دستگیری پزشک قلابی: قربانی شدن زن میانسال در کلینیک زیبایی غیرمجاز از گاوصندوق ضدسرقت تا شلیک به تعقیب‌کننده |جزئیات هولناک سرقت‌های مسلحانه شمال تهران پشت پرده قتل هولناک همسر؛ از سوءظن تا تیغ قصابی! مرگ ۲ جوان گنابادی به علت غرق شدگی در استخر کشاورزی (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) ۵ کشته و ده‌ها زخمی در حمله‌ای مرگبار به مدرسه‌ای در اتریش + فیلم بارش باران در انجام پرواز‌های فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد خللی ایجاد نکرد چگونه نسخه الکترونیکی داروی خود را مشاهده کنیم؟ آیا افسردگی بدون مصرف دارو درمان می‌شود؟ سازمان نظام پزشکی اسامی افراد فاقد صلاحیت در امور پزشکی را اعلام کرد (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) صفحه‌نمایش چگونه بحران‌های عاطفی کودکان را عمیق‌تر می‌کند؟ فرزندآوری در ازدواج دوم | ضرورت ها، نکات کلیدی و ملاحظات مهم آغاز رقابت‌‌های ورزشی دانش‌آموزان خراسان رضوی برای حضور در مسابقات کشوری مدل مدیریتی به سبک توله خرسی ایران خواستار همکاری جهانی برای نجات جنگل‌های زاگرس است ایران، رتبه ۲۷ جهان در پسماند پلاستیک سبک زندگی سالم را چگونه تقویت کنیم؟ کاهش موارد ابتلا به سرخک در مشهد نسبت‌به سال گذشته مهلت ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی اعلام شد ثبت تصاویر دو قلاده خرس قهوه‌ای در جنگل‌های لنگرود + فیلم بازداشت عامل آتش‌سوزی بیمارستان قلب شهید رجایی تهران راهنمای تصحیح اوراق امتحانی یک ساعت بعد از آزمون‌ها منتشر می‌شود آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجومعلمان، امروز (سه‌شنبه، ۲۰ خرداد ۱۴۰۴) لایحه نحوه استفاده از سلاح برای محیط‌بانان منتظر تصویب نهایی در صحن مجلس است سخنگوی قوه قضائیه: فرزند و عروس کاظم صدیقی ۱۰ روز پیش بازداشت شدند | اعلام رسمی نظر پزشکی قانونی در پرونده قتل الهه حسین نژاد راه‌اندازی هزار و ۲۰۰ مدرسه رسمی حفظ قرآن در کشور | همه مدارس باید شرایط اقامه نماز در مدرسه را مهیا کنند آموزش و پرورش و تابستانِ راهبردیِ پیش‌رو آموزش ضمن خدمت معلمان و مدیران در تابستان تکمیل می‌شود مابه‌التفاوت حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی تا هفته دیگر واریز می‌شود دستگیری سارقان سریالی دوچرخه و  لوازم خودرو در  عملیات‌های پلیس مشهد
سرخط خبرها

سرقت ۵ میلیارد تومانی از ۱۱ مشهدی به بهانه ارز‌های دیجیتال

  • کد خبر: ۶۳۱۳۹
  • ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
سرقت ۵ میلیارد تومانی از ۱۱ مشهدی به بهانه ارز‌های دیجیتال
زنگ هشدار سرقت‌های کلان به بهانه ارز‌های دیجیتال به صدا درآمده است. دیروز ۱۱ شهروند با مراجعه به پلیس فتای خراسان‌رضوی از افرادی ناشناس برای سرقت رمزارزهایشان شکایت کردند.
محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ دیروز ۱۱ شهروند با مراجعه به پلیس فتای خراسان‌رضوی از افرادی ناشناس برای سرقت رمزارزهایشان شکایت کردند. یکی از شاکیان برای ورود به دنیای ناشناخته ارز‌های دیجیتالی، زمینی باارزش را فروخته و تمام وجه آن را در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده بود. دیگر افراد نیز با سرمایه‌های بالا که کمترین مبلغ آن ۳۵۰ میلیون تومان بود، بدون شناخت کافی و آگاهی لازم به این حوزه وارد شده بودند.
 
این افراد که عموما با اعتماد به دیگران یا کمک گرفتن از افراد ناشناس وارد این میدان پرخطر شده بودند، پس از ثبت شکایت، خواستار شناسایی و بازگرداندن سرمایه‌های به یغما رفته‌شان بودند، غافل از اینکه ممکن است رسیدگی به این پرونده‌ها تا رسیدن به نتیجه لازم، ماه‌ها زمان ببرد.

ارز دیجیتال یا رمزارز نوعی پول مجازی است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولا به صورت غیرمتمرکز اداره می‌شود. رمزارز‌ها می‌توانند مانند دیگر ارز‌های فیات (بدون پشتوانه) قابلیت مبادله، انجام تراکنش، خرید آنلاین و ... را داشته باشند. بیت کوین، اتریوم، لایت کوین، بایت کوین، بیت‌کوین کش، ریپل، مونرو، استلار، ورج و... از انواع رمز‌ارز‌ها هستند.

رونق گرفتن بازار ارز‌های دیجیتال و سود‌های زیادی که نصیب عده‌ای شده است، افراد زیادی را با سرمایه‌های کلان به این بازار کمتر شناخته شده، کشانده است. این اقدام به ظاهر هیچ اشکال حقوقی و فنی ندارد، اما مشکل از آنجا آغاز می‌شود که این افراد قاعده بازی در این زمین را نمی‌دانند و معمولا دچار یکی از آسیب‌های رایج در این بازار می‌شوند.


اعتماد به دیگران ممنوع

رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی درباره جزئیات این پرونده‌ها گفت: اینکه تنها در یک روز ۱۱ پرونده مشابه در حوزه ارز‌های دیجیتال تشکیل می‌شود، نشان از ناشناخته بودن این فضا دارد به طوری که بیشتر افراد فریب کلاهبرداران و شیادان در فضای مجازی را خورده‌اند.

سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه پیگیری‌ها نشان می‌دهد که از این افراد حدود ۵ میلیارد تومان سرقت شده و بیشترین میزان سرقت نیز یک میلیارد تومان از یک نفر بوده است، بیان کرد: معمولا افراد برای ورود به حوزه ارز دیجیتال، چون آگاهی لازم و علم آن را ندارند از دیگران می‌خواهند تا برایشان کیف پول دیجیتال (والت) تشکیل دهند و با در اختیار گذاشتن رمز‌های خصوصی کیف پولشان به این افراد اجازه سوء‌استفاده‌های احتمالی در آینده را می‌دهند.


مراقبت اصولی از رمز کیف پول

به گفته جهانشیری، برخی از افراد برای اینکه رمز بیست‌وچهاررقمی کیف پول خود را فراموش نکنند، اقدام به نوشتن روی کاغذ (کیف پول کاغذی)، ثبت در گوشی یا رایانه شخصی می‌کنند و این احتمال وجود دارد که فرد کاغذ را گم کند یا در اختیار غریبه قرار دهد. از سویی احتمال ویروسی شدن گوشی تلفن همراه و رایانه نیز وجود دارد که فرد دسترسی به رمزهایش را از دست می‌دهد.

وی با تأکید بر مراقبت اصولی از رمز کیف پول دیجیتال بیان کرد: در یکی از پرونده‌ها فردی در بی‌احتیاطی آشکار بر روی نرم‌افزار تشخیص هویت خود رمز نگذاشته بود که با انتقال رایانه‌اش به تعمیرگاه، از نرم‌افزارش سوءاستفاده شده بود.
جهانشیری با بیان اینکه هکر‌ها و شیادان در فضای مجازی همیشه در حال دانه پاشیدن برای کاربران هستند، بیان کرد: افراد نباید صرفا با دیدن یک آگهی اقدام به دانلود نرم‌افزار‌های مهم خود بکنند، چون امکان دارد شیادانی با ایجاد فضا‌های مشابه در انتظار آن‌ها باشند.


اجاره دادن کیف پول یک خطای آشکار

رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی یکی از مشکلات اساسی در این زمینه را اجاره دادن کیف پول دیجیتالی دانست و گفت: شیادان با وعده‌های عجیب برخی از کاربران در حوزه ارز‌های دیجیتالی را ترغیب می‌کنند تا کیف پولشان را در اختیار آن‌ها بگذارند و ماهانه مبالغی را دریافت کنند. در این میان از فرد خواسته می‌شود تا دوستان و آشنایانش را هم معرفی کند و هنگامی که تعداد افراد و سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها افزایش می‌یابد، فرد شیاد با سرقت تمام وجوه از دسترس خارج می‌شود.

وی درباره شناسایی شیادان در این حوزه بیان کرد: از آنجا که ارزرمز‌ها ساختاری غیرمتمرکز دارند و هیچ واسطه‌ای در این میان وجود ندارد، افراد به صورت نفر به نفر اقدام به واگذاری ارز دیجیتال می‌کنند که گاهی کلاهبرداران با واگذاری ارز‌های ناشناخته سوءاستفاده می‌کنند.
جهانشیری ادامه داد: در این شرایط کشف شیوه سرقت و همچنین شناسایی عاملان آن معمولا پیچیده و زمان‌بر است که ممکن است ماه‌ها زمان ببرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->