۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

حمایت از حقوق مصرف‌کننده با بازنگری فرآیند‌های تولید و تمرکز بر زنجیره ارزش

  • کد خبر: ۶۰۱۷۵
  • ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۴
حمایت از حقوق مصرف‌کننده با بازنگری فرآیند‌های تولید و تمرکز بر زنجیره ارزش
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد لازمه تحقق اهداف حمایت از مصرف کنندگان را بازنگری فرآیند‌های تولید و تمرکز برزنجیره ارزش عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین ودیعی که به مناسبت روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در نشست فعالان عرصه تولید سخن می‌گفت معیار‌های رضایت مصرف کننده را در سه معیار قیمت، کیفیت و کارکرد کالا‌ها وخدمات، تحت عنوان «مثلث بقا» دسته بندی کرد و گفت: هرچند رعایت جنبه‌های کیفی از مهمترین دلایل جلب رضایت مشتری است و برای مصرف کننده نهایی بسیار مهم است که در کالا‌های مصرفی و بویژه کالا‌های سرمایه‌ای، تا چه مدت می‌تواند از کالا بدون نیاز به تعمیر استفاده کند، اما امروزه بحث قیمت اهمیت فراوانی پیدا کرده چرا که اقشار مختلف مردم در اثر رشد تورم و تنگنا‌هایی که نظام تولیدی با آن‌ها دست و پنجه نرم می‌کند با کاهش قدرت خرید مواجه شده و در مثلث بقا قیمت دو ضلع دیگر را تحت تاثیر داده است.


وی با تاکید بر اینکه در عصر حاضر در فرایند‌های تولیدی و فضای کسب و کار تحولات ژرفی ویژگی در دنیا رخ داده است، افزود: نهاد‌های و سازمان‌های مختلفی در کشور نقش نظارت و کنترل بازار را با هدف حمایت از مصرف‌کننده بر عهده دارند واگر به این تحولات توجه نکنیم وبه آن سمت نرویم کارایی واثربخشی ابزار‌های کنترل و نظارت کاهش خواهد یافت.

 

به گفته ودیعی، تحولات جدید سبب شده تولیدکنندگان به فکر بهینه سازی عوامل و مراحل تولید باشند تا بتوانند کالا را با قیمت مناسب به مصرف کننده برسانند. این تحولات با بهره‌گیری از تکنولوژی روز، فرایند تولید را تحت تاثیر قرار داده و با تمرکز بر زنجیره تامین وزنجیره ارزش و استفاده از فناوری اطلاعات و تئوری محدودیت‌ها و... کمک می‌کند بتوانیم حقوق مصرف کننده را بهتر رعایت کنیم.

 

وی ادامه داد: تمرکز بر زنجیره ارزش و زنجیره تامین در شرکت‌های بزرگ دنیا تحولات شگرفی را سبب شده و ما از این پیشرفت‌ها کم نصیبیم. امروزه در کشور‌های توسعه یافته بسیاری از تولیدکنندگان محصول نهایی با تولید کنندگان مواد اولیه شریک شده اند تا با شراکت در سود بتوانند قیمت تمام شده محصول نهایی را کاهش دهند، اما در کشور ما این دو بخش گاهی با هم رقیبند و عموما پیشرفت یک بخش سبب فشار به بخش دیگر می‌شود.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: در زنجیره ارزش مطالعات زیادی انجام شده و فعالیت‌های زائد و موازی و بدون ارزش افزوده حذف شده‌اند. فروشگاه‌های بدون فروشنده یا نظام‌های توزیع جدید موجب کاهش بهای تمام شده می‌شود و فناوری اطلاعات سبب کوتاه شدن فرآیند‌ها شده است.

 

وی افزود: متاسفانه بهای تمام شده کالا عموما شامل برخی هزینه‌هایی است که سبب ارزش افزوده نمی‌شود، اما تولیدکننده ناچار به دریافت آن از مشتری است. این مشکلات فشار بیشتر به مصرف تحمیل می‌کند.

 

ودیعی تاکید کرد: دوام آوردن در عرصه تولید با انبوه مشکلات موجود، عشق و علاقه وافری می‌طلبد و زحمات تولیدکنندگان کشور قابل تقدیر است.

 

حمایت مدیریت شهری از مصرف‌کننده

عضو شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه در کشور ما نهاد‌ها و سازمان‌های مختلفی با دغدغه حمایت از مردم و مصرف‌کنندگان اقدامات و وظایف کنترلی و نظارتی بر عهده دارند، گفت: مدیریت شهری مشهد هم گام‌هایی برای بهبود شرایط بازار برداشته و با این هدف ماموریت‌هایی برای سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری تعیین کرده تا بطور عملی به این حوزه و بهبود شرایط قیمت گذاری و رعایت بیشتر حقوق مصرف کننده کمک کرده باشد.

 

وی با اشاره به ماموریت‌های این سازمان در باب ایجاد و بهره برداری از بازار‌های میوه و تره بار و ارزاق عمومی شهروندان و همچنین نظارت بر عملکرد آن‌ها اضافه کرد: هدف اساسی این فروشگاه‌ها و بازارها، تامین مایحتاج عمومی شهروندان و تسهیل شرایط خرید و معیشت اقشار مختلف بوده و برخلاف تصور برخی مبنی بر درآمد‌های هنگفت شهرداری از محل این بازارها، به گواه آمار و ارقام و با توجه به حساسیتی که شخصا روی بودجه‌ها شهرداری و سازمان‌های وابسته از جمله سازمان ساماندهی مشاغل و میادین دارم و با دقت وحساسیت تمام اجزای هزینه و درآمد را بررسی می‌کنیم، عرض می‌کنم درآمد و هزینه شهرداری از محل این بازار‌ها تقریبا در نقطه سربه سر است. هیچ امکانی که بتوان از مازاد درآمد بازار‌ها برای سایر مصارف شهر استفاده کرد وجود نداشته و هدف اصلی شهرداری تسهیلگری و حمایت از حقوق مصرف کننده است.

منبع: پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->