دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

کلاب هاوس، صدایی که شنیده نشده است!

  • کد خبر: ۶۴۹۰۳
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۶
کلاب هاوس، صدایی که شنیده نشده است!
حجت الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
شهرآرانیوز - چندی است که تنور کلاب‌ هاوس گرم شده و این فرصت جدید بازاری پررونق یافته و مجالی برای شنیده‌شدن صدا‌های تازه و گفتگو فراهم کرده است.
 
در طول این مدت دوستانم هرروز (بی‌اغراق) از چپ و راست امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌کنند که باید به کلاب‌هاوس بیایی و نباید بی‌توجه باشی و... من، اما به گرفتاری‌های اینستاگرام و توئیتر و مخلفات مشغولم و از ترس دردسر‌های جدید و مشغله‌های نو همچنان در مقابل وسوسه پیوستن به کلاب‌هاوس مقاومت می‌کنم.

در همین حال از گشوده‌شدن این فضای جدید، بسیار خشنود و به آینده آن امیدوارم. زیرا هم فرصتی برای گفتگو و ترویج تعامل انسانی و دیالوگ فراهم می‌کند و هم مجالی است تا صدا‌هایی شنیده شود. صدا‌هایی که پیش از این و در جا‌های دیگر شنیده نشده است.
 
شاید اگر سخت‌گیری‌های ما در محیط‌های عمومی و تنگ‌نظری‌های ما در مراکز آموزشی نبود و شاید اگر این مخاطب عمومی تشنه گفتن و حرف‌زدن می‌توانست به‌طور طبیعی در جا‌های دیگر حرفش را بزند، این‌قدر عطش و شوق برای حضور در کلاب‌هاوس نداشت.

از سویی رسانه‌های رسمی مانند صداوسیما سینه گشاده‌ای برای پذیرش مشارکت و همراهی ندارند و از سوی دیگر برای این مخاطب گفتن ساده‌تر از نوشتن است.

همیشه در کلاس‌های آیین نگارش و فن نویسندگی برای شکستن گارد بچه‌ها و آب‌شدن یخشان می‌گفتم اول موضوع را شفاهی تعریف کنید و بعد از آن‌ها می‌خواستم همان‌ها را بنویسند و بسیاری از آن‌ها تازه می‌دیدند که نوشتن آن‌قدر هم که فکر می‌کردند، ترس ندارد!

مردم ما فرهنگ شفاهی دارند. یعنی مهارتشان در گفتن و حرف‌زدن بیشتر است و به دلایل گوناگون (ازجمله نقص آموزش‌های مهارتی در دوره پیش‌دبستانی و دبستان) با حرف‌زدن راحت‌تر هستند.

حالا اگر این ملت فرصتی برای شنیده‌شدن نداشته باشند، اندوه‌ها و درد‌ها و شکایت‌ها و گلایه‌هایشان را چه کنند؟
 
روزنامه السفیر لبنان که یکی از روزنامه‌های مهم عربی بود، با این شعار منتشر می‌شد؛ «صوت الذین لاصوت لهم». یعنی صدای کسانی که صدا ندارند و صدایشان شنیده نمی‌شود.

هر جا فرصت و مجالی پیدا شود که بی‌صدایان بتوانند خواسته‌ها و حرف‌هایشان را بیان کنند، با استقبال و رغبت روبه‌رو خواهد شد.
 
شاید اگر کرسی‌های آزاداندیشی (چنان که توصیه رهبر انقلاب بود) به راه می‌افتاد یا اجازه مناظره‌ها و گفتگو‌های کارشناسان در حوزه‌های مختلف داده می‌شد و در هر جایی مردم به‌خصوص جوانان می‌توانستند صدای خود را بشنوند، شاهد این اندازه استقبال از کلاب‌هاوس هم نبودیم.

تفاوت معنادار میزان جست‌وجوی برخی موضوع‌های خاص در اینترنت از سوی کاربران ایرانی و اختلاف معنادار دنبال‌کنندگان صفحات بعضی رسانه‌های بیگانه با نمونه‌های مشابه در کشور‌های دیگر این احتمال را تأیید می‌کند.

امروز که جامعه ما بیش از هر زمان دیگر به گفتگو نیازمند است و فقط با سپر خودبسندگی در تعامل انسانی و اقناع می‌تواند مقابل تهدید‌ها ایمن بماند، شاید کلاب‌هاوس کلاس درسی باشد که آداب گفتگو را به ما بیاموزد و فرصت شنیده‌شدن را برای همه ما فراهم کند.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->