پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

دامدار از قیمت شیر ناراضی، مصرف‌کننده عاجز از افزایش قیمت‌ها

  • کد خبر: ۶۴۹۲۵
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۴
دامدار از قیمت شیر ناراضی، مصرف‌کننده عاجز از افزایش قیمت‌ها
گاوداران باتوجه‌به بهای تمام‌شده شیر خام، از قیمت کنونی و مصوب شیر خام ناراضی‌اند، اما از طرفی مصرف‌کننده هم قادر به پرداخت مبلغ بیشتری برای این کالای ضروری نیست.
طنین همتی|شهرآرانیوز، از ابتدای آذرماه ۹۹ ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مصوب شیر خام را درب دامداری ۴۵۰۰ تومان تصویب کرد، این درحالی بود که سال گذشته بازار نهاده‌ها روز‌های بی‌ثباتی را سپری کرد، به‌طوری‌که به‌گفته دامداران، از ابتدای سال گذشته جو حدود ۲۰۰ درصد، ذرت حدود ۱۲۰ درصد، یونجه حدود ۷۵ درصد و سویا حدود ۱۰۵ درصد افزایش قیمت داشته است.

قیمت شیر خام از ابتدای سال و طبق مصوبه و میانگین فروش، حدود ۱۰۷ درصد افزایش یافته، اما بهای تمام‌شده این محصول حدود ۱۷۰ درصد افزایش یافته است، یعنی تولیدکننده حدود ۷۰ درصد بهای بیشتری پرداخت می‌کند.

اما طرف دیگر قضیه مصرف‌کنندگان‌اند که باتوجه‌به افزایش سایر کالا‌های اساسی، توان پرداخت بیشتر از این قیمت را هم ندارند. همچنین از آنجایی که لبنیات و شیر، موادغذایی ضروری و پرمصرف خانوار‌های ایرانی است، با افزایش قیمتشان ناخواسته از سفره غذایی مردم حذف می‌شوند.

رئیس اتحادیه گاوداران خراسان‌رضوی دراین‌باره اظهار کرد: تولیدکننده با همه مشکلاتی که در تولید دارد، نباید یارانه مصرف‌کننده را از جیب خودش بدهد و این وظیفه دولت است که برای ثبات در قیمت شیر مستقیم یارانه بدهد یا اجازه افزایش منطقی قیمت را بدهد.

فرشید صراف ادامه داد: آنچه در بحث افزایش قیمت شیر خام و گوشت قرمز حائز اهمیت است، این است که ما خودمان را به مصرف‌کننده وابسته می‌دانیم؛ یعنی قبل از اینکه تولیدکننده باشیم، مصرف‌کننده‌ایم. ما از زاویه دید یک مصرف‌کننده نگاه می‌کنیم؛ اگر مصرف‌کننده‌ای نباشد، درعمل تولید ما فروخته و عرضه نمی‌شود. اما این نکته را باید توجه داشت که تولیدکننده نباید یارانه مصرف‌کننده را از جیب خودش بدهد.

وی گفت: ما باید منافع تولید را حفظ کنیم، برای اینکه اگر تولید نباشد، درعمل چالش‌های جبران‌ناپذیری خواهیم داشت. تولیدکننده ما ۴۰ سال زحمت کشیده است تا به خودکفایی برسد، اما الان تولید را داریم از دست می‌دهیم.
به‌گفته صراف، سال گذشته کشتار دام مولد ما رقم وحشتناکی بوده که این برای کشور فاجعه است. امیدواریم با عمل‌کردن به شعار امسال بتوانیم از زیان هرچه بیشتر در تولید جلوگیری کنیم.

وی تأکید کرد: ما مخالف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و متأسفانه دولت هم از ابتدای سال ارزی برای گشایش اعتبار در بحث واردات نهاده‌ها تخصیص نداده است. باتوجه‌به خشک‌سالی امسال، اگر اقدام بموقعی انجام نشود، پیش‌بینی می‌شود فاجعه‌ای بزرگ برای تولید در پیش داشته باشیم و شاهد افزایش هزینه‌های بیشتر تولید باشیم. ظرفیت تشکل‌های کشور و استان بسیار زیاد است، اما متأسفانه دولت تشکل‌ها را کنار گذاشته و این بزرگ‌ترین اشتباه در سیاست‌گذاری‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی بوده است.

رئیس اتحادیه گاوداران خراسان‌رضوی در ادامه تصریح کرد: کمبود نهاده دامی، تأمین‌نشدن بموقع نهاده دامی و زیاده‌خواهی صنایع بالادستی و پایین‌دستی از این تولید در کنار ارائه‌نشدن خدمات مناسب باعث ضرر زیان شده است.
با وجود تورم سالیانه موجود در کشور و قیمت‌گذاری نادرست، قیمت تولیدات کشاورزی و دام‌پروری نیز افزایش یافت. به‌دلیل محاسبه‌کارشناسی‌نشدن همه موارد و بخش‌های تأثیرگذار بر تولید، در فروردین‌ماه ۱۴۰۰ بهای تمام‌شده شیر خام در خراسان‌رضوی حدود ۶۸ هزار ریال و گوشت قرمز در این استان نیز حدود ۹۹۰ هزار ریال افزایش یافت.

وی اضافه کرد: متأسفانه با وجود افزایش قیمت‌ها از زمان آخرین قیمت‌گذاری در ستاد تنظیم بازار کشور، میانگین خرید شیر خام از سوی کارخانجات به ۴۴ هزار و ۵۰۰ ریال و میانگین خرید گوشت قرمز به ۸۶۰ هزار ریال در اسفندماه ۹۹ در خراسان‌رضوی رسیده است.

وی اذعان کرد: برخی صنایع لبنی پا را فراتر گذاشته‌اند و با تهدید واردات شیر خام از نقاط دیگر کشور به‌دنبال تأمین منافع زودگذر خود هستند که درنهایت با این سیاست‌های اشتباه منجر به حذف دامداران خواهند شد. ممنوعیت خروج دام از استان باعث کاهش قیمت خرید گوشت از دامداران می‌شد که خوشبختانه این امر محقق نشد، ولی همچنان اثرات چنین تصمیم‌های اشتباهی بر بازار استان سایه افکنده است و قیمت فروش تولیدات دامداران مانند شیر خام و گوشت قرمز در این استان پایین‌تر از استان‌های دیگر کشور است.
 
این درحالی است که بهای تمام‌شده شیر خام و گوشت قرمز به‌دلیل هزینه زیاد و موقعیت جغرافیایی در استان خراسان رضوی بیشتر است. مستندات این ادعا را می‌توان در کشتار دام ماده استان با رشد حدود ۳۰۰ درصدی از ابتدای سال ۹۹ و کاهش وزن کشتار دام نر دید. این موارد از کمبود نقدینگی دامدار به‌دلیل تورم افسارگسیخته نهاده‌های دامی، نبود صرفه اقتصادی تولید شیر و گوشت و کمبود نهاده‌های دامی برای تأمین نیاز‌های غذایی دام نشئت می‌گیرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->