مهراب قاسم‌خانی همکاری‌اش با مهران مدیری برای ساخت سریال تلویزیونی را تکذیب کرد عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی دانلود قسمت هفدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد سریال وحشی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی
سرخط خبرها

معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»

  • کد خبر: ۶۱۲۹۴
  • ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۰
معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»
کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز - ادوارد الکساندر وسترمارک، فیلسوف، جامعه شناس و انسان شناس فنلاندی است که از دانشگاه هلسیگفورس در فلسفه و جامعه شناسی دکتری گرفت و به استادی جامعه شناسی همان دانشگاه منصوب شد. وسترمارک از نخستین دانشمندان جامعه شناسی بود که به پژوهش‌های میدانی در کنار مطالعات و تحقیقات کتابخانه‌ای رو آورد. او یک دوره سی ساله از عمر خود را در پژوهش‌های میدانی گذراند که ۹ سال از آن فقط در کشور مراکش گذشت.
 
ادوارد وسترمارک در پژوهش‌های میدانی خود کوشید به شماری از سنت‌های کهن قبیله‌ای و رفتار‌ها و باور‌ها و اعمال شرک آمیزی دست یابد که پس از ورود و گسترش اسلام در سرزمین‌های آفریقایی و گرویدن آفریقایی‌های کافر به ویژه بربر‌ها به اسلام، هنوز میان آن‌ها بازمانده یا با سنت‌های مذهبی دین جدیدشان، اسلام، در آمیخته شده بودند.

کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند. این کتاب نتیجه پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای طولانی مدت نویسنده در فرهنگ رفتاری و عقاید و باور‌ها و مناسک دینی سنتی مردم مراکش و به ویژه مردم قبایل بربر مراکش است که در زندگی روزمره خود به کار می‌برده اند.
 
نویسنده با مهارت تمام و نگرش دوگانه جامعه شناسانه و انسان شناسانه، همسانی‌ها و آمیختگی‌های فرهنگ این مردم نومسلمان را در برخی عرصه‌های رفتاری و اعتقادی و مناسکی با پاره‌ای از عناصر بازمانده از فرهنگ شرک آمیز اقوام و قبایل روزگاران پیشین یا دوره جاهلی در فرهنگ و زندگی روزانه آن‌ها به دست داده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->