیاری از مردم این روستا‌ها برای دسترسی به آب آشامیدنی بهتر، به قرقی یا شهرک مهرگان کوچ می‌کنند. چون می‌گویند که آنجا منطقه شهری است و خط لوله آب مستقیم از مشهد به آنجا کشیده شده است.


پروژه ۵۰ میلیارد تومانی

از حدود یک سال پیش که دستور ادغام اداره آب وفاضلاب روستایی و شهری صادر شد، تجمیع امکانات شهری با روستایی، این امید را در دل مردم روستا‌های جاده سیمان ایجاد کرد که شاید مشکلات آبی این روستا‌ها هم حل شود. آن طور که پیش از این مدیر دفتر روابط عمومی شرکت آب وفاضلاب مشهد به شهرآرا گفته بود، از پاییز امسال کار آب رسانی پایدار به روستا‌های جاده سیمان آغاز شد و عملیات اجرای تقویت شبکه و خطوط انتقال قدیمی که ظرفیت آب رسانی به جمعیت این ۴ روستا را نداشت، آغاز شد تا آمادگی اتصال به مخزن آب قائم ایجاد شود. مخزنی که حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب، آن را کلید حل مشکلات آب شرب جاده سیمان دانسته و گفته بود که پروژه بزرگ انتقال آب از مخزن بولوار قائم به بولوار رسالت یکی از پروژه‌های بزرگ آب رسانی در شهر مشهد است که حدود ۵۰ میلیارد تومان برای این شرکت هزینه داشته است.
به گفته وی، اجرایی شدن این پروژه، نه تنها مشکل کمیت، که معضل کیفیت آب روستا‌های حریم مشهد را هم حل می‌کند.


وضعیت پایدار تا سال ۱۴۰۰

مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب مشهد در گفتگو با شهرآرا با تأیید مشکلات فراوان آب شرب در روستا‌های جاده سیمان، وعده داد که تا تابستان سال ۱۴۰۰ این روستا‌ها وضعیت پایدارتری نسبت به قبل پیدا خواهند کرد.
حسین اسماعیلیان افزود: پروژه‌ای که در جاده سیمان در حال اجرای آن هستیم، پروژه بسیار بزرگی است و با پایان آن، این روستا‌ها به شکل کامل به آب شهری متصل خواهند شد. بیشتر کار‌های این پروژه انجام شده است و اکنون دهرود به آب شهری متصل و مشکل کمیت و کیفیت آن هم حل شده است. آب به ابتدای همت آباد و گرجی سفلی رسیده است و از خط اصلی آب یک انشعاب به مخزن اصلی همت آباد خواهیم کشید و این پروژه نیز تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد و شوری آب و قطعی‌های مکرر به شکل کامل حل و فصل می‌شود.


ادامه عملیات اصلاح شبکه جاده سیمان

به گفته اسماعیلیان، در جاده سیمان اصلاح شبکه‌های زیادی انجام شده است و هنوز هم این اصلاح ادامه دارد و همچنان در همت آباد و گرجی سفلی و دهرود این عملیات عمرانی در حال انجام است. وی بیان کرد: ممکن است مردم این روستا‌ها شاهد قطعی آب باشند، اما این قطعی ناشی از کمبود فشار یا آب نیست، بلکه به علت اصلاح شبکه است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
لیلاسادات
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۱
0
0
سلام وقت بخیر
علی آبادامام حسین 14/13آب نداریم من موندم چرارسیدگی نمیشه به هرکسی هم زنگ میزنیم فقط حرف میزنن امارسیدگی نمیشه توروخدالطفاًرسیدگی کنیدتویی هوایی گرم آب بیشتراحتیاج میشه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->