وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد
سرخط خبرها

بازیافت زباله را جدی بگیریم

  • کد خبر: ۶۲۷۴۸
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
بازیافت زباله را جدی بگیریم
محمدمعین وطن خواه - کارشناس رشته حقوق
امروزه با توسعه امکانات شهری، افراد زیادی در شهر‌ها زندگی می‌کنند و این امر به تولید انبوه زباله منجر می‌شود. حجم زباله‌های روزانه به اندازه‌ای است که اگر به‌درستی مدیریت نشوند، مشکلات زیادی برای سلامت انسان و محیط زیست ایجاد می‌کنند. یکی از طرح‌های مهم در مدیریت پسماند، بازیافت زباله‌ها از مبدأ است که می‌تواند به بهبود اقتصاد کشور کمک شایانی کند. البته شهروندان به عنوان صاحبان و مالکان شهر، همواره در اجرای طرح‌های شهری نقشی تعیین‌کننده دارند و همکاری‌نکردن آن‌ها می‌تواند اجرای هر برنامه‌ای را با اخلال مواجه کند.

می‌توانید پرسش‌های خود را در حوزه‌های مختلف اعم از حقوقی، انتظامی، ایمنی و... به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۲۸۹ بفرستید و یا با شماره تلفن ۵-۳۷۲۸۸۸۸۱-۰۵۱ در میان بگذاریدو در همین ستون منتظر پاسخ بمانید.

 

زباله چیست و چه انواعی دارد؟

زباله به مجموعه موادی گفته می‌شود که پس از مصرف یا استفاده، دیگر کارایی ندارند و دور ریخته می‌شوند. زباله می‌تواند جامد، مایع یا گاز باشد. در یک تقسیم بندی کلی، انواع زباله‌ها عبارت اند از:
• زباله شهری: بیشترین گروه زباله مربوط به زباله‌های شهری می‌شود. زباله‌های شهری به ۲ دسته زباله‌های خشک و زباله های‌تر تقسیم می‌شوند. مواد فاسدشدنی بیشترین درصد زباله‌های شهری را تشکیل می‌دهد.
 
۱- زباله تر:زباله‌تر فاسدشدنی و تجزیه پذیر است. این پسماند‌ها توسط باکتری‌ها خیلی زود به چرخه طبیعت بازمی گردند و به عنوان کود مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
۲- زباله خشک: زباله یا پسماند خشک به موادی گفته می‌شود که پوسیده نمی‌شوند و تجزیه ناپذیرند.


چرا باید به تفکیک زباله‌ها اهمیت دهیم؟

• تفکیک و جداسازی زباله برای محیط ریست بسیار سودمند است.
• تفکیک زباله از مبدأ سبب می‌شود عملیات بازیافت بهتر و صحیح‌تر انجام شود.
• با تفکیک شدن انواع زباله‌ها می‌توان از زباله‌های بازیافت پذیر برای تولید محصولات جدید استفاده کرد.
• از دیگر فواید تفکیک و بازیافت زباله‌ها می‌توان به صرفه جویی در مصرف انرژی اشاره کرد.


+فرایند تفکیک زباله در چند مرحله انجام می‌شود؟

۱. تفکیک زباله‌ها از مبدأ به دست شهروندان
۲. جمع آوری زباله‌های شهری و انتقال آن‌ها به مراکز بازیافت
۳. تفکیک دوباره انواع زباله‌ها از یکدیگر
۴. شست وشو و تمیز کردن آلودگی‌ها و کثیفی‌ها از زباله
۵. تغییر حالت و شکل زباله و مواد تشکیل دهنده آن در کارخانه بازیافت
۶. استفاده از مواد اولیه بازیافتی در صنایع تولیدی


مدیریت و تفکیک زباله‌های خانگی را جدی بگیریم

• منطقه مشخصی را در آشپزخانه فقط برای بازیافت اختصاص دهیم.
• انواع پلاستیک را در آشپزخانه تمیز و خشک کنید، سپس در سطل زباله‌های خشک بیندازید.
• برچسب گذاری سطل‌ها کمک می‌کند تفکیک زباله‌ها راحت‌تر و همه چیز به درستی بازیافت شود.
• سعی کنید زباله‌های مرطوب را روزانه به بیرون از خانه ببرید و درون سطل زباله شهرداری بیندازید.
• هم چنین می‌توانید هرهفته یک بار ضایعات خشک جمع آوری شده را به بیرون از خانه ببرید و در سطل زباله شهرداری بیندازید.
• بهترین پیشنهاد این است که برای کمک به روند بازیافت، زباله‌های تفکیک شده خود را به اشخاصی که در سطح شهر به صورت سیار، زباله‌های خشک را جمع آوری می‌کنند تحویل دهید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->