خرابه‌های شام، خرابه‌های غزه: تراژدی تکرارشونده کودکان در گذر تاریخ عربستان: چارچوبی یکپارچه و عملی برای اجرای راهکار دو دولتی در فلسطین داریم تشکیل کارگروه نظارت بر توزیع کالا‌های اساسی در کمیسیون اصل ۹۰ فرانسه تهدید کرد: تا پایان تابستان به ایران برای دستیابی به توافق هسته‌ای مهلت می‌دهیم ویدئو| وزیر اقتصاد: بسته حمایتی اقتصادی دولت را به زودی تشریح می‌کنم بیانیه نیروهای مسلح یمن: تل‌آویو را با موشک هدف قرار دادیم (۷ مرداد ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی پرواز‌های فرودگاه بن گوریون را متوقف کرد قالیباف: غزه امروز یک کشتارگاه و یک صحنهٔ جرم است قالیباف: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران منشور ملل متحد را نقض کرد واکنش ترامپ به تصمیم انگلیس برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین ماجرای خودکشی نظامی صهیونیست که روزی ۶ بار حمام می‌کرد ویدئو| نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گمانه زنی‌هایی درباره گزینه احتمالی برای جانشینی زلنسکی پژمانفر: فراجا زیرساخت‌های ابلاغ کروکی الکترونیک به طرفین تصادف را فراهم کند تاکید پزشکیان بر توزیع نظام سلامت بر اساس خرید راهبردی و پرداخت عملکردی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: مساجدی که تنها به اقامه نماز می‌پردازند «سکولار» محسوب می‌شوند جزئیاتی از ضربات ایران به رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه عراقچی به تاجیکستان سفر می‌کند (۷ مرداد ۱۴۰۴) عبدالرضا داوری به ۶ ماه حبس و شلاق محکوم شد؟ توضیحات سخنگوی دولت درباره تعطیلی یک هفته‌ای (۷ مرداد ۱۴۰۴) برقراری نخستین پرواز مستقیم مسافربری کره شمالی به روسیه (۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی برای توافق با حماس ضرب‌الاجل تعیین می‌کند نیرو‌های قسد با ارتش سوریه ادغام می‌شود اعتراف ترامپ به قحطی گسترده در غزه وزیر امور خارجه: برای مذاکرات هنوز چیز خاصی تنظیم نشده است تأکید رادان بر آمادگی نیروی انتظامی برای برقراری نظم و امنیت
سرخط خبرها

ما آن را نزدیک می‌بینیم...

  • کد خبر: ۶۰۷۰۴
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹
ما آن را نزدیک می‌بینیم...
حجت‌الاسلام‌ محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
دیدار مهم پاپ با آیت‌ا... سیستانی در نجف‌اشرف، یکی از رویداد‌های مهم بین‌المللی اخیر بود. به این موضوع از زوایای مختلف می‌توان پرداخت؛ چه از جنبه عزت و اقتداری که فرزند خراسان در حوزه علمیه نجف و کشور عراق یافته است و چه از نظر موقعیت جهادمقاومتی که پیوند‌های مشترک میان مسلمانان و مسیحیان عراق در مقابل داعش ایجاد کرد، چه از چشم‌انداز فرصت‌های بزرگی که این تعامل و همکاری برای آینده ترسیم می‌کند و چه حتى در بدبینانه‌ترین شکل، از منظر تهدید‌ها و نگرانی‌هایی که کلیسای تبشیری می‌تواند برای جهان اسلام رقم بزند.

یکی از وجوه مهم در بررسی این رویداد تاریخی نیز می‌تواند اثری باشد که این دیدار بر تقویت و تحکیم زمینه‌های آشنایی بیشتر مردم جهان با امیرمؤمنان (ع) و مکتب اهل‌بیت (ع) خواهد گذاشت. روابط مسلمانان و مسیحیان در آغاز قرن گذشته، با نقش پررنگ اهل‌سنت آغاز شد و، چون شناخت عمومی از اسلام در کشور‌های جهان از این پنجره صورت می‌گرفت، توجه چندانی به امام‌علی (ع) و فرزندان او دیده نمی‌شد، اما از دهه‌های میانی قرن پیش، آرام‌آرام زمینه‌هایی برای معرفی جهانی پیروان مکتب اهل‌بیت (ع) به‌وجود آمد و به‌ویژه انقلاب‌اسلامی این سیر را سرعت بیشتری بخشید.
 
در سال‌های اخیر به‌سبب ارتباطات افزون‌تر و حضور جدی‌تر شیعیان در مناطق مختلف و به‌مدد ابزار‌های اطلاع‌رسانی و فضای مجازی، دیگر شاید جایی در جهان نباشد که نام امام‌علی (ع) و فرزندان او شنیده نشود و به‌مرور همه مردم در کشور‌های گوناگون با حادثه کربلا و مظلومیت سیدالشهدا (ع) آشنا می‌شوند. یکی از مقدمات رخداد جهانی ظهور امام‌عصر (عج) همین آشنایی عمومی با شخصیت امام‌علی (ع) و مظلومیت امام‌حسین (ع) است، زیرا می‌دانیم که امام‌زمان (عج) در هنگام ظهور، خود را به نام فرزند حسین (ع) به مردم جهان معرفی خواهند کرد. برخی شاید به‌تعبیر دعای عهد، چنین روزی را دور ببینند و آن را دست‌نیافتنی بدانند، اما ما بدون آنکه گرفتار برخی خرافات شویم یا وقت و زمانی برای ظهور تعیین کنیم، آن را باور داریم و نزدیک می‌بینیم.
 
چنان‌که در گفت‌وگوی میان دو رهبر دینی بزرگ در نجف‌اشرف تأکید شد، اکنون مردم در همه مناطق جهان از درد‌های مشترک و مشکلات یکسان رنج می‌برند و این مصیبت‌ها و مشکلات مشترک نیز راه‌حلی مشترک می‌خواهد که براساس باور ما، چیزی جز نجات‌بخش موعود نیست. دیدار پاپ و مرجع دینی شیعیان در نجف‌اشرف به‌طور طبیعی توجه مخاطبان گسترده و فراوانی را به این شهر و بارگاه ملکوتی ایشان جلب و فرصتی برای آشنایی افزون‌تر آنان با اسلام شیعی ایجاد می‌کند. معرفی بیشتر امام‌علی (ع) و فرزندان ایشان و ترجمه کلمات آن‌حضرت که از قرن پیش با آثاری از برخی ادبای برجسته مسیحی لبنانی آغاز شده بود، همان چیزی است که امام‌هشتم (ع) می‌خواست؛ آنجا که فرمود: «سخنان روایی ما را به مردم در همه‌جای جهان منتقل کنید، زیرا اگر ایشان سخن ما را بیاموزند، به‌سوی ما خواهند آمد!»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->