ماجرای تلخ زوج جوان مشهدی که طعمه شیادان اینترنتی در اصفهان شدند گوشی هوشمند، عامل پنهان در تأخیر گفتار کودکان دستگیری قاتل پل غدیر شیراز در کمتر از ۲۴ ساعت دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟

  • کد خبر: ۵۹۹۹۴
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۶
استفاده از محصولات آرایشی دست دوم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد؟
آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد.
تکتم جاوید | شهرآرانیوز؛ آنچه به‌عنوان محصولات آرایشی به‌طور مداوم از سوی دختران جوان و خانم‌ها استفاده می‌شود، به‌عقیده پزشکان در بهترین حالت و خوش‌نام‌ترین نوع محصول می‌تواند برای پوست‌های مختلف، باعث بروز حساسیت و دست‌کم پیری زودرس باشد، چه رسد به اینکه منبع تهیه آن نامشخص، تاریخ مصرف آن منقضی و شیوه استفاده از آن نیز نادرست باشد.
 
متخصصان پوست و مو توصیه می‌کنند حتی محصولات آرایشی نزدیک‌‎ترین عضو خانواده‌تان نیز می‌تواند برای شما خطرات جدی سلامتی ایجاد کند. دکتر فرزانه دلگشایی، متخصص پوست و مو و استادیار دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، از شنیدن فروش لوازم آرایشی به‌صورت استوک یا مستعمل، شگفت‌زده می‌شود و در پاسخ به پرسش‌های ما به‌شدت درباره مصرف آن‌ها هشدار می‌دهد.


قبل از اینکه به استفاده از لوازم آرایشی مستعمل بپردازیم، بفرمایید که لوازم آرایشی نو هم به خودی خود می‌تواند باعث بیماری‌زایی شود؟

دانستن یک مسئله بسیار مهم است و آن اینکه آگاه باشیم مراحل تولید محصولات به چه شکل بوده‌است. اگر این محصولات در کارخانه معتبری تولیدنشده و تولیدکننده آن نامشخص باشد و از نوع مواد اولیه آن اطلاعی نداشته باشیم، ممکن است مواد تاریخ‌مصرف‌گذشته یا بدون تأییدیه بهداشت در ساخت آن به کار رفته باشد، تراریخته بوده و میزان غیراستاندارد تولیدشده باشد. چنین محصولی حتی اگر نو هم باشد، خطرناک است. لوازم آرایشی که در مراکز غیرمجاز بدون استاندارد تولید و فروخته می‌شود، به تنهایی سرطان‌زا هستند. علاوه بر این‌ها محصولات معتبر با تاریخ مصرف صحیح و مواد استاندارد هم در برخی از افراد مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند.


چه بیماری‌های پوستی‌ای در مصرف‌کنندگان محصولات غیراستاندارد یا تاریخ گذشته شایع است؟

مصرف این مواد آرایشی می‌تواند به‌آسانی باعث سرایت بیماری‌ها به دیگران شود. تاریخ انقضا نکته نگران‌کننده‌ای است که می‌تواند بر بیماری‌زایی محصولات بیفزاید. ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان‌های پوستی، هپاتیت، اچ‌آی‌وی، عفونت‌های قارچی و انگلی در این موارد بسیار رایج است و در بیماران فراوان دیده‌می‌شود؛ زیرا آن ماده آرایشی محل خوبی برای رشد ویروس، باکتری و قارچ خواهد شد که در همان ماده آرایشی ایجاد می‌شوند و رشد می‌کنند و به دیگر مصرف‌کنندگان منتقل می‌شوند.


ویروس‌ها و میکروب‌ها باوجود استفاده‌نکردن طولانی‌مدت از یک محصول آرایشی غیرفعال نمی‌شوند؟

خیر این تصور اشتباه است و هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتد؛ زیرا مثلا کرم‌پودر یا ریمل، محل خوبی برای رشد آن میکروب به حساب می‌آید. وقتی پلمب یک محصول باز می‌شود، رسیدن اکسیژن به آن، زمینه تکثیر مواد بیماری‌زا را فراهم می‌کند؛ هم زمینه رشد باکتری می‌شود، هم زمینه انتقال می‌شود.
عامل دیگری که بیماری‌زایی این محصولات را بیشتر می‌کند، میزان سلامتی خود فرد است. وجود آلرژی، حساسیت به یک ماده خاص، انواع مختلف تنوع پوستی و نقص پوستی می‌تواند احتمال بروز بیماری را تشدید کند.


برخی افراد باوجود همه هشدار‌ها به وسوسه ارزان‌قیمت بودن آن را تهیه و استفاده می‌کنند و توجیه‌شان هم این است که تاکنون دچار مشکلی نشده‌اند. توصیه شما به آن‌ها چیست؟

چنین افرادی که به هشدار‌ها بی‌توجه هستند، باید بدانند که بسیاری از بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت یک‌شبه بروز نمی‌کند و فرد شاید سال‌ها از وجود آن بی‌اطلاع بماند. حتی برخی آسیب‌های پوستی هم در طولانی‌مدت خود را نشان می‌دهد. به جز این موارد قرمزی، التهاب، خارش، پوسته‌ریزی خشکی و درد نیز می‌تواند از شایع‌ترین نشانه‌ها باشد که افراد باید به آن حساس باشند.


اگر قصد استفاده از محصولات آرایشی را داریم، چه نکته‌های پوستی را رعایت کنیم؟

توصیه مهم ما این است که کمتر از محصولات آرایشی استفاده و آن را به مهمانی‌ها محدود کنید. محصولات آرایشی استاندارد را از مراکز معتبر تهیه کنید و هرگز قیمت کم را ملاک قرار ندهید. تاریخ انقضا، اصل بسیار مهمی است. حتی اگر به تازگی محصولی را خریداری کرده‌اید و تاریخ مصرفش به پایان رسیده است، آن را دور بیندازید. قبل از استفاده همیشه ظاهر کرم یا محصول آرایشی را بررسی کنید. نباید آب و روغن از هم جدا شده باشد یا بوی نامطبوعی بدهد. تغییر شکل، بوی نامطبوع و جداشدن ترکیبات آن هم نشانه فساد است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->