فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»

  • کد خبر: ۶۱۲۹۴
  • ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۰
معرفی کتاب «بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی»
کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند.
به گزارش شهرآرانیوز - ادوارد الکساندر وسترمارک، فیلسوف، جامعه شناس و انسان شناس فنلاندی است که از دانشگاه هلسیگفورس در فلسفه و جامعه شناسی دکتری گرفت و به استادی جامعه شناسی همان دانشگاه منصوب شد. وسترمارک از نخستین دانشمندان جامعه شناسی بود که به پژوهش‌های میدانی در کنار مطالعات و تحقیقات کتابخانه‌ای رو آورد. او یک دوره سی ساله از عمر خود را در پژوهش‌های میدانی گذراند که ۹ سال از آن فقط در کشور مراکش گذشت.
 
ادوارد وسترمارک در پژوهش‌های میدانی خود کوشید به شماری از سنت‌های کهن قبیله‌ای و رفتار‌ها و باور‌ها و اعمال شرک آمیزی دست یابد که پس از ورود و گسترش اسلام در سرزمین‌های آفریقایی و گرویدن آفریقایی‌های کافر به ویژه بربر‌ها به اسلام، هنوز میان آن‌ها بازمانده یا با سنت‌های مذهبی دین جدیدشان، اسلام، در آمیخته شده بودند.

کتاب بازمانده‌هایی از فرهنگ دوران جاهلی در تمدن اسلامی، از اصلی‌ترین کتب کلاسیک جهان و از معتبرترین منابع تحقیقی تطبیقی استفاده شده و استناد همه دین پژوهانی است که در زمینه مردم نگاری دین و مذاهب، فرهنگ شناسی عرفی مردم و فرهنگ عامه شناسی در جوامع اسلامی و ایران تحقیق می‌کنند. این کتاب نتیجه پژوهش‌های میدانی و کتابخانه‌ای طولانی مدت نویسنده در فرهنگ رفتاری و عقاید و باور‌ها و مناسک دینی سنتی مردم مراکش و به ویژه مردم قبایل بربر مراکش است که در زندگی روزمره خود به کار می‌برده اند.
 
نویسنده با مهارت تمام و نگرش دوگانه جامعه شناسانه و انسان شناسانه، همسانی‌ها و آمیختگی‌های فرهنگ این مردم نومسلمان را در برخی عرصه‌های رفتاری و اعتقادی و مناسکی با پاره‌ای از عناصر بازمانده از فرهنگ شرک آمیز اقوام و قبایل روزگاران پیشین یا دوره جاهلی در فرهنگ و زندگی روزانه آن‌ها به دست داده است.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->