جواد قارایی: «اینترنشنال» زبان کثیف رژیم اسرائیل است از پایین خیابان تا محرم | مستند‌هایی برای زنده‌نگه‌داشتن حافظه شهری مشهد محسن چاوشی، علاج، دغدغه وطن و ادعایی که بی‌پاسخ نماند پیکر بامداد بیات روی دوش حامی و مانی رهنما تشییع شد + فیلم شاعر قطعه «علاج» محسن چاوشی: هدف غایی ما امیدبخشی و غرورآفرینی میان مردم بود چرا فیلم «زیبا صدایم کن» با وجود موفقیت در جشنواره، در گیشه شکست خورد؟ | «خسرو» تنها ماند نمایشگاه «گلاب اشک» در نگارخانه رضوان مشهد | زیبانویسی اشعار عاشورایی، ماندگاری در ذهن مردم مدیرکل دفترموسیقی درگذشت «بامداد بیات» را تسلیت گفت علیرضا خمسه و غزل شاکری بخش فیلم جشنواره «۲۵» را داوری می‌کنند شهردار مشهد: شهرآرا در جنگ ۱۲‌ روزه تحمیلی، رسانه‌ای امین و پای‌کار بود تعطیلی سینما‌های خراسان رضوی تا پایان روز دوازدهم محرم ۱۴۰۴ چند برش از زندگی مرتضی کاخی که چندی پیش در بی خبری درگذشت | او وحشتناک ایران را دوست داشت عضویت رایگان در مراکز کانون پرورش فکری کودک و نوجوان خراسان رضوی ۱۴۰۴ + جزئیات «شکارگاه» از فیلیمو؛ وقتی تاریخ رازآلود می‌شود «رضا مردانی» مدیرکل هنر‌های نمایشی شد تصویربرداری سریال سبزواران در تهران آغاز شد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»

  • کد خبر: ۶۱۲۹۴
  • ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۰
معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»
کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز - ادوارد الکساندر وسترمارک، فیلسوف، جامعه شناس و انسان شناس فنلاندی است که از دانشگاه هلسیگفورس در فلسفه و جامعه شناسی دکتری گرفت و به استادی جامعه شناسی همان دانشگاه منصوب شد. وسترمارک از نخستین دانشمندان جامعه شناسی بود که به پژوهش‌های میدانی در کنار مطالعات و تحقیقات کتابخانه‌ای رو آورد. او یک دوره سی ساله از عمر خود را در پژوهش‌های میدانی گذراند که ۹ سال از آن فقط در کشور مراکش گذشت.
 
ادوارد وسترمارک در پژوهش‌های میدانی خود کوشید به شماری از سنت‌های کهن قبیله‌ای و رفتار‌ها و باور‌ها و اعمال شرک آمیزی دست یابد که پس از ورود و گسترش اسلام در سرزمین‌های آفریقایی و گرویدن آفریقایی‌های کافر به ویژه بربر‌ها به اسلام، هنوز میان آن‌ها بازمانده یا با سنت‌های مذهبی دین جدیدشان، اسلام، در آمیخته شده بودند.

کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند. این کتاب نتیجه پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای طولانی مدت نویسنده در فرهنگ رفتاری و عقاید و باور‌ها و مناسک دینی سنتی مردم مراکش و به ویژه مردم قبایل بربر مراکش است که در زندگی روزمره خود به کار می‌برده اند.
 
نویسنده با مهارت تمام و نگرش دوگانه جامعه شناسانه و انسان شناسانه، همسانی‌ها و آمیختگی‌های فرهنگ این مردم نومسلمان را در برخی عرصه‌های رفتاری و اعتقادی و مناسکی با پاره‌ای از عناصر بازمانده از فرهنگ شرک آمیز اقوام و قبایل روزگاران پیشین یا دوره جاهلی در فرهنگ و زندگی روزانه آن‌ها به دست داده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->