به گزارش شهرآرانیوز - ادوارد الکساندر وسترمارک، فیلسوف، جامعه شناس و انسان شناس فنلاندی است که از دانشگاه هلسیگفورس در فلسفه و جامعه شناسی دکتری گرفت و به استادی جامعه شناسی همان دانشگاه منصوب شد. وسترمارک از نخستین دانشمندان جامعه شناسی بود که به پژوهشهای میدانی در کنار مطالعات و تحقیقات کتابخانهای رو آورد. او یک دوره سی ساله از عمر خود را در پژوهشهای میدانی گذراند که ۹ سال از آن فقط در کشور مراکش گذشت.
ادوارد وسترمارک در پژوهشهای میدانی خود کوشید به شماری از سنتهای کهن قبیلهای و رفتارها و باورها و اعمال شرک آمیزی دست یابد که پس از ورود و گسترش اسلام در سرزمینهای آفریقایی و گرویدن آفریقاییهای کافر به ویژه بربرها به اسلام، هنوز میان آنها بازمانده یا با سنتهای مذهبی دین جدیدشان، اسلام، در آمیخته شده بودند.
کتاب بازماندههایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلیترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق میکنند. این کتاب نتیجه پژوهشهای میدانی و کتابخانهای طولانی مدت نویسنده در فرهنگ رفتاری و عقاید و باورها و مناسک دینی سنتی مردم مراکش و به ویژه مردم قبایل بربر مراکش است که در زندگی روزمره خود به کار میبرده اند.
نویسنده با مهارت تمام و نگرش دوگانه جامعه شناسانه و انسان شناسانه، همسانیها و آمیختگیهای فرهنگ این مردم نومسلمان را در برخی عرصههای رفتاری و اعتقادی و مناسکی با پارهای از عناصر بازمانده از فرهنگ شرک آمیز اقوام و قبایل روزگاران پیشین یا دوره جاهلی در فرهنگ و زندگی روزانه آنها به دست داده است.